Food

The Christmas food calender: 2/10

Kanderade Valnötter

2 dl färska valnötter
1/2 dl socker
salt

Värm ugnen till 175 grader. Bred ut valnötterna på en bakplåt med bakplåtspapper. Rosta valnötterna i 5 minuter. Håll koll på dom så att dom inte bräns. Smällt sockret i en stekpanna, stek tills gyllenbrunt. Häll nötterna i sockret, rör om så att sockert täcker valnötterna. Häll nötterna på bakplåtspapper och dela upp dem med en gaffel så att dom är var för sig. Låt svalna. Salta. Servera som dom är eller till glass eller ost. Förvara i en burk i frysen.

Candid walnuts
0.85 cup fresh walnuts
0.2 cup sugar
salt

Warm the oven to 350 F. Spread the nuts on a bakingsheet. Roast them 5 min. Check them so that they don’t burn. Melt the sugar in a pan and melt till golden brown. Add nuts to sugar to coat. Spread on bakingsheet and spread with a fork. Cool and salt. Serve with ice cream or cheese. Store in a box in the freezer.

A comment from you would make my day!

%d bloggare gillar detta: