Brownie
150 g hasselnötter
175 g smör
3 dl socker
1 ½ dl mörk kakao
Brownies
3/4 cup hazelnuts
7/8 cup butter
1.2 cup sugar
0.7 cup dark cacao
0.2 cup any light syrup
1 pinch salt
3 eggs
1 cup flour
Sätt ugnen på 175 C. Rosta nötterna i ugnen i ca 10 min och gnugga sedan av delar av skalen i en handduk. Smörj och bröa en avlång ugnsform 40×30 cm. Vispa smör och socker poröst. Blanda i kakao, sirap och salt. Rör i ett ägg i taget och vänd ner mjöl och nötter i smeten. Grädda kakan mitt i ugnen i 10-12 min, den ska vara lite kladdig inuti. Låt kakan svalna. Warm the oven to 350 F. Rost the hazelnuts in the oven for about 10 min and then rub them in a towel to remove the papery shell. Butter and bread a rectangular casserol 15 x 11 inch. Whip the butter and the sugar fluffy. Add cacao, syrup and salt. Add one egg at a time and fold in the flour and nuts. Bake the cake in the middle of the oven for 10-12 min, it should be somewhat sticky. Cool.
Fudgesås
2 ½ dl vispgrädde
200 g mörk kvalitetschoklad 70%
1 tsk smör
Fudge sauce
1 cup whipping cream
1 cup dark chocolate 70%
1 tsp butter
Koka upp grädden och ta kastrullen från värmen. Finhacka chokladen och rör ner den och smöret i den varma grädden. Bred glasyren över kakan, låt stelna och skär sedan i rutor. Boil the cream and remove the pot from the stove. Chop the chocolate and add to the warm cream. Mix till disolved and add the butter. Spread the fudge over the cake and let it set and the cut into squares.