• OakNose

  Fire

  I’m driving in my car
  I turn on the radio
  I’m pulling you close
  You just say no
  You say you don’t like it
  But girl I know you’re a liar
  ’Cause when we kiss
  Ooh, fire
  But late at night
  I’m takin’ you home
  I say I wanna stay
  You say you wanna be alone
  You say you don’t love me
  But you can’t hide your desire
  When we kiss
  Ooh, fire
  You had a hold on me
  Right from the start
  A grip so tight
  I couldn’t tear it apart
  My nerves all jumpin’
  Actin’ like a fool
  Well your kisses they burn
  But your heart stays cool
  Romeo and Juliet
  Samson and Delilah
  You can bet
  Their love they didn’t deny
  Your words say split
  But your words they lie
  When we kiss
  Mmh, fire
  Fire
  You had a hold on me
  Right from the start
  A grip so tight
  I couldn’t tear it apart
  My nerves all jumpin’
  Actin’ like a fool
  Well your kisses they burn
  But your heart stays cool
  Romeo and Juliet
  Samson and Delilah
  You can bet
  Their love they didn’t deny
  Your words say split
  But your words they lie
  When we kiss
  Mmh, fire
  Fire
  Fire
  Fire
  Fire
  Fire

 • Garden

  Tankat energi…

  Solsken har verkligen varit en bristvara i vinter, det och snö. Jag känner mig så svältfödd på solen och ljuset så jag känner själv att man gått in i något sorts ide som aldrig tar slut.

  Men idag strålade solen och det fanns inte en chans att vi kunde spendera dagen inomhus. Ett ypperligt tillfälle att räfsa bort tonvis med löv som hamnat vid staketet/häcken. Eftersom vi har ett tiotal stora ekar på tomten så blir det en hel del att räfsa undan och även om vi körde ett race i höstas så har våra och grannarnas löv virvlat runt hela höstvinter och nu var det dag att ta tag i högarna.

  Vi räfsade och fyllde tunnor och tömde sedan löven på komposten. Max sprang omkring och lekte med fotbollen och bara njöt!

  Det känns så bra när han får möjligheten att bara springa av sig så mycket han vill…. Leka och vara hund =) Och det känns ju väldigt trevligt att vara ute och röra på sig lite när solen skiner och man kan tanka så mycket energi!

  Efter att ha räfsat både insidan och utsidan och fått bort flera tusen löv, så satte jag mig en stund och bara njöt av solen i ansiktet.

  En härlig dag i solen med mina killar…

   

   

   

 • OakNose

  På landet hälsar man…

  Vi står vid busshållplatsen, hon och jag, mörkret omsluter oss och kylan gör sig mer och mer påtaglig för varje dag. Det är tidig morgon, klockan har inte ens slagit sex och vi försöker vakna till, bussen kommer om något minuter och det är ensamt, trist och kallt.

  Varje morgon säger jag godmorgon till alla som står och väntar på bussen. Vi bor ju trots allt på landet och när grannarna står och väntar så morsar alla och vi pratar lite om allt och inget. Försöker värma våra kalla kroppar och trötta själar med lite ”small talk”. Det är trevligt och är en utsträckt hand mot höstens mörker och kyla.

  Men ganska ofta är det bara hon och jag, så är det ingen ide att hälsa. Hon svarar knappt, hon tittar inte ens på en när man kommer till busshållplatsen. Nej, hon står flera meter bort och bara låtsas att hon är ensam, ja, typiskt svenskt. Och hon har nyligen börjat åka bussen, nån gång förra året började hon åka bussen och det kan innebära att hon precis flyttat ut till byn. Hon är nyinflyttad och har helt enkelt inte lärt sig att på landet hälsar man…

 • OakNose

  Ibland blir det inte som man tänkt sig

  För någon månad sedan, när vi firade in Hanssons semester och fick hjälp av vårt snällaste arbetslag, märkte vi att det var något fel med vår kyl. Den varnade om att den inte höll temperatur. Så efter mycket om och men och insikten om att vi hade en full kyl med mat som var blev dåligt så fick vi inse att vi skulle åka och köpa en ny.

  En dag efter jobbet så åkte Adde och jag för att kolla på nya. Vi hamnade på Elon och helt plötsligt hade vi köpt ett nytt kyl- och fryspaket från Huskvarna, QR1000X & QT1000X i Krom. Vi stängde butiken med ett ganska stort köp till biträdes glädje 😂 Sen medan Adde gjorde sig oskyldig så ringde jag Hansson och frågade ”Heeeejjjj, vad gör du?????” Som innebär ”Hej, jag behöver hjälp…” haha! Men som vanligt med Hansson, så kommer han när vi behöver hjälp.

  Vi fick hjälp att lasta vid butiken och skulle träffa Hansson hemma, men på vägen skulle vi fixa käk och det fick bli PizzaHut denna gången.

  Väl hemma och vi började lyfta in både kyl och frys så öppnade sig himlen och det spöregnade. Suck! Det blev blött och väldigt kladdigt på golvet i hallen. Men men, smällar man får ta…

  Sen insåg Adde och Hansson att vi fått två likadana vitvaror, två kylar. Suck x2.

  Så vi satte och och åt mat istället. Och kollade lite på TV istället. Och så tackade vi Hansson för hans hjälp. Nu hade vi iaf en ny kyl! Två om man ska vara petig! 😂

  Dagen efter ringde Adde till Elon direkt på morgonen och tyvärr hade de problem med sitt kundtjänstnummer som många andra Tele2-kunder. Så han skickade iväg ett mejl istället och fick snabbt och superbra svar. De skulle skicka ut en frys till oss så snart de kunde och inom 1 timme plingade det på dörren. Det kallar jag service! Sen hade vi helt plötsligt både en ny kyl och en ny frys. Nice!

  Och innan jag kom hem från jobbet så hade Adde installerat den nya kylen och ställt i ordning även frysen så att vi kunde flytta över all mat. Maten i gamla kylen fick slängas men det får vara. Sånt som händer!

  Men jag älskar vårt nya paket, dessa nya kylskåp från Huskvarna har ett modulsystem, CustomFlex, i dörren och en Fisk&Köttlåda som håller 0 gradigt i kylen. Riktigt bra!

  Så trots oturen i att kylen gick sönder och troligtvis varit ”sönder” ett tag, så blev ingen av våra gäster magsjuka! Yay #1! Trots att det började regna och vi fått två av samma, så fick vi en mysig kväll tillsammans. Yay #2! Och nu har vi ett riktigt bra paket som förhoppningsvis håller länge och är riktigt anpassningsbart och smart! Yay #3! Wohoo! 👍🏻

 • Earth porn,  OakNose,  Photography

  Red sky at night, sailors delight

  Ibland brinner himlen och jag älskar det… Jag känner ett sjukt lugn när himmeln brinner och efter en otroligt tuff vecka med tusen möten, utbildningar som jag har hållt i, en hel del övertid och Adde var borta mycket i veckan, så var det ett perfekt avslut innan helgen. Max och min prommis var härlig och rogivande och jag hann beta av det jag behövde för att ta ordentlig helg. Ibland är det så, veckan innehåller liksom inte tillräcklig mycket tid och man får kämpa med tårarna brinnande i ögonen, det blir att bita ihop och bara kämpa. Man känner sig inte tillräcklig men det är bara att göra. Och som tur är har jag jävlar anama som behövs för att kämpa, men ibland bryter även jag ihop. Men nu är det helg, jag ska hämta Adde från tåget snart och få behövande kramar men sen ta helg. ❤️

 • OakNose

  I skuggan av eken

  En sommarhet eftermiddag installerade vi oss trädgården, tände grillen och åt grillkorv och bullar.

  Max njöt till fullo, det gjorde nog vi också. Inte alla dumt! Många fler tillfällen hoppas jag på i sommar, många eftermiddagar i skuggan av eken.

 • Festivities,  Food,  Hansson,  Mom-Dad,  OakNose,  Weekend

  Födelsedagsfirande

  Söndag och finbesök.

  Mamma och pappa rullade in på infarten och vi tog ut en citrondoftande färsk sockerkaka ur ugnen. Jag säger vi, men det är ju bara Addes förtjänst när det kommer till viss typ av bakning. A är bäst på att laga sockerkaka, pajdeg, lussebullar (to die for! Som jag längtar till jul) och matbröd. Han är så duktig min man!

  Sen sladdade även Hansson in för att få sig en kopp rykande kaffe och lite förmiddagsfika.

  Och där satt vi och mös på en gråmulen förmiddag i november, tyvärr utan Wilderbeast som fått förhinder.

  Jag öppnade paket och kände mig väldigt älskad. Jag fick ett otroligt vackert Infinity-armband i vitt guld, men det får jag visa en annan dag då jag inte lyckats knäppa en bra bild på det och en supermysig glitrig top.

  När vi värmt oss gott, tog vi en promenad genom byn och visade allt som händer och det är ju väldigt mycket just nu. För ett par år sedan styckades det upp 27 tomter som det var helt omöjliga att bli av med, men något hände för 2 år sedan för då börjades de köpas upp. Och nu är 24 av 27 sålda och på 10 tomter står det hus/byggs det. Trevligt med lite förnyelse. När vi flyttade in var det 200 personer som bodde i byn men nu måste det nog vara närmare 250 och så, inte att förglömma 30-ish hundar. Så byn växer och frodas, vilket blev väldigt tydligt när lokala tidningen skrev om byn i veckan.

  Tillbaka till promenaden, en gråmulen söndagsförmiddag i november…

  När vi kom hem ställdes När & Fjärran fram och till det godisskålen samt popkornen, en Lindbergs special. Alltid godsaker när man spelar spel, eftersom man behöver energin. ?

  Man ska ju inte skryta men, ehm, födelsedagsbarnet vann ✌? men det hjälpte kanske att pappa slog dubbelslag och kunde bara besöka kundskapsstegar, mamma fick inte rätt om hon svarade på arabiska, Hansson fick bara sportfrågor och Adde helt enkelt inte fick lika många bildfrågor som jag. Mohahaha!

  Efter segern lagades det lunch och det blev citronbakad lax med persiljeblomkål med hummersås.

  Och folk åt med god aptit så det kändes ju kul! Mina föräldrar är ju inte riktigt vana med vårt sätt att äta, dvs undvikande av kolhydrater så det blir ju oftast inget ris, potatis eller pasta till maten. Men dom är inte så kinkiga och äter ju mycket grönsaker själva, sen om man serverar en godomlig sås till så brukar blomkål förvandlas till det närmaste potatis man kan komma ?

  När vi ätit färdigt hade det blivit dags för päronen att rulla hemåt för att undvika söndagstrafken och mörkret. Ett supermysigt besök som tidigare aldrig riktigt blivit av få mamma och pappa alltid bott utomlands men nu kan man åka över dagen och det är bra med det. Nästan bara över en kopp kaffe, umgås i ett par timmar. Underbart!

  Vi höll kvar Hansson några timmar till och bara slö-söndagade. Så skönt!

  Tack för ett härligt firande 🙂

 • OakNose

  Lugnet som en brasa kan ge…

  img_0214

  Trött och slut i huvudet efter två dagar med utbildningar… skönt att bara krypa upp i soffan med Adde och Max till ljudet av brasan som knastrar. Mer orkar jag faktiskt inte med.

 • OakNose,  Photography,  weather

  A Ray of Sunshine

  Som det har regnat de senaste dagarna, herregud. Varje promenad har varit som att ställa sig i duschen, dyngsurt! 

  Men nu när jag kom hem och rog ut M så började solen skina. Denna mytomspunna sol som bara visar sig varanna torsdag under nymåne. 🙂 Som jag har saknat det varma och ljusa…

  Det blir så fort vackert och uppigande för humöret. Mer sol åt folket, säger jag och vet i bakhuvudet att det är snart gråvember med allt vad det innebär. 

%d bloggare gillar detta: