KFC

Tjejhelg 2018 – Porslinsresan – dag 2

Imorse vaknade vi runt 0730 och det kanske inte var så mycket sovmorgon, men vad gör det när det finns shopping att ta tag i.

Vi började dagen med frukost, varmt kaffe, yoghurt och varma frallor. Mums!

Ute var det strax över 4 grader och solsken. Och i trädgården stod rådjuret och påvisade att vi trots närheten till storstan var på landet.

Vi hoppade in i bilen och åkte en sväng mot en närbelägen skola där dagens första aktivitet väntade. En superstor Barnloppis. Kul att se med oj vad mycket folk.

Jag gjorde några fynd, dvd-filmer för en tia styck. Tre Tintin filmer, Rango och sen Del 3 och 4 av Shrek. Score!

Nästa resmål var Retroloppis vid gamla Tallåskyrkan.

Lisa Larsson skulpturer blandades med barnsaker och gamla verktyg. Knasigt värre. Jag tycker ju Lisa Larsson djuren är urhäftiga men jag är ju inte så mycket för enbart dekorationsföremål men jag skulle kunna tänka mig både katterna och lejonet, eller kanske zebran. Urfina!

Inne i den gamla kyrkan finns den nya retrobutiken Jetsson med så mycket fint att det nästan gjorde lite ont i hjärtat. Så mycket härligheter, Svenska designklassiker blandat med märkesväskor och knasiga stilleben.

Och genom kyrkfönstren, vackra gamla glasen sken solen in.

Oj oj oj, här fanns det många klassiker som jag hade älskat att ha hemma.

Efter lite porslinfynd, det är ju trots allt Gustavsberg, så var det dags för lite lunch på Våffelstugan.

Det fanns en härlig uteservering men det var lite för kallt att sitta ute, men det gamla huset badade i solljuset.

Det fanns ett gäng olika våfflor, både matiga och söta. Och för min del kändes Medelhavsvåfflan med Serranoskinka, fetaostkräm, ruccola och melon. Mums!

Mätta i magen och påfyllda med energi var det dags att bege sig mot hamnen.

Första anhalten var Gustavbergsfabrikslokal och vi började på Iittala Outlet.

Mycket fint och just denna helgen var det ju medlemshelg, så ytterligare 30% rabatt. Jag köpte en Mon Amie-skål samt flaskrensarkulor men det blev en hel del shopping för de andra, kul!

På väg till nästa anhalt gick vi förbi Anonomouse fina Mushotel samt Café. Hotel Stilton var väldigt gulligt och kändes som ett perfekt boende för långväga möss.

I varje rum kan man se olika saker, men även att det finns härliga anteckningar i varje rum.

På Caféet var det tyvärr stängt, men många godsaker i fönstret.

Nomnomnom!

Gustavsbergs fabriken är Nordens enda fabrik för benporslintillverkning med handmålade fantastiska alster. Inne i fabriksbutiken ville man ha allt åter igen, häftigt med porslin som skapas i fabriken. Om man ska köpa nytt ska man ju köpa det här.

Många ateljéer fanns det att gå in i och fynda i.

Det gick även att se när konstnärerna satt och målade de vackra alsterna.

Och sen var ju hela arkitekturen runt fabrikerna riktigt häftigt. Älskar’t!

Vackra planteringar och färger.

Tornhuset.

När vi gått till sista butiken där jag hittade ett par Ray Bans som jag inte vet om jag ångrade att jag inte köpte. Ev var de för små men de var ju riktigt bra pris, butiken Pinocchio ligger vid hamnen.

Vi gick och fikade på Torncaféet. Något som kändes lite udda var att det i stort sett nötter i alla sötsaker. Konstigt men jag älskar ju bullar så det fick bli en kardemummabullar och latte. Mums!

Och utsikten var ju inte fy skam.

Dagen började leda till sitt slut och alla affärerna, loppisar och fabriker var besökta. En riktigt bra shoppingdag och väldigt mycket fint att se. Vi gick till Hemköp och köpte plockmat till middag.

Hemma, tände vi brasan för att värma upp oss lite efter vädret blivit lite rått.

Vi fixade middagen och avnjöt en riktigt god middag. Rödbetor med chèvre, baconlindade dadlar, Cambozola med kex, baguetter med tapenad, vindruvor, rökta räkor med aioli, oliver, serranoskinka, tomater och Choklad med havssalt. Mums!

Efter mat och vin landade vi i soffan och pratade bort hela kvällen. Alltså det är så härligt att prata med dessa brudar, 30+ år av vänskap och oj vad vad våra år har förändrats, men för mig är dessa tre mina älskade tjejer. Min barndom och min trygghet. ❤️

Sen var det dags att göra som Vilda och knyta sig. För en dag väntar ju imorgon också! Yay!

Du kanske också gillar…