Food

Drink o’Clock: Moscow Mule

“Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Cervera.”

Tänkte börja med Drink o’Clock eller fredags drinken på bloggen för jag tycker det är något speciellt med just fredags drinken. Komma hem från jobbet på fredags eftermiddagen, gå en långtur med Max, slänga av sig skorna och starta fredagsmyset med en drink. Man shakar ihop en drink att ha som sällskap när man lagar något riktigt gott till middag. Det är en bra start på en fredag och det är ju tur att jag gillar drinkar ?

Veckans drink är Moscow Mule – en riktig Karro-drink, syrlig och med mycket is, som helst serveras i kopparmuggar. Tyvärr har jag inga av nedan muggar ännu, men önskar mig det i födelsedagspresent *hint hint*

Photo: Lånad från Cervera.

En superenkel drink att börja med om man inte är van vid att göra drinkar.

 2 glas 
  • 4 cl vodka
  • 1 lime (i större klyftor)
  • 8-10 cl ginger beer
  • is 
  • lime och ingefära/mynta att dekorera med
  1. Klyfta limen, lägg dem i en shaker och muddla försiktigt.
  2. Fyll på med is och vodka och skaka ordentligt.
  3. Fyll två kylda kopparbägare med mycket is. Häll i drinkblandningen och fyll upp med ginger beer.
  4. Valfritt: Garnera med färsk lime och ingefära i tunna skivor. Klart!

Och här tycker jag att man får testa sig fram lite, mängden lime är väldigt godtyckligt, vissa vill ha mycket syra och andra bara lite. Men detta är en bra grund.

Variation: En Kentucky Mule får du om du byter ut vodkan mot Bourbon.

Du kanske också gillar…