Blog

Fem en fredag: Sommar II

Fredag! Yay, äntligen, ytterligare en tuff vecka, med både strul och komplikationer men det ska vi inte tänka på nu. Drömde mardröm inatt att jag fick ett väldigt kryptiskt mejl från VDn om att jag behövde ta fram något till honom, men jag kunde inte förstå vad han var ute efter… brukar bli så när det är lite mycket som händer i min hjärna.

Idag fanns det helt enkelt inte tid till att göra Fem en Fredag under dagen, så det får bli en Fem en Fredag på kvällen istället 😊 Har varit mycket idag och det är bara nån halvtimme sedan jag stängde ner jobbdatorn för dagen. Men ibland är det sånna veckor…

En liten Karro hemma hos Farmor och Farfar

Fem en fredag med temat Sommaren hos ElisaMatilda ☀️

Brudarna vid Pyramiderna 2001, tjejerna kom ner och hälsade på över nyår.

1. Hur spenderade du somrarna som barn? Eftersom vi bodde utomlands när jag var liten och yngre, är mitt minne av mina somrar våra heliga 4-5 veckor i Sverige varje sommar. Det spelade ingen roll var i världen vi var jag visste alltid att vi skulle ”hem till Sverige” på sommaren. Och så åkte vi alltid en kortare sväng till Egypten.

15 år och vi ska iväg på äventyr… vad vet jag inte men nåt kul garanterat!

Hemma i Sverige, i huset som alltid funnits, kantades Somrarna av kompisar, utflykter, bad och skoj. Och jag var så tacksam över att jag hade mina fina flickor att komma hem till, Berget, Grevinnan och K2, var alltid tillgängliga för häng! Vi cyklade till Kvarnsjön och rostade marshmallows, spelade Tjejsnack eller kollade på Skräckfilmer.

Berget tänder brasan vid Kvarnsjön för grillning av marshmallows och Vingummi. 😊

Och när det inte var kompisarna så hängde vi alltid med Farmor och Farfar. De praktiskt tagit bodde hos oss, trots att de bodde bara 5 minuter bort med bil. Och varje sommar på pappas födelsedag ställdes det till med en stor fest och alla som ville fick komma. Och festerna är några av mina varmaste minnen, glädje, god mat och vänner och familj i en salig blandning.

Och när vi var i Egypten var det släkthäng som gällde. Oftast bodde vi på hotell men var var hos Mormor hela tiden. Och sen gjorde vi utflykter till Pyramiderna för att se om de stod kvar. Mina kusiner och jag var alla i samma ålder och vi hängde mycket och länge. Sprang och köpte grillad majs från gatustånden och shoppade blandband, nagellack eller smycken i butiken bredvid Mormor eller spelade kort och lyssnade på musik i Morbrors rum.

Jag, Mormor och min kusin Rania som är född samma dag som jag, samma år 😊

2. Hur spenderar du sommaren i år? Hemmavid, förhoppningsvis med små utflykter. Men vi har ett tak att byta och en altan att påbörja så det blir nog inte så lugnt 😉 Förhoppningsvis kan man börja umgås med folk snart igen, att träffa familjen och vännerna vore trevligt!

3. Vad skulle du vilja göra i år men som inte går? Vi skulle ha åkt till Skåne för att fira Svärföräldrarnas födelsedagar, Svärmor har precis fyllt 70 och Svärfar fyller 75 snart. Men även 2 veckor i Höllviken var planerade men det ställdes också in. En Iron Maiden konsert, ett bröllop och en massa andra inplanerade saker som helst enkelt får vänta!

Höllviken 2019

4. Vilken är favoritsysslan på sommaren? Ligga i en hängmatta i solen med en bok.

5. När brukar du ta första doppet? Alltså, det är faktiskt helt galet men jag badar väldigt sällan numera. Jag kommer knappt ihåg när jag badade i Sverige senast, men det var säkert förra året nån gång. Jag är ingen badkruka egentligen men jag prioriterar inte ett bad. Jag sa till Adde för någon månad sen att vi borde åkanoch bada men sen kom regnet 😂 Men vi kanske tar ett dopp snart 😉

11 kommentarer

A comment from you would make my day!

%d bloggare gillar detta: