Jobb

Ett par dagar i huvudstaden

I veckan skulle jag och LS (min chef) åka på tjänsteresa till huvudstaden på ett Användarmöte för ett av våra största schemaläggningsverktyg. Det är mitt första möte och jag såg verkligen fram emot att dels åka iväg och lära mig mer om systemet dels få träffa andra företag som använder systemet och höra deras erfarenheter.

Dagen började med att jag för första gången skulle testa bussförbindelserna från New Wedge. Adde och jag har ännu inte behövt testa att åka buss från byn och tyvärr har bussarna inte riktigt passat våra tider och därmed åker vi nästan alltid bil. Det tar ganska lång tid med bussen men eftersom jag skulle vara borta över natt kändes det inte bra att ställa bilen nån stans inne i Linköping och Adde började alldeles för tidigt för att jag skulle kunna åka med honom på morgonen. Så därav dagens första projekt =)

Bussen går ifrån Kyrkan, så man har vacker utsikt när man sitter och väntar…
img_0831

Jag var inte riktigt säker på hur lång tid det skulle ta och gå till Hållplatsen så det blev ganska lång väntan för mig men jag hade min ljudbok i öronen och hade så klart kameran med mig att leka med =) Just nu är jag helt inne på Elly Griffiths serie om rättsarkeolog Ruth Galloway och den är verkligen härlig att lyssna på, perfekt engelska mordhistorier! img_0832

Sen var det bara att sätta sig och åka med på den nästan timmeslånga turen till Resecentrum i Linköping. img_0833

På Resecentrum åt jag en frukost på Espresso House, en varm surdegsmacka med kyckling, pesto och andra godsaker.

img_0834

Sen träffade jag LS och vi satte oss på tåget mot huvudstaden. Med kaffe i högsta hug och många skratt och bra jobbdiskussioner.

img_0835

Framme i Stockholm tog vi en promenad i solen för att försöka hitta något lunchställe. Vi hade tänkt oss en uteservering i solen och hittade Haymarket och blev så nöjda att det var fint väder. Men tyvärr var maten lite för knasigt för att vi skulle vara intresserade, dock ett riktigt underbart ställe att besöka. Till Haymarket måste jag tillbaka till någon gång =)

Sen hamnade vi på Texas Longhorn och käkade hamburgare. Jag tog en Eldorado med sötpotatispommes. Supergott! Texas Longhorn är ett ställe som jag alltid är nöjd på men tyvärr ofta glömmer bort. Burgen hade cheddarost, bacon och jalapeno – så himla gott!

img_0836

När vi avnjutit lunchen, tog vi en promenad bort till vårt mål för dagen, Hotel Grand Central där Användarmötet skulle hållas. Grand Central har man ju hört mycket gott om, som ett riktigt design-hotell, jag älskar att utforska dessa ställen. Vi hade gärna bott på Grand Central men tyvärr var det fullbokat, så det fick bli ett hotell i närheten istället.

img_0855

Vi satte oss i solen på uteplatsen och prata med några andra deltagare. Vilken dag det var!

img_0837

Sen var det dags för att ta plats för mötet tillsammans med 20 andra deltagare och gänget från LoxySoft. Dags att börja tänka och jobba =)

img_0839

Härligt skrivmaterial för att skriva ner alla bra tankar och funderingar. img_0840

Dags för Afternoon Tea med ett otroligt härligt uppdukat bord med alla godsaker man skulle kunna tänka sig – surdegsmackor med räkröra, charkuterier, ostar, munkar, Nutelladonuts, Chokladmuffins, frukt, Citrontartes, Macaroons, Vaniljpannacotta och så mycket mer. Mums!

img_0858

Jag testade en Macaroon, en Nutelladonut och en macka med räkröra och till det drack jag Lemonad. Så gott! img_0838

Att besöka toaletten var ju också lite av en fröjd =)

img_0856

Häftigt golv på toa, jag gillar dessa golv. Men jag skulle vilja ha något liknande men frågan är bara var…. =)img_0859

När mötet var klart för dagen så tog jag och LS oss 1 kvarter bort för att checka in på vårt hotell, Nordic C.

img_0843

Ett mysigt rum med alla nymodigheter och bekvämligheter som man kan tänka sig. img_0842

Vädret var ju helt underbart – Stockholm visade sig på sin absolut bästa sida. img_0844

Sen blev det lite snabbfix innan middagen, göra sig lite presentabel i alla fall. Mysigt badrum med alla förnödenheter man kan behöva. img_0845

Vi träffades allihop på Teaterbaren för en fördrink och sen gick upp till middagen. Det vankades trerätters, quiz samt långa samtal med många skratt.

img_0846

Förrätt: Toast Skagenimg_0847

Ett vackert rum med utsikt över Vasagatan… img_0848

Huvudrätt: Kalventrecôteimg_0849

Och så en efterrätt på det: Chokladtryffel img_0850

Sen blev det blodigt allvar när vi delades upp i team och körde på en väldigt svår Quiz. Frågor som “När var Stockholmsblodbad?”,  “Vem som var mest spelade manliga artist på Spotify 2016?” blandades med “Viken karaktär har varit med i flest avsnitt av Game of Thrones?”, “Vem som sjöng låten Tubthumping?” och “Alice Coopers riktiga namn?” Väldigt varierande frågor, olika svårighetsgrader men riktigt kul och mitt lag vann med ½ poäng. =)img_0851

Sen när diskussionerna hade nått sina slut och folk började röra sig mot sina hotell, gick jag och LS hem till hotellet genom en ljummen sommarkväll. Härligt! I receptionen var det vackert i taket, som sagt en riktigt härlig designat hotell, Nordic C.

img_0841

Morgonen efter träffades jag och LS för långfrukost, men först en liten titt i lobbyn och de superhärliga stora stolarna =)img_0853

Ett riktigt trevligt frukostupplägg med massor av godsaker. Det fanns allt man kunde önska sig tycker jag, tror att denna helt klart ligger på min top 5 frukostar. Riktigt nice! Jag kan verkligen tänka mig att komma hit med Adde för att ta en Weekend i Stocholm. img_0852

Efter frukosten och utcheckning skulle vi som användare av ProScheduler intervjuas. Så vi tog vårt pick och pack och gick tillbaka till Grand Central för att fortsätta dagens möte.

img_0854

En av korridorerna på hotellet, visst syns det ganska tydligt att det är ett lite speciellt hotell med ett alldeles eget teater Vasateatern. Det är ett väldigt annorlunda hotell med 391 rum, teater, restauranger och barer.img_0857

Mötet flöt på och vi åt lunch på Teaterbrasseriet och sedan fortsatte mötet på eftermiddagen. Denna dag var det mer information om Systemen och därmed lite mer tänkande och funderande som behövdes från vår sida. Många funderingar om vi skulle kunna ändra vårt sätt att arbeta till det bättre och hur vi i så fall skulle göra det.

Vid 15.00 avslutades mötet och vi tackade för oss och började röra oss bort mot Centralen för att ta tåget hem till Linköping. Två härliga dagar med många intryck var till ända och jag var väldigt tacksam att jag fick följa med i år! =)

Du kanske också gillar…