Adde, Festivities

Considgalan 2018

Varje år har Concid (där Adde jobbar) en gala för alla sina anställda samt respektive. Och som jag förstår det är det andra året i rad det hålls i Stadshuset i Stockholm, dvs Blå Hallen där även Nobelfesten hålls. Concid vill fira året som har varit och även uppmärksamma deras anställdas prestationer under året och bjuda på en hejdundrande fest!

Eftersom Adde började på Concid i mars i år är det vår första fest och vi visste väl kanske inte riktigt vad vi hade att vänta. Det vi visste var att festen hade klädkod kavaj eller finare och att det skulle hållas i Blå Hallen. Men sen var det inte så mycket mer info vi hade fått, vilket var både lite spännande och läskigt =)

Men Adde och jag körde upp mot Stockholm, via Mamma och Pappa för att checka in på Clarion Sign under eftermiddagen. Tyvärr fick vi inte riktigt så mycket tid som vi hade velat pga trafikstockning på E4:an samt att vi behövde leta efter parkering en bra stund. Men vi kom upp i rummet med ungefär 1 timmes marginal och började göra oss i ordning för kvällen. Adde skulle ha en jättefin 3-dels kostym med röd fluga och “pocket square”, jag hade en ärmlös LBD med volanger. Ja, vi skulle i alla fall vara rätt klädda tänkte vi =)

Concid hade sett till att det gick bussar från de olika hotellen, så att alla kunde ta sig till Stadshuset. Vi bodde tillsammans med många från både Norrköpings- och Linköpingskontoret. Och framför allt även AJ och JayJay, så när vi var klara så kollade vi läget med vännerna och träffades utanför hotellentrén för att åka med samma buss.

Efter en kort bussresa var vi framme vid Stadshuset. Ute var det både kallt och mörkt men Stadshuset var som vanligt upplyst så att det var svårt att missa vart vi skulle.

Man går in genom de stora entrédörrarna, men vi lyckades ta oss in bakvägen och fick då lite “tränga oss” in i kön, men eftersom stämningen var så glad gjorde det inget =) I borggården står det ett massivt träd som är häftigt upplyst och drömlikt. Jag skulle gärna vilja gå tillbaka någon dag när det är dagsljus och fota, jag tror det är väldigt vackert.

I borggården stod vi på rad för att få komma in, det var ju ganska många bjudna på festen =) Concid har ca 700 anställda och med respektive/plus 1 så tror jag det totalt 1100 på festen. Med röd matta och marschaller välkomnades vi in i Stadshuset.

Utsikten från Borggården ut mot Söder Mälarstrand. Vackert med alla ljusen.

När vi kommit in hängde vi av jackorna och sen var det dags för fotografering av Bingo Rimér. Här står han med flera av Addes kollegor innan deras gruppfotografering.

Sen var det Mingel för hela slanten som gällde, medan man tog sig in i lokalen mot Blå Hallen och upp för trappan till Gyllene Salen för fördrink.

GAH… Blå Hallen, fatta! Det är ju här Nobelfesten går av stapeln, och hit man kommer på middagar när man har jobbat på vissa företag i 30 år osv. Och jag har vare sig vunnit Nobelpris eller jobbat i 30 år, utan jag får äran att följa med min make på en hejdundrande fest som hans arbetsgivare anordnar. Det är knasigt! =)

Dukat för fest och för 1100 personer!

När man kommer upp i trappen inser man hur stor Blå Hallen är… Men troligtvis kommer inte Concid få plats nästa år… tyvärr, men vi får väl se vad som händer då.

WOW! Gyllene Salen var magisk, vilket hantverk. Snacka om vilken enorm show-stopper detta rum måste ha varit och fortfarande är…

Lite bubbel till minglet.

Vackra detaljer…

Guldmosaik, små små små mosiak som har byggt upp alla dessa vackra detaljer.

Sen var det dags att sätta sig till bords. Adde och jag fick sitta mittemot varandra och sen satt vi bredvid AJ och JayJay samt andra kollegor från Linköping och Norrköping.

Kvällens konferencier var den eminenta Farbror Barbro/Percy Nilegård även kallad Johan Rheborg. Väldigt kul och han är precis lika rolig live!

Efter att Johan underhållit oss lite så introducerade han även Concids VD Peter Hellgren som berättade lite om året som har varit och vad som komma skulle under kvällen.

Sen var det dags för förrätten. Blomkålssoppa serveras med hälleflundra och hummer. Till soppan serverades en Basa Rueda 2016, Telmo Rodrigez (Spanien). Soppan hälldes upp i av servitörerna vid bordet, men först kom de ut med dessa skålar med hälleflundra och hummer samt squashblommor. Jättegott! Och vinet passade väldigt bra till soppan. Mina bordsgrannar var lite skeptiska till soppan men även dom var imponerade.

Sen blev det ett mellanspel av kvällens husband Isaac and the Soul Company. Ett riktigt härligt drag blev det!

Till huvudrätt serverades Svensk gillad oxfilé med gräddkokt savoykål, kalv bacon och mandelpotatispuré. Huvudrätten serverades med A Lisa Bodega Noemia 2016 (Patagonien, Argentina). Nomnomnom! Det är inte lätt att grilla oxfilé  rosa för 1100 personer men det lyckades dom med, i alla fall med min bit. Mums! Gräddkokt savoykål har jag ätit tidigare och det är så gott!

Efter ytterligare mellanspel av Isaac och gänget samt Percy så var det dags för efterrätten. De släkte ner alla lamporna i Blå Hallen och spelade The Imperial March )Darth Vader Theme) och servitörerna gick ner för stora trappan med jättebloss på tallrikarna.  Det blev ett ganska roligt sätt att servera desserten på.

Till dessert serverades en Passion och apelsinbavaroise med vaniljpannacotta, blodapelsingelé och mangoglass. Och till den serverades det Chateau Tirecul la Graviere Les Pins 2015 (Frankrike) samt kaffe och Avec. Alltså, så otroligt vacker dessert, och god också!

Och efter middagen var det dags för prisutdelning. Fyra interna priser som de anställda kunde vinna men också två externa priser som tilldelades till andra företag som Concid vill uppmärksamma.

Årets Equalizer syftar till att premiera en individ som på ett föredömligt sätt drivit jämställdhetsfrågan inom IT-branschen framåt under det senaste året och därmed fått spela en betydande roll när det kommer till en utveckling i rätt riktning i branschen framledes. Och de nominerade var #TEKNISKTFEL, NORDIC TECH HOUSE, SIMONE GIERTZ och ELSA BERNADOTTE. Vann gjorde Nordic Tech House och tacktal hölls av bl.a Isabella Löwengrip och Pingis Hadenius. 

Och kvällens andra externa pris var Årets Digitala Influencer syftar till att lyfta fram någon  som på olika sätt drivit digitaliseringsfrågan framåt på ett föredömligt sätt och på detta vis verkar som digitala föredömen i Sverige idag. De nominerade var IVYREVEL, DARJA ISAKSSON, HELENA SAMSIOE och ALEXANDER PÄRLEROS.  Vinnare blev Alexander Pärleros som presenterades priset av förra årets vinnare Per Holknekt.

När priserna var utdelade så började galan lida mot sitt slut. Klockan var halv tolv och de var dags för lite musik och dans. Johan och Peter tackar för sig och önskar oss en fortsatt trevlig kväll i Gyllene Salen.

Men först Isaac and the Soul Company!!!

Sen blev det dans i Gyllene Salen och sen började bussarna gå tillbaka till hotellet. Festen i Stadshuset slutade vid 01.00 men då fortsatte kvällen i hotellbaren.

Efter en superkväll så avslutade jag med att njuta av utsikten från vårt hotellrum på tionde våningen. En helkväll som jag kommer leva på länge, det har varit en otroligt häftig upplevelse och jag har mycket att tack Concid för! TACK! Och jag längtar redan till nästa års fest!

Du kanske också gillar…