Food

Dalgonakaffe

Idag blev det äntligen till att testa Dalgonakaffe eller TikTok-kaffe som det också kallas. Ingen kan väl ha missat kaffet som tog över sociala medier för ett par veckor sedan?

Om man nu mot förmodan har missat Dalgona kaffe är det helt enkelt en variant av fluff som man sen använder för att smaksätta mjölk och gör kaffedrinkar.

Receptet är superenkelt: 1 del snabbkaffe, 1 del socker och 1 del varmt vatten. Jag tog en matsked och mätte med och tog 2 av varje för att få ihop en liten mängd.

2 msk av varje funkar super om man bara vill testa, men nu när jag vet att jag gillar det kommer jag garanterat att dubbla eller fyrdubbla receptet då det är väldigt mycket vispande för en väldigt liten mängd.

Rör om tills kaffet och socker löst upp sig, helst inga kaffeklumpar kvar.

Sen är det bara att vispa, jag tog elvispen, för glatta livet. Eller tills det tjocknar på, för mig tog det väl 8-10 min tills jag tyckte det räckte. Men jag kunde nog ha kört ett tag till för att få till det riktiga fluffet.

Vispa, vispa, vispa…

Häll fluffet i en glasburk och förvara i kylen. Enligt ”internet” ska det hålla sig fluffigt ett par dagar men jag har själv inte testa.

Toppa sedan fluffet i ett glas med kall mjöl, med eller utan isbitar, och det blir väldigt vackert!

Smakar ungefär som en kaffemilkshake tycker jag. Fluffet blir ju starkt så det gäller ju att hitta balansen man själv vill ha. Jag tog tre matskedar fluff till ett glas med mjölkning det tyckte jag var lagom. Men som sagt prova er fram…

Sommarens iskaffe är garanterat Dalgonakaffe! ☕️

A comment from you would make my day!

%d bloggare gillar detta: