Earth porn

Goose Creek Tower

Jag och Adde är extremt fascinerad av Alaska och norra Kanada. Det verkar vara ett riktigt häftigt landskap och ett djurliv utan dess like. Det karga med massiv vinter och magiska berg. Vi har länge pratat om att det vore häftigt att nån gång flytta till Alaska och köpa sig en stor bit land och leva ett annat sorts liv, ett friluftsliv som jag tror är svårt att få till i Sverige. Men det är ju en dröm som vi vet inte kommer gå i uppfyllelse för det innebär ju att vi skulle flytta ifrån familj och vänner, vårt liv här och allt vad det innebär. Men det är en spännande tanke att bara få uppleva. Dock ska vi garanterat ta oss till Alaska/Norra Kanada för att utforska denna riktigt fantastiska natur och annorlunda leverne. Bara tanken av alla otroliga fotografier jag kommer kunna ta gör mig lycklig i själen. Och om vi har riktig tur kanske vi kan ta oss till detta fantastiska hus jag hittat på “Unusual Places“.

I vildmarken utanför Willow i Alaska står en väldigt annorlunda byggnad, med en 360 utsikt över trädtopparna. Huset kallas av lokalbefolkningen “Dr. Seuss House” dvs Dr Seuss-huset eller som det egentligen heter enligt ägaren Philip Weidner “Goose Creek Tower” dvs Gåsbäckstornet. Ett riktigt häftigt bygge som tar tankarna mot både knasiga Dr Seuss och Weasly Burrow i Harry Potter.

I arton år har huset byggts och tyvärr är det ännu inte klart. Ägaren har haft andra projekt igång och är till vardags en jurist i Anchorage, Alaska. Tornet började som ett timmerhus som har växt till ett 60-ish meter högt torn i 8 våningar med ett “ortogonalt-360-utsiktsrum” högst upp.

Enligt sägnen ville konstruktören bygga ett hus med en utsikt över Denali även kallad Mount McKinley som är Nordamerikas hösta topp med 6,190 m över havet. Och han började bygga strax efter en skogsbrand och i och med att skogen växte tillbaka la han till fler och fler våningar för att fortsätta ha utsikt över Denalis topp. Man kan se ca 480 km långt runt om hela huset och det mesta av det är bara vildmark.

Om du någonsin är i trakterna av Willow eller Talkeetna i Alaska är det ett trevligt resmål att besöka, men tänk på att det är privat mark så det bästa sättet att se huset är via tåg eller om man tar en “Alaskan bush pilot” som är verkar vara ett riktigt läckert sätt att se Alaskas vildmark.

Alltså vilket knasigt hus, jag skulle så vilja se insidan. Enligt en sida jag hittade finns det en enorm spiraltrappa som sträcker sig hela vägen upp. Helt tokigt!

Photos found on the internet, if anyone knows who the PhotoCredit goes to please let me know!

Du kanske också gillar…