Författare: Karoleen

Veckans bilder – v13

Tänkte ta tillbaka ett inslag jag kört tidigare på bloggen, veckans bilder. Det är bilder jag tagit under veckan och möjligen lagt upp på Instagram men mestadels är det bilder som inte har ”använts”. Hoppas ni gillar dem! 

//An old feature on the blog, ”This Weeks Pictures” brought back for you’re pleasure. Might have bern up on Instagram but most of them are unused. //

Tulpaner i regnbågens färger 🌈

Krokusar i trädgården, så nöjd att de fortfarande tittar fram trots dräneringen. 

Fototur en morgon på vägen till jobbet. En sån där perfekt morgon med solsken och dimma. More to come! 

Fixade till en Fidel Castro hemma. Drack det på Pinchos för ett tag sedan och fattade tycke. Mycket gott! 

Vackert på kvällsprommisen. 

Räkomelette med avokado. Såå gott! 

Och så lillskiten sötkorv! ❤️

1854

I veckan hade vi besök av en av våra kollegor som sitter i Borlänge och då passade Stödisarna (Stödfunktionerna IT, HR, Lön, BST) på att ha en gemensam AW. Vi skulle träffas på 1854 och det blev en riktigt mysig kväll men massor av skratt och god mat/dryck.

//A few pictures from our lovely AW this week at the great 1854! Love the atmosphere and the food was great! Yummy!//

IMG_0111

Jag försöker ju alltid ta något lite nytt, speciellt när det kommer till drinkar, eftersom jag tycker det är så tråkigt när man alltid tar en öl eller ett glas vin. Och just nu har jag snöat in mig lite på drinkar eller cocktail =)

IMG_0112

IMG_0113

Till fördrink tog jag en Bocca Limone med Limoncello, basilika, citron samt Prosecco. Smaskig och fruktig, riktigt fint på sommaren kan jag tänka mig.

IMG_0114

Det är en supermysig lokal och vi fick sitta i en ”Chambre Séparée” med ett runt bord och det var så härligt att kunna prata med alla runt bordet istället för när man sitter på långbord och är många blir det svårt att umgås med alla samtidigt.

IMG_0115

I taket hade de en lampa som liknade en Edison Retro Spider med olika storlekar på glödlampor och jag som tycker att Edison är så fin blev väldigt förtjust i den. Tyvärr passar den inte hemma hos oss alls.

IMG_0116

Jag hade förbeställt en Hamburgare med rökt sidfläsk och mozarella som serveras med pommes och en  vitlöks- och basilikadipp. Mums! Riktigt mör och saftig köttfärs i hamburgaren, I like!

IMG_0117

Efter maten tog jag en Cocktail istället för en dessert, det fick bli en Basil & Honey Daiquiry och det kändes som att min middag hade en viss röd tråd, Basilka =)

IMG_0118

En riktigt trevlig kväll med superhärligt sällskap och precis vad vi behövde efter en jobbig Mars med semesterplanering och sommarprognoser. Mys!

En traditionell sushikväll

När Addes pappa är iväg på jobb passar vi ofta på att ha en sushikväll med Svärmor, då Svärfar inte är då förtjust i sushi. En tradition vi började med i Kanada, på Umi Sushi i Montreal. Vi andra tre gillar det desto mer och kör gärna så ofta vi kan 😉


Vi dukar upp på riktiga tallrikar, trots köpesushi, och kokar Jasminte och så tänder vi ljus och gör mysigt. Vi äter sushin med pinnar vi fått från Svärmor, mina är ett par rosa med en, numera ganska avnött, Geisha och Adde har ett par svarta med pärlemoinslag. Älsk på dom! 


Adde som fyllt år fick presenter och en superhärlig ”vårhink” med ett vackert arrangemang med växter som vi sen kan plantera ut i trädgården. Har tyvärr ingen bra bild på den ännu men det kommer. Jag fick också blommor, en superhärlig färgglad bukett med Tulpaner! 


Med japansk zen-musik i bakgrunden åt vi sushi och tårta och hade det väldigt trevligt! 


En supermysig kväll och även en del plock med min nya telefon, en iPhone 7. Det var på tiden med en ny telefon då ljudet på den förra var så dålig att jag inte kunde höra folk som ringde till mig. Men nu så, har jag en ny älskling att lära känna. 🙂


En bra kväll med en favorittradition helt enkelt! ❤️

Att fira Adde

Idag fyller Adde år och vi har ju så klart firat honom med tårta och paket som börs göra när man fyller år. Vi bjöd över några vänner och åt Smörgåstårta och Budapestrulle och mådde prima. En härlig kväll i goda vänners lag helt enkelt =)

IMG_0766 IMG_0767 IMG_0768

Och Max, han fick testa att klä sig som en hipster för en kväll. Jag vet inte riktigt om han är helt nöjd, men han är ju väldigt söt =)IMG_0769

Saturday and Söderköping

Helg, kan det bli bättre än så? Uppe tidigt med Monstret. Adde tog en prommis strax efter 05.00 och fångade en vacker morgon. 

//Weekend, is there anything better? Early morning with the monster and Andy took a lovely shot of the dawn. //

Frukost och lite annat fix innan vi åkte in till stan och en tur till Elsas för att springa av Maxen. Tyvärr var det inga andra hundar på plats den första halvtimmen, men sen blev det lite lek och bus. 

//Dog park fun with Max after a quick breakfast at home.//


Så körde jag Adde till jobbet och hämtade Hansson för en loppisrunda. Tyvärr var det inte så mycket att titta på idag, blev bara 2 inköp och det ena får ni se längre ner. 

Sen blev det fika hemma hos Hansson, med tyska chokladägg och syltmunk. Vi kom helt enkelt inte på något fik som vi kunde åka till som inte låg centralt. Tar gärna emot tips i Linköping om ni har några?!

Sen hämtade vi Adde på jobbet, ett snabbpass idag. En prommis i Kungsparken och så åkte vi vidare.

//I drove Andy to work and picked upp Hansson for a Second Hand shopping tour. But there we really slim pickings today, but I did buy a few things. 

Then we had coffe ar Hanssons house and just took a break before picking Andy up from work. //

Till Söderköping! Älska Söderköping, även på vintern. Adde skulle hämta paket och vi tänkte att man kunde kombinera det med att äta sveriges godaste pizzor på Campinos! 

//We drove to Söderköping to pick up a package and eat Swedens yummiest pizza at Campinos. //


Omnomnom! Min favorit är Larsson med kyckling, räkor, champinjoner och bea. Så jävelusiskt gott! Adde och Hansson var också supernöjda med sina pizzor, helt klart värt 1 timmes enkel resväg. 

//Pizza heaven, my favorite pizza Larsson with chicken, shrimps, button mushrooms and bearnaise sauce. It might sound like a wierd pizza combo but Swedish pizzas really are very different from American pizzas. //


Sen tog vi en prommis runt Ramunderberget. Väldigt vackert! 

//Then we took a walk around Ramunder mountain. It sure is beautiful! //


Mörkret föll och det var trevligt med ett elljusspår att följa. Max var så lycklig när det fanns så mycket djurdofter och spnt att titta och nosa på. 

//Darkness fell and some lights along the path was nice. Max was a happy puppy with everything new to sniff. //


Hemma, trötta och belåtna. Mitt loppisköp, som blev perfekt till min fina Rosmarin. 

//Back home, tired and happy. One of my second hand pots that I bought today. I was searching for a squared pot for a rosemary plant I bought. //


En glad valp, trött och glad! 

//One happy puppy! Tired and content! 

Ett besök hos Svärföräldrarna

För ett par veckor sedan så besökte vi Svärföräldrarna i East Ride för att äta lite middag och umgås när de är hemma. Vi började dagen i Norrköping, jag shoppade medan Adde och Max var på skjutbanan.

Jag blev avsläppt strax innan 10 och gick och tittade och handlade i butikerna i centrum. Sen tog jag en lugn och skön fika på Espresso House, min första riktiga kopp kaffe sen vi började med Lågkolhydratskosten. Riktigt härlig att äntligen få en riktigt bra kaffe. Varför dricka det där blaskiga och jobbiga på jobbet, som har blivit en vana när man kan dricka bra koppar bara ett par gånger i månaden. Knasigt!
IMG_0688

Jag älskar inredningen på Expresso House, såg den finaste takkronan där en gång, gjort med mängder av Hjorthorn… Så läckert!

IMG_0689

Det blev en hel del shopping för mig, det var ju länge sedan jag bara strosade omkring på stan.

IMG_0690

Lite kul att ta en helt annan stad också, nu är väl inte Norrköping en främmande stad för mig men det är ju kul med lite nytt.

IMG_0691

Sen när Adde hade plockat upp mig åkte vi vidare till East Ride och hem till Svärföräldrarna där middagen stod på bordet. Max fick ett nytt fint ben =) Ni ser ju lyckan! =)

IMG_0692

Vi fick smaskiga Kroppkakor. Så himla gott och vi sket i LCHF denna gång, det känns bra att kunna äta vad man vill ibland. Men göra det ett få tal gånger, men då vara beredd på att jag kan få enormt ont i magen. Men denna gången slapp jag magont, och det var ju underbart skönt.

Jag tror helt enektl att det är så att min mage var så förstörd att den inte fixade någon mat. Men nu när jag undviker alla kolhydrater i stort sett hela tiden så fixar magen att jag äter potatis nån gång ibland.

IMG_0693

Vi var ju liite tråkiga när vi bara pratade och åt mat hela tiden… Men Max är duktig på att roa sig själv och sen ta och vila när han känner att han kan. Alla var ju på samma ställe så det var inte vallande som behövdes heller.

IMG_0694

Men han flyttar ju på sig en hel del i sitt vilande, och ibland ligger han tryckt mot oss, och denna gången låg han också och höll om ett stolsben med svansen. Så lite kul!

IMG_0695

Till efterrätt blev det Saffranspannacotta med blåbär. Omnomnom!

IMG_0696

När vi fått en härlig dos av Svärföräldrarna och hade massor med godsaker i magen samt solen gick ner över Östergötland tog vi och rullade hemåt på småvägarna. Vi stannade till och kollade på massor med djur längst vägen och fick en riktigt härlig dag!

Mellomiddag 2017

I lördags så passade vi på att ta en Tacofiesta med hemmagjord pulled pork, tillbehör och så 4 olika sorters Tequila.Vi gillar ju Tequila och har tagit det lite till vår grej, så vi kör liksom på olika tequila och njuter av dess olika smaker och i kombination med tacos blir det alldeles utmärkt.

Jag hade satt igång Pulled Pork på morgonen vid 9 i Slow Cookern och den fick puttra fram till 19 och den blev riktigt god. Som kött använde jag Vildsvinskarré och till den gjorde jag en egen ”marinad” med smak av Mexico och mycket chili av olika styrkor. Det luktade så gott i huset under dagen och det är såå enkelt med en Slow Cooker, alla borde investera i en.

Min älskade ENOs Multi Candle Pin från Urban Living har fått komma fram, som jag fick i 30-års present av Ove och Lillis… Den är helt underbar och fungerar perfekt som en Stumpstake! LOVE!

//We had a lovely saturday evening with lots of yummy food, tacos with Pulled Boar that had been cooking all day in the Slow Cooker. As tradition fortells we met up every year the day of Melodifestivalen, which is the Competition to decide the Swedish entry for Eurovision. Usually a fun evening, even though we might not be the biggest fans, but it’s just a thing we do… =) //

Som det börs dricks det Corona med Lime till maten och vi dukar upp alla tillbehör som kan tänkas vara gott. Funderade på att köra lite mer pulled pork tillbehör men kände inte riktigt för det när det väl kom till kritan.

//Corona with Lime is a must for Tacos and we weren’t hard to convince =) //

Mr McLovin´ är som alltid med på ett hörn. Han gör ju inte mycket nytta men han ska alltid vara med =)

Vi brukar testa oss fram med Tequilan, börja med den som smakar minst gott och slutar med den godaste, kanske inte så konstigt. Så här kör vi ordningen i alla fall Sierra, Sauza Blanco, José Cuervo och därefter godaste Tequilan vi hittat på Systemet Los Tres Toños. Det är knappt att man ”behöver” limen till den godaste Tequilan =)

Min goda pulled boar… =) Omnomnom!

//Homemade Pulled Boar with a lovely chili base, Omnomnom//

Och mitt i middagen började Melodifestivalen och vi ser ju TV’n från matsalsbordet kunde fortsätta äta medan tävlingen var igång. Eller så kunde man bedöva sina sinnen med Tequila när det var som värst =D

Men som vanligt var det inget som var speciellt på Mello, vi är ju kanske inte riktigt de största fansen men det är en kul tradition att träffas och se den trots att vi kanske inte skulle göra det om vi inte var tillsammans. Robins låt tyckte jag var helt ok, årets bästa tycker jag.

//Melodifestivalen was as usual, not the best thing we’ve ever seen, but the best song did win and that’s always something. I guess you’ll have to wait till May to hear Robins song, but it’s goodish =) //

Pinchos med kollegorna

För ett par veckor sedan var vi på Pinchos på AW med jobbet och det var riktigt mysigt. Täkte bara visa några få bilder på vår härliga kväll med så mycket skratt! Dags att göra det igen snart tycker jag! =)

//Just a few pictures from an AW that we had a few weeks ago at Pinchos, which is a Moulin Rouge/cirus-themed tapas place. Just a few pictures of our really great evening with lots of laughs! =)//

Road Kill Grill

I lördags var det äntligen dags för något som vi hade längtat efter, vi hade nämligen bokat bord på Road Kill Grill efter ett tips från en kollega =)

//Last Saturday, it was finally time for something that we’d been talking about for a really long time. We hade booked a table at the newly opened Road Kill Grill.//

Road Kill Grill är en homage till ett ”stökigt grillhus någonstans mellan Texas och Louisiana, där grillen slänger ur sig hela skinkor eller briskets som rökts hela nätter och drinkarna är stora som fiskskålar”. Visst låter det fantastiskt?!

//Road Kill Grill is pretty much the closest thing we Sweds are going to get to a classic grillhouse in the bayou. Where the grill spitts our hams and briskets, that had been smoked all night andthe drinks are the size of fish bowls. //

Det tyckte i alla fall Hansson, Adde och jag och bokade bord första bästa dagen… =) Vi började med att ta en tur till Elsas för att leka av Max och han fick sig verkligen en jättekul stund!

Men strax innan sex stod vi utanför Von Dufva och Road Kill Grill som drivs av Stadsmissionen och tittade på deras Speaker med mottot ”All you can Meat”.

//So we were very excited as we arrived at Von Dufva and the speaker with the text, ”All you can Meat”. //

Det är mysigt dukat och många mysiga platser. //Beautifully table settings as well as a great atmosphere.//

Eftersom det är en otrolig köttbuffé behövde vi inte fundera på vad vi skulle äta utan bara vad vi ville dricka. Och det var inte helt lätt att välja, men vi valde varsin cocktail eftersom det är så man gör =)

//Since it’s a meat buffé, we were lucky to not have to choose our food, but the drinks meny did get a great looking over and we found lots of nice choices. //

Det bjöds på bacon- och sirapspopcorn som snacks. Omnomnom! //And for snacks there were bacon- and syrup popcorn, LOVE it!//

Väldigt trevlig dukning och mysig atmosfär.

Nu till maten:

De olika köttalternativen var medium grilled oxfilé, Smoked och marinerad brisket swamp style, Lowtemp grillade ribs i stickyglace, broken beefburger i briochebröd, Pluma samt Bitey chorizo griller.

Som tillbehör fanns det Onion rings, Amazing mac & cheese, Black bean stew, West coast cole slaw, Sweet potato med sourcream, Mouthrensing pickles, Hardcore creamy potatissallad, Dreamfriendly majsbröd, Maplesyrup popcorn med bacon, Roasted corncréme.

Och så lite olika såser: Blue cheese dressing, Vår hemkokta dirty bbq sås, Apple sticky sauce, Hotty chipotle mayo

//Lots of yummy food, I’m not going to mention it all but there was beef tenderloin, brisket, ribs and a pulled burger. For sides there were onion rings, mac & cheese, corn bread and bbq sauces. //

Jag började med en Frozen Mojito som cocktail och så blev det till att plocka från buffén. //My first drink was a frozen Mojito.//

Det fanns så mycket roligt att testa, kolla bara…omnomnom! Oxfilén var fantastisk och pluma var ju en annan favorit, helt nytt för mig men ack så gott! Adde och Hansson var lika nöjda dom med maten! Supergott! Det enda vi inte gillade var Majsbrödet för det smakade nästan som en sockerkaka, alldeles för söt, mycket sötare än andra sorter jag testat. Men annars var allt supergott!

//Such a great amount of food with lots of great surprises and the only disapointment was the corn bread. But everyone can’t love everything.//


Sen var det dags för cocktail nummer två och denna gången blev det en Strawberry Daiquiri för min del…. Mums! //Drink number two was a Strawberry Daiquiri.//

Och Hansson tog en Sparkling Fresita. Också mycket rolig och god! =) Adde var chafför för kvällen och höll sig till Cola. Snälla Adde <3 //Hansson took a Sparkling Fresita, which he loved. Andy just had Coke since he was the designated driver for the night. //

En liten slider med Pulled pork, eller en så kallad broken beefburger i briochebröd. Mumsigt! //Slider with pulled beef. YUM! //

Till dessert serverades en complementary Rocky Road och eftersom jag inte äter nötter så fick jag en Rabarber pannacotta istället. Väldigt gulligt av dem att leta fram en dessert som även jag kunde äta =)

//For desert there was a complementary Rocky Road and since I’m allergic to nuts the had a Rubarb pannacotta for me. Lovely! //

Vi var så mätta och nöjda med vårt besök så vi sa direkt att vi ville komma tillbaka någon gång snart. Riktigt mysigt och rekommenderas varmt till alla som älskar kött och drinkar! Nån som vill hänga med nån gång? =)

//We loved our visit to the Road Kill Grill, and we just made a promise that we have to come back soon. It’s truely recommended if you love meat and drinks! You wanna come next time? Give me a holler! =)//

Köttfärsgryta med avokado

Det här med lågkolhydratskost är egentligen inte så svårt och framförallt är det grymt gott. Ikväll blev det en köttfärssås/köttfärsgryta som fick puttra i 1 timme med smaker av chili, vitlök och oregano. Till den serverade jag helt sonika en stor klick créme fraiche, en skivad avokado och riven parmesanost. Så JÄVLA gott, rent ut sakt. MUMS!

IMG_0600

Idag/inatt är jag ensam hemma med Max, Adde är på tjänsteresa och Max och jag får helt enkelt klara oss själva.

Loading...
X
%d bloggare gillar detta: