Food

Pulled Burger

Om man som jag gjorde Pulled Boar (ett draget vildsvin) i SlowCookern i helgen kan man passa på att äta en Pulled Burger om man har det trångt till middagen.

Till en PB behöver man Pulled Meat av något slag. Förslagsvis något med en del insprängt fett, t.ex. ett stycke karré eller bog från Vildsvin. Men det går även bra med en borsten från gris, ko eller varför inte lamm. I en SlowCooker klyftar man lök och lägger i botten. Lägg köttet ovanpå och häll över en flaska med valfri marinad/bbqsås (något man gillar) och så lite kryddor. Släng på locket och låt tillagas på svag värme i 8-10 timmar. Vänd ett par gånger och strimla sedan köttet fint.

Köttet kan användas till massor av godsaker och idag blev det då en Pulled Burger.

Blanda det uppvärmda köttet med ytterligare sås, gärna något med BBQ-smak till burgare tycker jag. Köttet ska vara kladdigt men inte rinnigt.

I en torr panna rosta hamburgerbrödet.

Toppa brödet med en vitlökssås i botten, lägg på det dragna köttet och toppa med en cheddarskiva. Toppa med rå lök om man tycker det är gott. Och sedan avnjut!

Enkelt, smakrikt och ack så gott! Perfekt vardagsmat som är snabb och lätt, bara man förberett lite innan 😉

A comment from you would make my day!

%d bloggare gillar detta: