Design, Food, X-mas

Julklappstips till den matlagningsintresserade

[”Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Cervera”.]

Jag har ett bra tips till den matlagningsintresserade!

Vi har nyligen utökat vår samling av Globalknivar med ytterligare en mäktig kockkniv i orientalisk stil – en GN-003GN-003 är en del av Globals orientaliska serie Ni och är en stor kockkniv med olivslipning, kockknivar används till allehanda hackning i köket och olivslipningen bidrar till att råvaran lättare släpper från knivbladet.

Sen Globals första kniv 1985 tillverkas kniven av Globals egen stålblandning Cromova 18. Skaftet i kniven är fyllt med sjösand för att ge perfekt balans, och eggen har Globals karakteristiska snäva vinkel på 12,5 grader.

Dessa egenskaper har i alla fall gjort Global till våra klara favoriter i köket och har gjort till att vi nu har utökat vår redan ganska gedigna samling på 7 knivar med denna 26 cm långa kniven som har en underbar skärpa och som ligger så härligt i handen.

Global Ni är en serie med enkelstålsknivan som, precis som den klassiska Globalkniven. Ni-knivarnas knivblad är något tjockare än på den klassiska Globalkniven och har fått en extra slipning för extrem skärpa. Global Ni har även fått ett lyft när det gäller knivhandtag. Handtaget är större och har en avsmalnande form, som bidrar till ett stabilt och ergonomiskt grepp. Det karakteristiska prickmönstret är ofärgat och ganska sparsmakat i designen. Precis som Globals andra knivar är handtagen fyllda med sjösand för att ge perfekt balans.

En oroligt lättanvänd kniv och så härlig att hacka och skiva med. Eftersom att kniven har så bra balans och skäret i en flytande rörelse hackningen enkel och man blir inte trött i händerna, trots sin storlek.

En riktigt bra julklapp till någon matlagningsintresserad! <3

Du kanske också gillar…