Blog

Fem en Fredag v22: Jeopardy!

Fredag igen!?! Hur gick denna vecka så fort? Det där man inte trodde på när man var liten, att tiden bara går fortare och fortare, ja det är ju så sant. Jag tycker nästan det känns som en virvelvind och spiralen går bara fortare och fortare. Galet 😂

Kom på att det idag är 14 år sedan branden hos mamma och pappa. Och när det är fredag är det ju Fem en fredag hos ElisaMatilda som gäller och idag med temat Jeopardy!

1. Det är sommarens smultronställe. Vad är trädgården? Ja du, svårt att säga, men jag tror det går bli min trädgård. Uppskattar vår trädgård mer och mer. Känner faktiskt inte att det finns någon annan stans jag vill tillbringa tid i sommar. Utflykter och mindre resor blir det säkerligen, men pga Corona blir det inget 2 veckors besök till Falsterbo och det var väl planen för sommaren.

2. Två saker som alltid finns i kylskåpet. Vad är Ägg och vitlökspasta? Jag har alltid ganska fullt i kylskåpet med burkar med sås, flaskor av smaksättare osv. Men ägg är verkligen en universalprodukt som vi använder dagligen och köper nästgårds. Stora XL ägg som är så fina.

Sen vill jag alltid ha möjligheten att göra kylskåpsrensningar eller snabba maträtter och då är vitlökspasta perfekt men jag har också ingefärspasta, 3 olika currypastor (röd, grön och lila) samt diverse andra smaksättningar som tapenad, pesto, soltorkade tomater, salsa, Oliver, soja, fisksås, ketchup, senap osv. Matlagning är ju lite av min passion och då ska maten smaka gott och autentiskt. Kylskåpsrensmat kan bli bland det godaste att äta.

3. Det jag ser precis utanför dörren. Vad är trädgård? Beror på vilken dörr 😉 men utanför alla dörrarna har jag ju någon vinkel av vår nästan 5000 kvm tomt. Just nu, från sovrumsdörren ser jag ut på vår ekkulle. Men innan kullen ser jag utgrävningen för vår kommande 100 kvm altan.

4. En fysisk aktivitet jag inte förstår mig på. Vad är okynnesspringa? Springa för springandes skull. Sätt en boll framför mig och jag förstår direkt, har ju hållit på med nästan alla bollsporter som yngre. Både spelade själv, som tränare och som domare. Fotboll, basket, softball, volleyboll, tennis, badminton, det mesta helt enkelt. Men det där med att bara springa är så trist… frivilligt gå utbocka springa en mil skulle jag aldrig få för mig men heller aldrig klara av. Och då är det så knasigt när andra gör Maraton. Crazy people!

Annat som är knasigt är trädklättrare, att cykla långa avstånd om man inte ska från punkt A till B, Konstiga träningsformer osv. Ge mig en längdpool eller en boll så kan vi snacka 😂

Denna hängmatta lever inte längre, vi hade det uppe i Stockholm och jag låg i den många timmar!

5. Något jag drömmer om just nu. Vad är ett färdigrenoverat hus? Att vi ska bli färdiga med alla måsten på huset. Att kunna ta en bok och lägga mig i hängmattan på altanen och bara njuta. Men det dröjer nog några år innan ALLT är klart! Och nu får vi tänka baby steps så att man inte dränks av alla måsten.

20 kommentarer

A comment from you would make my day!

%d bloggare gillar detta: