Food, Smartson

Vildsvinspasta med penne rigate

[”Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Mat.se“]

Jag har inte ätit pasta på väldigt länge, extremt länge. Tror jag har ätit pasta 1 eller 2 gånger sen nyår, eftersom min mage inte brukar klara av det. Men i Smakboxen fick vi ett paket De Cecco penne rigate pasta och det är ju durumpasta som vi bara var tvungna att testa. Nu mår ju min mage mycket mycket bättre och det innebär att jag klarar av att äta en måltid med potatis/ris/pasta/bröd lite då och då. Så nu ska jag äntligen få äta lite god durumpasta. Mums!

För att göra pastasåsen till denna pastan med vildsvinsfärs och då tänkte jag testa att ha i en burk alkoholfri Heineken, som också låg i Smakboxen i för att förhöja viltsmaken i grytan. Det är trevligt med lite beskhet i såsen.

Nomnomnom!

  1. Hacka en lök av valfri sort, jag tog en rödlök då jag inte riktigt tål gul lök. Hackade även 2 st vårlökar och stekte dessa mjuka i lite smör.
  2. Tillsätt vildsvinsfärsen och krydda med salt och peppar.
  3. När köttfärsen är brun häller man på en halv burk öl, ca 1,5 dl. Valfri sort, jag använde en alkoholfri sort.
  4. Låt ölen koka in i köttet och när ölen är borta tillsätt 5 dl crème fraiche.
  5. Krydda med enbär, buljong, vitpeppar, salt (försiktigt)
  6. Koka pastan.
  7. Kvarta ner champinjoner och tillsätt dem i såsen.
  8. Låt såsen småputtra under tiden pastan kokar.
  9. Tillsätt persilja, fryst funkar fint, efter smak, jag ville ha ganska mycket, men det är som sagt en smaksak.
  10. Häll av pastan, toppa med såsen och servera med skivad vårlök.

Bon appéti!

Recensioner:

  • God pasta, fin färg och riktigt härligt durumsmak. Håller sig riktigt fin i formen. Och ja, jag vet att penne är en pasta sort som man egentligen inte ska ha köttfärssås till men den gräddiga såsen kommer att kunna tas upp av pastan ordentligt och det blir nog bra ändå =)Ölen smakar verkligen öl, perfekt att ha hemma som ett alternativ till Öl eller annan dryck till maten. Ska ge burk nummer två till min mamma som inte dricker alkohol så får hon testa denna.

Du kanske också gillar…