Kategori: Geocaching

En geocachingtur

En eftermiddag i helgen tog vi vårt pick och pack, dvs hunden, iFly och oss själva, och åkte väster ut. Vi skulle på Svamptur/Geocahingrunda/Drönarflygning/Hundvallning. Ja, dvs, vår vanliga aktivitetsrunda som kan gå hur som helst och är superkul, tycker i alla fall vi =)

Vi hittade en cacheserie som lät intressant både för drönåkande och geocaching, Svaneholms borgsruin. Den ligger mellan oss och Västra Harg och på vägen så hittade vi ett par cacher som vi försökte ta. Dock lyckades vi inte plocka dom, eftersom de gömde sig för bra ,-)

När vi kom till Kilarpesjön så parkerade vi bilen och plocka ut Max och skulle promenera runt till medeltidsborgen och plocka cacheserien, det var totalt 6 cacher. Vi plockade de första 4, GC4PF58  ,GC4PF61 ,GC4PF6K,GC4PF75 utan några större problem men tyvärr så fick vi vända efter den tredje då vi kom fram till en fårhage och det kändes inte bra att ha med sig en jakthund in till fåren =( Lite tråkigt att man inte fick veta att det var betesmark runt borgruinen innan vi gick in, för då hade vi lämnat Max i bilen, men samtidigt gjorde det inte så mycket vi fick en liten prommis och M älskade det eftersom det luktade jättegott från alla djuren som gick i skogen runt om.

Svaneholms Borgruin: I skogsbygden, en mil sydost om Mjölby, ligger ruinen av medeltidsborgen Svaneholm. Den är naturskönt belägen på en udde i Kilarpesjön i Västra Hargs socken. Sjön är sänkt och man tror att Svaneholm förr låg på en ö omgiven av vatten, sankmarker och vallgravar. Borgen har inte varit föremål för någon arkeologisk undersökning och är endast omnämnd i få medeltida texter, därför är kunskaperna om borgen mycket små. De synliga lämningarna ger dock en uppfattning om det ursprungliga utseendet. Borgen hade ett mycket bastant kärntorn, med upp till fem meter tjocka väggar avsedda att klara vilken belägring som än kunde komma. Borgen besattes av tyskar från Mecklenburg år 1364. Den svenska kungen Magnus Eriksson var avsatt och svenska stormän kallade på mecklenburgaren Albrekt att bli ny kung. Ett brev från Albrekt tyder på att man utan större besvär kunde inta borgen. Mycket tyder på att borgen efter detta inte längre hade någon funktion att fylla utan fick föfalla. Förr kallades Svaneholm för Garpe slott. Garpar var en äldre benämning på tyskar. Detta är minnen från 1300-talet.

Vackert ställe! Men vi fick tyvärr inte se sjön eller flyga drönare runt borgen som hade vara kul. Men vi får ta det en annan gång då fåren inte är på plats.

Sen åkte vi vidare till Västra Harg och plockade ett par cacher runt byn, GC4GWWY samt GC2ATQ9.

Sen åkte vi mot Sya för att åka vidare mot Mjölby för att tanka lite, både bilen och oss själva. I Sya finns Pilkällan där det finns en supermysig rastplats som man kan åka till och bara njuta lite. Även här fanns en cache GC61J21 och cachen är ganska snyggt gjord tycker jag =)

Det började smådroppa men det kändes som att solen var på väg fram och att det skulle bli en vacker kväll, så istället för att åka hemåt bestämde vi oss för att åka mot Vadstena istället. I Mjölby hittade vi en dubbelregnbåge =)

Åkte vidare via Östgötaslätten och det är bra vackert… Väldigt platt =)

Många vackra ekar, det är väldigt vackert med ekar. Det är ju en av favoritsakerna med min trädgård, de är så otroligt mäktiga. Älskar!

Sen plockade vi bara ytterligare 2 cacher den kvällen men däremot så fotade jag desto mer. Det är så vackert i Vadstena, slottet, piren, stan, ja allt!

En helt perfekt kväll med så mycket roligt. Ett riktigt bra avslut på semestern och nu känns det som att hösten kan komma <3

En helg hos Föräldrarna

I helgen har Adde, Max och jag varit uppe i Stockholm och välkomnat hem mina föräldrar. Dom flyttar hem till Sverige nu och det ska bli så kul att ha dem hemma.

I fredags körde vi upp och överaskade mamma i huset. Vi körde lite bubbel och fika och därefter middag tillsammans med Wilderbeast samt Ove och Lillis som också hjälpte till att överaska.

I lördags tog vi en långprommis med M och plockade 9 av 11 cacher i Östra Kallfors-serien. En lagom serie med alldeles för många granar att titta på men det är en fin slinga att gå.

Efter en tvåtimmarsprommis var M relativt nöjd och vilade på sina filtar.

Sen umgicks vi resten av lördagen och åt av mammas goda mat. Max passade på att utforska alla ställen som gick i hela byn från alla vinklarna.

På söndagsmorgonen åt vi frukost med mamma och pappa, och sen tog vi en snabbvisit till Grevinnan och Sir. Efter fika, lite drönflygning och husesyn efter all deras renovering så åkte vi hem till mamma och pappa igen för att äta lite lunch och sen åka hemåt.

Nu slår regnet ner på rutorna utanför och vi lyssnar på Harry Potter och fången från Askaban medan vi rullar söderut.

En utflykt till Gränna

I dag tog vi och ställde in GPS:en mot Gränna och tog en dagsutflykt tillsammans med Hansson. Vi tänkte att det skulle vara en trevlig liten dagsutflykt med geocaching, promenader och så hade vi siktat in ett bra ställe att äta lunch på. Vädret visade sig dock tyvärr inte från sin bästa sida men som det så fint heter ”Det finns inga dåliga kläder…”

Vi kom iväg relativt sent för att ta en dagsutflykt eftersom vi dels skulle vänta på en VVS-kille som skulle till Hansson dels för att någon skulle köpa en iWatch (läs jag) men det kan vi ta en annan gång.  

Vi tog småvägarna till Gränna, försökte undvika E4:an och tog vägen via Mjölby, Hästholmen och så ”Blomvägen” via Ödeshög till Gränna. Det innebär att vi fick många vackra utsiktsplatser över Vättern och ett par geocacher på vägen. Bland annat GC131NM eller Utsikten.  

Väldigt lummiga vägar som slår E4:an varje dag i veckan!

Vi åkte vidare och snart var i Gränna där vi åkte direkt till Kaffestugan för lite lunch. Vi hade fått tips från flera håll på att Kaffestugan var väldigt mysigt ställe med supergod Räkmacka. Det ligger uppe på Grännaberget och det går både att gå upp till fots och åka upp med bil. Vi valde att ta bilen dit eftersom vi inte riktigt visste hur jobbigt det hade varit att ta med Max upp utan att ha bil och bur tillgängligt vid stugan. Det visade sig vara en bra plan.

Vi ställde bilen på parkeringen och gick den korta biten till Kaffestugan på Grännaberget. Ett riktigt mysigt litet ställe som jag kan tänka mig är extremt populärt på somrarna. Nu var det vi och 4-5 gäng pensionärer som hade tagit oss upp för lunchen. Så jag tror att det är ett pensionärstillhåll av rang på vardagarna och det tycker jag alla pensionärerna gör rätt i, otroligt mysigt ställe och god mat =) Först möts man av denna klockstapeln…

Och sen kommer den söta lilla stugan, som ligger precis på kanten av berget och omringat av Grännabergets Friluftsmuseum.

Välkomna!

En liten alpstuga uppe på berget. 

Och utsikten är magisk!

Menyn innehåller en hel del godsaker men vi åkte hit eftersom vi fått tipset om deras Räkmacka och då finns det ju inte så många alternativ tycker jag. Räkmacka it is och vi blev inte missnöjda. Vi fick maten superfort trots att det var mycket folk och den ser magiskt ut. 

Så smaskigt! Mums!!!

Och utsikten, ja…

Vädret var som ni ser kanske inte det bästa, men vi slapp i alla fall regnet. Trodde vi… Adde, Hansson och Max tog en tur upp för berget via en promenadslinga som heter Trollstigen och jag tog bilen ner till Gränna. Vi skulle träffas där nere och så fick killarna leka av sig lite. 

Jag fick fina bilder uppe från berget på Max och killarna plockade geocachen GC1198F Lusthuset. 

Sen började det regna, togregna och jag tänkte att killarna skulle vara dyngsura när de tog sig ner på berget. Tyvärr så lyckades jag heller inte ta mig till utsagt mötesställe eftersom det inte gick att köra på alla gatorna i byn, det var lite för stora backar. Men ställde mig i närheten och hoppades att de skulle ta sig ner för berget. Det visade sig att det blev en del klättring och det var extremt halt överallt, men de tog sig ner tillslut. Max var den lyckligaste hunden någonsin och killarna var lagom möra i benen. På vägen ner plockade de även geocachen GC4ZHKR Trappan. 

Sen tog vi det obligatoriska besöket på ett av Polkagriskonditorierna, denna gången valde vi Polkapojkarna, som har funnits i gränna sen 1859.

Inne var det fullt med godis av alla sorter och 40 st olika polkagrisar, bl.a. vuxengrisar med smakar som Gin & Tonic, Mojito, Whisky osv. Massor med smaskigt. 

Omnomnom!

Sen gick vi ner till Hamnen för att kolla lite. Såg till att plocka de sista cacherna som Gränna hade att erbjuda, GC5B8WE Gränna strandpromenad #2: Gröna rummet, GC5CW8G Gränna strandpromenad #3: Hamnen, GC13DWE Wettern #5 – Gränna samt GC6HMC0 Dammgran som vi tyvärr inte hittade, den verkar vara mugglad. 

Riktigt vackert, så vackert runt Gränna strandpromenad. Väl värt ett besök! Sen tackade vi Gränna för denna gången och styrde bilen hemåt igen. 

Vi stannade till vid Brahehus och tog oss en ordentlig titt i solnedgången. Riktigt häftigt!

Vi spenderade ett bra tag här och Adde lekte med sin nya leksak Mavic pro och vi njöt av solnedgången mötet mellan historia och framtid. Häftigt! 

Vi passade även på att ta geocachen GC9C7F Ruin with a view. Har ni inte stannat till här gör det, det är ett fint inslag i svensk historia som ligger enormt vackert med en otroligt utsikt mot Vättern samt Visingsö. 

En riktigt häftig dag, trots vädret! Tack Gränna för denna gång och vi ses snart igen, du är ett vackert ställe!

1:a maj 2017

Första maj idag, var tar tiden vägen?

//A day of adventure to the hunting ground and then to Malexander. A day with perfect weather and the best of company!//

Vi vaknade tidigt av att solen sken in genom persiennerna och tog en prommis med Max. På promenaden bestämde vi att vi skulle åka på Äventyr, och det betyder i stort sett att vi sätter oss i bilen och åker dit vägarna leder oss =)

Men först en snabbfrukost med en Ecke special. En macka gjord på två stekta ägg som ”bröd” och mellan ligger det ost och skinka. Mums!

Sen lastade vi in busen i bilen och fyllde termosmuggarna med nybryggt kaffe och rullade iväg.

En helt perfekt vårdag med så varm sol så att det kändes nästan som att det verkligen var Vår nu. Ut på småvägarna och vår vackra Östgöta-natur.

Första stoppet fick det bli i Ulrika och deras bygdegård Källeryd för att ta dagens första Cache, GC1RRZD Källeryd. Max tyckte att det var att utforska detta vackra ställe. Kan tänka mig att det är supermysigt att fira Midsommar eller liknande på denna fina bygdegård.
Kolla bara denna underbara hängrännan i trä. I LOVE!

Och så den härliga kyrkan i Ulrika är vacker. Gillar verkligen träkyrkor, så fina =)

Sen fortsatte vi söderut/västerut och kollade om vi kunde plocka några fler skatter =)

Vi åkte en sväng på Jaktmarken och utforskade lite… Det är ett läckert landskap, mycket kuperat och mycket skog. Det är lite intressant att se hur landskapet förändras desto mer söder ut mot Småland man åker.

Och så blev det ett stop vid Sommen. Vilken utsikt!
Ett riktigt bra ställe att stanna till och fika vid, med härlig utsikt och massor av bänkar att sitta på. Sen finns det även en cache att plocka om man har lust, GC2TRYR Sommenbygd Malexander. Och Max fick stå modell också, så klart… Han är ju fin vår lilla Sötis.
Otroligt vackert härikring och man skulle vilja stanna och bara njuta av naturen.
Ett vackert och fridfullt minnesmärke för Olle Borén och Robert Karlström och deras hjältedåd för allmänheten. Ett otroligt skrämmande fall i Sveriges historia, Morden i Malexander. Har ni inte lyssnat på P3 dokumentären om det så tycker jag att ni ska göra det. Vila i frid!

Här fanns det såklart en minnescache, GC57AVB och jag gillar att cachandet tar oss till dessa ”väl-värda-besöket-platser”.

Innan vi kom fram till nästa vackra cache så plockade vi en snabbis, GC5AHR9 Hjärtstartaren/Heart starter samt GC530XA Malexander Torg. Kanske inte roligaste cacherna men Hjärtstartaren är viktigt att veta att det finns, Hjärtstartare runt om i Sverige. Kan rädda många liv! 

Nästa vackra ställe att stanna till på var på GC3RH6D Södra Sand som är Malexanders Hembygdsgård och ligger precis intill Sommen. Väldigt vacker utsikt och härligt med dessa kulturella platser i Sverige. Precis bredvid denna ligger en mysig camping och så verkar det vara en härlig badplats med långgrunt och väldigt vackert vatten. 

Max fick agera modell, min finaste fluff!

Läckra Malexader kyrka, jag är ju lite av en kyrknörd sen våra Gotlands-cache-resor… Gillar kyrkarkitektur.

Sen passade vi på att ta lite lunch på Hönsalottas Restaurang. Solen sken och vi satte oss ute på altanen och njöt något enormt av årets första uteservering. Mys!

Maten var jättebra, jag tog en Högrevsburgare och Adde tog en Regnsbågslax. Så himla gott!

Rekommenderas verkligen att stanna till och äta här om ni är i trakten. Riktigt prisvärt och gott! Och dessa ställe ska man verkligen försöka bevara i Sverige! =)

Efter en långlunch i solen så tog vi och rullade hemåt. Vi tog ett par ”väg-cacher” på vägen hem GC530ZT Axsjön Runt #10, GC530ZK Axsjön Runt #9, GC59587 Kalles cache och GC5958J Cizas cache, dvs snabba cacher som kanske egentligen inte gav oss så mycket. VI gillar ju cacher som är vackra eller lite kulturella, eller smarta osv… men dessa är snabba och kanske lite onödiga. Men en del av cachandet är ju att plocka många cacher också.. Så vi passade på att ta vår 900de cache =) 

Hemma så passade jag på att njuta av eftermiddagen i solen och Adde åkte iväg till skjutbanan. Älskar solen och bara av att ligga och läsa lite.

En riktigt härlig dag med mina älsklingar! <3

November

img_0098

Fotot ovan är tagen av mig för många år sedan vid Hällerstadsjön mellan Östra Ryd och Västra Husby i Östergötland och är verkligen supervackert! Väl värt ett besök om man är i krokarna samt att det finns en cache (som vi lagt ut) att hitta om man har lust =)

November alltså, hur gick det till? Var det inte precis sommar? Jag måste ha missat hösten, eller var det de här 5 senaste regniga dagarna… Iofs, så är ju November inte känt för att det är en supervacker månad, snarare Regnvember eller Gråvember. Men men det är vad det är. För ett par höstar sedan tog jag denna vackra bild när hösten var som vackrast… Och det är ju alltid trevligt att kunna gå tillbaka till, och jag har skapat tavlor och förstoringar på bilderna, så att man kan njuta av då vi hade en vacker höst =)

Men men, först födelsedag och i helgen Stockholm med barndomsvännerna (om jag inte blir sjukare) sen kommer November ila förbi illa kvikt och sen är det December med allt vad det innebär. Det kommer bli såå trevligt. I år känner jag mig mer Julig och pyntig än vad jag gjorde förra året, då orkade jag inte ens ta fram adventstjärnorna… Så illa var det. I år känns det som att vi kommer slå på stort eftersom vi kommer vara hemma hos oss och själva på Julafton och Juldagen. Men mer om det en annan gång.

Så nu är det bara att hålla ut mot gråheten och regnet, för SNART kommer snön!

Västervik

Idag tog vi en tur till Västervik på äventyr. Vi fyllde bilen med en hund och matsäck och åkte iväg. Och precis som vi satte oss i bilen kom regnet… Men vi fick solsken och härligt väder under dagen och spenderade dagen med att umgås, promenera, shoppa, äta gott och ta geocacher. En riktigt mysig dag!

Fredag

Idag är det lördag, i alla fall för mig, jag är ledig idag och imorgon. Skönt tycker jag, att vara ledig en dag i veckan. 

Adde och jag började dagen med en promenad med Max. Vi passade på att ta en av byns geocacher. Max första geocache någonsin. Det var en riktigt lätt cache men en som kom strax efter vi flyttat innoch vi har helt enkelt inte haft tid att cacha sen dess. Sen körde vi en rensning och städningsdag i garaget. Samt fortsätta bygga lite på hundkojan. 

Sen på eftermiddagen åkte vi in till Linköping för att slänga massiva mängder på återvinningen. Vi mötte upp Hansson på busshållplatsen och åkte för att hämta paket. Efter att ha pressat som tokar fick vi äntligen in paketen i bilen, det var lite svårt där ett tag. Sen åkte vi hem till Hansson och åt pizza och öppnade paket. Och jag kelade massor med kisse. Mysigt! 

Pocket

Jag är en sån där människa som vägrar läsa något annat än pocketböcker. Jag älskar känslan av pocket, storleken och att den kan ligga i botten av min handväska utan att bli förstörd är det bästa av allt. Jag viker alltid mina hörn och är oförsiktig med boken men det gör också att boken ser läst ut och det är precis det jag älskar. Jag vet inte hur många pocketböcker jag har, det är nog flera hundra om inte mer, och jag är så nöjd att varenda bok är läst… Ja, förutom dom jag har på ”att läsa-högen” eller dem som jag har påbörjat men ännu inte avslutat.

Många jag känner tycker inte om pocketböcker utan älskar det hårda omslaget och att böcker ska se nya ut. Och det är ju bra för då finns det en marknad för all, men jag jag håller mig till mina pocketböcker.

Jag köper böcker både nya och på loppis och eftersom Svärmor är lika boktokig som jag får jag många böcker av henne. Men mitt favoritsätt att skaffa nya böcker att läsa är på loppis eller antikvariat. Att få leta i uppradade boklådor/hyllor efter just en speciell bok (självklart har jag en ”att skaffa” lista) eller hitta någon ny författare är nog fortfarande en av mina topp-tio favorita saker att hitta på. Men jag är också ganska kräsen, böckerna ska helst kosta 5-10 kr och om jag hittar ett häng, vilket jag alltid lyckas göra, ska det gå att pruta på priset.

Mitt bästa minne av bokletande är på Gotland tillsammans med VisbyAnna och Adde. Vi åkte ut till Visby Flygfält där det var bakluckeloppis och hittade en man som sålde Ed McBain-böcker, vilket är en av mina ständiga sökningar eftersom jag skulle vilja ha alla 83 böcker, de är några av mina favoriter. Han hade några över 20 st fast några var inte pocket. Så jag tittade genom högen och som tur var hade han nästan bara de som jag inte tidigare hade, så jag fick ihop 22 st. Det hela slutar med att jag fick betala 70 kr för hela bunten… =) Det kallar jag ett fynd!

Ytterligare en av tjusningen av pocketböcker som är köpta på loppis är att de har haft ett liv innan de kom hem till mig. Det står namn i, kanske datum och ibland även hälsningar från nån släkting. Det är otroligt kul att se… Och det är därför jag alltid, när jag läst ut boken skriver mitt namn, ett datum när boken lästes och om jag fått boken av någon. Som ett litet kulturarv, mitt egna fotsteg i sanden…

Min senaste påbörjade bok är Dykaren av Håkan Östlundh. Denna boken har jag letat efter ganska länge eftersom platsen boken utspelar sig på är ett riktigt läckert kalkbrott på Gotland som Adde och jag har besökt i jakt på en Geocache, CGw1a2 Dykaren 2. Det är ett av våra läckraste äventyr som geocachare och det gör det hela lite häftigt. Men det är en helt annan historia, som kanske kommer nån annan gång istället.

20140428-114301.jpg
I boken låg det ett litet minne, ett fotspår från en tidigare ägare…

20140428-114305.jpg
Ett gulligt litet kort från Niclas till sin mamma och pappa.

20140428-114310.jpg
Man kan ju undra om det är mamma eller pappa som har läst boken, eller kanske båda. Hur gammal är Niclas och vill han kanske ha tillbaka sin fina teckning? Så många frågor om hur boken hamnat hos dom och varför den hittades av mig i en boklåda på en loppis i Södertälje?

För er låter min fascination för pocketböcker absurd, men jag vet inte om det är min vilja om att känna mig delaktig i vår historia eller bara en vilja att ta vara på det som kommit före oss…men jag kan bara inte läsa en bok utan att fundera på dessa frågor. Förutom då boken i sig, och alla frågor som man ställs inför när man läser innehållet och berättelsen. Det kanske är lite av en grubblares bekännelser detta men för mig är en bok aldrig bara en bok, utan ett litet, om en jättelitet, inslag i vår stora stora värld…

Gävle: Söndag

Efter en härlig natt på Scandic Gävle Väst, trots att jag vaknade 04.45 och inte kunde somna om så var vi pigga och förväntansfulla. Men först blev det lite hotellfrukost i ljusens sken för ute spöregnade det. Tyvärr var det den sämsta hotellfrukost vi någonsin ätit. Både löskokta och hårdkokta ägg med superrinnig vita, kalla varmrätter, inga roliga dessertostar och kallt kaffe. Ganska trist för frukost på Scandic Hotell brukar vara bra.

20131111-022909.jpg

20131111-023028.jpg

20131111-023036.jpg
Under tiden som vi gjorde oss klara på rummet hann det sluta regna och solen kröp fram. Vi bodde på sjunde våningen och utsikten från hotellrummet var intressant…

20131111-023203.jpg
Med regnet-hängande-i-luften-solskenet som värmde kinderna åkte vi mot dagens mål och egentligen hela anledningen för vår weekendresa till Gävle, Stridsflygsimulatorn. Det var en mycket förväntansfull Adde som klev innanför dörrarna på Novel Air AB.

20131111-023432.jpg
Jag fick också vara med inne i simulator rummet vilket var riktigt uppskattat och spännande, men mer om Flygningen senare.20131111-023442.jpg
Men ett riktigt läckert setup hade de i alla fall.

20131111-023637.jpg
En riktigt kul upplevelse som Adde verkligen uppskattade! Men som sagt mer om det en annan dag, får se om Adde vill rapportera lite 🙂

Men sen tackade vi för oss och påbörjade vår resa söderut, via småvägarna…

20131111-023851.jpg
Vi plockade cacher och njöt av landskapet.

20131111-023943.jpg
Vi stannade till för ett längre stopp vid Dalaälven och Ön. Vilket otroligt läckert ställe! Helt magiskt!

20131111-024107.jpg
Sen fortsatte vi via Östervåla och söderut mot Uppsala…

20131111-024207.jpg
… Och stannade till hos K2, K3 och lilla Märta. Vi blev bjudna på fika och en trevlig pratstund.

Sen bar det av hemåt igen. En riktigt härlig dag med nya läckra upplevelser, vackra landskap och fika med vänner. Kan det bli bättre så säg… 🙂

Gävle: Lördag

Vi kom inte riktigt iväg så tidigt som vi hade tänkt oss, men det gjorde inte så mycket… Det är ju trots allt semester

Kaffet i högsta hugg och Adde vid ratten så åkte vi iväg norrut.

20131111-020911.jpg
Jag var kartläsare, men den första biten var ju inte så svår, E4:an mot Norrtälje. Men sen så åkte vi av och tog kustvägen upp mot Grisslehamn osv.

20131111-021100.jpg
Vi passade på att geocache:a samt fotografera…

20131111-021149.jpg
Otroligt vackra vägar och vidder hela vägen upp…

Sen blev det en sen lunch i Grisslehamn, på en relativt triss pizzeria. Som tur var var det goda pizzor i alla fall.

20131111-021343.jpg
Sen fortsatte vi norrut via ett flertal geocache-stopp.

20131111-021441.jpg

20131111-021454.jpg

20131111-021503.jpg

20131111-021513.jpg
När vi äntligen började närma oss Gävle kom vi öster ifrån och hade åkt förbi både Forsmark och Furuvik.

När vi landade på hotellet hade det redan blivit mörkt och regnet smattrade mot rutorna. Vi låg och mös lite på hotellet och försökte boka bord på restaurang för kvällen. Tyvärr var det fullt på restaurangen vi fått tips om men vi hittade ett annat ställe som verkade lovande.

20131111-021828.jpg
Men först bjöds det på fika i form av kaffe och kardemumma-cheesecake-muffins. Mums!

20131111-021944.jpg
När vi gjort oss i ordning för kvällen så bar det av mot kvällens restaurang Fullriggaren Skybar.

20131111-022104.jpg

20131111-022121.jpg
Som hade Gävles läckraste utsikt!

Och maten, ja, den var riktigt god uppe på Sky Bar. Vi åt oss riktigt mätta och belåtna, men mer om maten senare. Efter en mysig middag tog vi oss tillbaka till Scandic och fortsatte vår mysig kväll tillsammans.

20131111-022335.jpg

%d bloggare gillar detta: