Loading...
X

Fototriss del 228: Svart

VECKANS TEMA

… är SVART. Hur visar ni upp det svarta i era bilder? Jag ser fram emot att surfa runt och se alla svarta fototrissar!

Enligt kalendern är det ju numera höst. Det känns ganska bittert tycker jag som vill ha mer sommar och värme, men samtidigt mysigt för det finns ju ingen mysigare årstid än hösten. Höststormar och det ”grånande” och ”kargandet” av landskapet och såklart att man får hålla sig inomhus med tända ljus och varma koppar te att värma händerna med. Så egentligen tycker jag kanske att det är skönt med höst. Jag längtar efter att känna mig lite kylig, kanske till och med se mina andetag, få ha på mig handskar och njuta av knastrande löv under fötterna. Och så gå på promenader längst strandkanten när höststormarna tagit vid… Det älskar jag…

Och när jag hör ordet svart tänker jag direkt på det mörka i havet när höststormen rullar in… Vågorna slår mot stranden och stenarna med, en otrolig kraft och en bedövande smäll och det svarta i vattnet försöker ta sig upp på land… Det är något magiskt och mörkt över det hela…

2013-09-01 fototriss - svart 01 2013-09-01 fototriss - svart 02 2013-09-01 fototriss - svart 03(Klicka på bilderna för att göra dem större)

0 observations on “Fototriss del 228: Svart
 1. Mias Mix

  Gillar både dina bilder o din text! Varje årstid har sin tjusning o just de saker du skriver om är så härliga med hösten. Plus den klara friska luften o vackra färgerna. Bor inte så nära havet så jag får njuta av dina bilder istället för verkligheten 🙂

   
  Reply
 2. Anneli - A'la Foto

  Härliga bilder som absolut passar på temat! Visst är det roligare när trissen är genomtänkt och får man samtidigt en röd tråd genom bilderna är det lysande! Kul att du gillade min triss! :O)

   
  Reply
 3. Jah Hollis

  Det var snygga bilder på det svarta och skummande havet. Och än kan vi nog räkna med några varma och fina dagar även om almanackan säger att det är höst (fast här i Malmö är det grymt höstaktigt just nu).

   
  Reply
 4. Barbro S

  Underbara bilder från det svarta mörka mystiska kraftfulla havet. Jag vill inte kalla det höst än utan håller fast vid sensommar så länge dagarna är så här fina. Men visst är frisk höstluft härligt och det andra du skriver om också :).

   
  Reply
 5. kajsalisasblogg

  Kul och annorlunda val. Visst är det konstigt att vatten kan bli så mörkt när det är genomskinligt, brukar tänka på det ibland. Du förmedlar hur starkt det är också, fin triss.

   
  Reply
 6. Anni

  Enligt meterologerna är det fortfarande sommar, dygnsmedeltemperaturen är inte under 10 grader – fast det beror ju på var man bor …
  Och JA! Havet är fantastiskt när det får visa sin kraft – och när det är stilla – och hela tiden faktiskt när jag tänker efter. Bra val av trissbilder!
  Ser att ni bygger en lekstuga, vi har precis flyttat på vår. Det var lite kul med samamträffandet!

   
  Reply
 7. M

  Tack för din titt hos mig och din kommentar om min svarta hundtriss. Havet är alltid vackert och som du skriver, vemodigt att hösten är här, jag är mer en försommarmänniska om jag får välja.

   
  Reply
 8. Bjarne

  Håller helt med om att havet är något speciellt och kanske mest sena höstdagar eller kanske tom vinterdagar när isen ligger längs strandkanten. Fin triss med vågorna och klipporna.

   
  Reply
  1. Karoleen

   Tack. Ja, vågorna förändras ju hela tiden och man får nya bilder varje gång man stänger slutaren. Det är magiskt egentligen. Jag har också många sommar-vågs-serier

    
   Reply

A comment from you would make my day!

%d bloggare gillar detta: