Adde, Pistolskytte

Höstsaluten på Salems PK

På lördagen åkte vi till Salem för att hjälpa till och bygga ihop fältskyttebanan inför Höstsaluten på Salems PK. Vi var ett gäng från PK Svea som skulle hjälpa till och vi fick ansvar för att bygga ihop 2 olika stationer.

Station 2 som vi jobbade på skulle ha tre olika mål, A, B och C. Varav A var ett fallande mål, efter 5 sekunder och minimum träff var 1 och max träff var 3. Varje skytt skulle alltså avfyra 6 skott, varav åtminstone 1 skott skulle sitta i A, sen fick skotten fördelas hus som helst men max 3 träff i en tavla. I A-tavlan räknades även poäng. 

Här bygger killarna målen inför en sista inspektion av kontrollanten och sen revs stationerna och ställdes undan, så  var det dags att åka hemåt. 

Vi återvände tidigt på söndagen för att bygga upp stationerna igen och därefter satte tävlingen igång 9… 

Skyttarna kom i lag om 2-4 skyttar och det var sittande skytte som gällde på våran station. Skyttarna fick några minuters förberedelse och sen var det dags för dem att skjuta. Total tid var 20 sekunder och efter 5 sekunder faller A-tavlan.

Intressant att se skyttarnas olika teknik och hur det gick för dem. Inget skytte för Addes och min del men vi tyckte att det var ganska roligt att se hur det gick till på andra klubbars tävlingar.

Du kanske också gillar…