Food

Cold rizen breakfast buns

Inget säger godmorgon som nybakta frukostbröd. Och dessa bröd gör det verkligen lätt att avnjuta varma bröd till frukost. Dessa gör man på kvällen och låter jäsa i kylen under natten. Nothing says good morning like freshly baked breakfast buns. And these buns makes it really easy to make warm bread for breakfast. These should be made in the evening and rize in the fridge during the night.

Kalljästa Frukostbullar
¼ pkt jäst
1 msk honung
5 dl vatten
1 tsk salt
1 dl dinkelmjöl
3 dl rågsikt
7 dl mjöl
Pensling: vatten – vallmofrön

Cold rizen breakfast buns
0.45 oz fresh yeast
1 tbsp honey
2.2 cup water
1 tsp salt
0.45 cup speltflour
1.2 cup ryeflour
3 cup flour
Brush with water and sprinkle with poppy seeds.

Rör ut jäst i vatten. Tillsätt honung, salt, dinkel och rågsikt i mjölet. Forma till en limpa och skär i 8 bitar. Pensla med vatten och strö på vallmofrön. Täck med plastfolie och låt den jästa i kylen över natten. Värm ugnen till 225 C. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna på galler. Mix the yeast with water. Add honey, salt, spelt and rye to the flour. Make a log and cut into 8 equal pieces. Brush with water and sprinkle with poopy seeds. Cover with plastic foil and let rize in the fridge over night. Heat the oven to 440 F. Bake in the middle of the oven for about 15 minutes. Leave to cool on grate. 

A comment from you would make my day!

%d bloggare gillar detta: