• Me

  En Id10t

  Alla som har sett The Office ( den Amerikanska versionen) vet att ovan meme är Dwight Schrute, en allmänt störig karaktär som hatar allt och alla. Dock har han en väldigt bra syn på hur man ska vara som person,

  Whenever I’m about to do something, I think, ”Would and idiot do that?” And if they would, I do not do that thing.

  Och egentligen är det den enklaste och smartaste tanken i hela världen. Bara en tanke innan man gör något kan se till att man inte skapar problem för andra, inte vara irriterande, inte vara elak osv. Det handlar om eftertanke och hur man vill behandla andra.

  Självklart kan det ju vara så att vi har olika idéer om vad man klassar som en idiot, men jag tror att vi kan enas om vissa saker. Och det skulle ”go a long way!”

  Förutom de riktigt uppenbara grejerna, mord, våldtäkt, The Purge-beteende, misshandel, rasism och sånt, kan vi kanske enas om att

  • en idiot är någon som parkerar så att de står på två platser
  • en idiot ställer kundvagnen i vägen för alla i marbutiken
  • en idiot kör om fast det är köbildning i trafiken
  • en idiot tar sista kaffet i kaffebryggaren och brygger inte en ny kanna
  • en idiot tänker bara på sig själv och skiter i att omgivningen påverkas negativt

  Kommer ni på några fler? Kommentera vetja!

  Så, kan vi alla komma överens om att tänka efter en extra gång, bara en liten tanke och försöka att inte vara ”en idiot”.

 • Me

  Ett riktigt antiklimax…

  img_0750

  Jaha ja… Det blev ju inte riktigt som vi trott idag.

  Igår när jag kom hem från jobbet och tog en prommis med Max så råkade jag trampa ner i ett hål i asfalten som kommunen vägrar fixa och ramlade och gjorde illa foten, fotleden, handleden och skrapade upp knä, händer samt smalben. Max blev jätterädd och försökte ta hand om så gott en gullig hund kan, Adde vrålåkte hem från jobbet för att jag knappt kunde ta mig hem och det blev inget Julbord som vi tänkte laga. Så det blev ganska smärtsam och trist kväll istället för att bara kunna njuta av kvällen.

  Idag hade vi tänkt att Mellandags-shoppa men det är inte riktigt möjligt då jag knappt tog mig ur sängen. Fotleden är lite trasig men inte stukad som tur är. Men vi tar istället en lugn kväll i soffan och inte heller något Julbord idag heller… Men visst det är ju skönt det också, men jag hade sett fram emot en mysig dag på stan med min fina make. Gå hand i hand och fika på något mysigt fik och kanske hitta några försenade julklappar till oss själva. Men men…

  <3

 • Me

  Det här med mynt…

  fullsizerender3

  Alltså, jag hatar kontanter.

  Ja, jag kan säga det igen för det är ett verkligt hatar sedlar och mynt. Det som inte kan köpas med mitt kort är inte värt att köpa.

  Jag känner att vi som ett samhälle helt enkelt inte behöver ha kvar sedlar och mynt. Utvecklingen går framåt och vi borde kunna avverka alla mynt och sedlar ganska snabbt. Visst det finns äldre människor som gillar kontanter och inte ”kan” lära sig att köpa med kort men i det stora hela kan vi slopa mynten och sedlarna.

  Helst av allt skulle jag vilja ha 1 kort som innehåller allt jag behöver, legitimation, betalkort samt alla klubbkort som finns. Typ som ett programmerbart kort alternativt att man använder sig av mobilen för att betala. Jag vill förenkla så mycket som möjligt, men det förstår jag inte fungerar, men jag kan inte förstå varför vi ska släpa runt på en massa smutsiga sedlar och tunga mynt. Det är verkligen inget bra med dessa onödigheter. Och om vi behöver ha kvar sedlarna kan jag leva med det, de är endå ganska lätta att ha i plånboken och väger inte så mycket. Men mynt, WHY! Hur mycket kan man egentligen köpa för 1, 2, 5 eller 10 kr nu för tiden. Får man något alls för 1 kr? Helt meningslöst!

  Men jag måste faktiskt erkänna att de nya sedlarna är riktigt snygga och jag gillar det nya 2 kr myntet skarpt. Men jag kommer aldrig förstå varför vi har spenderat miljoner på att skapa ett nytt mynt istället för att slopa mynten helt och hållet. Tänk va lätta och oskramliga våra plånböcker skulle vara.

  Over and Out /Gnäll-tanten =)

 • Me

  Perception

  img_1649

  Wikipedia förklarar Perception som är den samling processer i hjärnan som tolkar information från sinnena som föremål, händelser, skrivna och talade ord.

  Det sägs att vi alltid kan se våra näsor men hjärnan låtsas inte se näsan. Den försvinner liksom utanför vårat synfält, vi väljer bort att alltid se den till fördel för att se allting annat i världen. Det är ganska sjukt egentligen och väldigt häftigt också.

  Ibland förundras jag över hur svårt vissa har det att se situationer och andras upplevelser. Det är kanske något som är svårt men något jag är väldigt glad med att jag kan se. Jag är ganska bra på att se olika händelser och situationer och känna mig in i hur andra upplever situationer. Det kanske är lite av min grej, men jag förstår inte varför det är så svårt för andra. Det kan störa mig något enormt när folk inte ens försöker sätta sig in i en annan situation. Det finns alltid två eller flera sidor till alla lägen. Olika vinklar, olika känslor, olika händelseförlopp. Människor uppfattar saker olika och vissa kan bara se saker ur deras synvinkel. Det bör inte vara så svårt att förstå varandra? Eller, vad tycker ni?

  (Picture: borrowed, please let me know if you know the creator so that I can give credit, where credit is due.)

 • handbag

  Min nya favoritväska

  img_6417Jag har länge letat efter en riktigt bra ”tote”-väska som jag trivs med. Jag har velat ha en i svart läder som fugerar både som vardagsväska samt helgväska. Lagom stor till jobbet och till kvällar/helger när man kanske behöver en extra tröja eller jacka med sig. Jag har länge tittat på Michael Kors Jet Set Travel Medium Saffiano Tote men kände att precis alla har den, så det var inget kul att ha den. Men så hittade jag denna från Ulrika Design som jag älskade. Har flera väskor sen tidigare från Ulrika Design som är jättebra kvalitet och som jag använder massor, så denna fick ett bra sällskap.img_6418

  Modellen vet jag faktiskt inte vad den heter men just denna köpte jag tillsammans med en liten partyväska (handremsväska) i samma design på Letsdeal. Supersmidigt att få dem hemlevererade och bra priser.img_6419

  En stor rymlig väska med fina guldiga detaljer och ett metalliskt lila inre. LOVE! img_6420 img_6421 img_6422

 • Me

  Jag-listan

  Jag gör: Organiserar gärna hela huset i små lådor som jag märker med fina ettiketter.
  Jag kan: Jag ser stora problem som små och hittar lösningar som funkar, trots att andra inte ser lösningen.
  Jag köper: Hemskt gärna fina handväskor till fyndpriser, dock lyckas jag inte så ofta eftersom det inte finns så mycket vintage märkesväskor på loppisar =)
  Jag borde: Sluta vara så trött och rycka upp mig och låtsas att jag inte är trött
  Jag måste: Fortsätta pusha mig själv att gå promenader med Max och Adde. Det är ju fruktansvärt mysigt och roligt! Och nyttigt också.
  Jag vet: Att jag har mycket kärlek i mitt liv och ger mycket tillbaka.
  Jag tycker:
  Jag tänker: Alldeles för mycket om allt och oroar mig för mycket om speciellt mina nära och kära.
  Jag förbrukar: Cola Light som om det vore vatten vissa dagar, men jag har blivit mycket bättre. Nu är det i stort sett bara Cola Light när jag har huvudvärksdagar.
  Jag lyssnar: På poddar och ljudböcker, vad gjorde jag med mitt liv innan?
  Jag drömmer: Om ett färdigrenoverat hus men framförallt ett färdigrenoverat sovrum där Adde och jag kan vila.
  Jag längtar: En mer harmonisk vardag, jag stressar och oroar mig för mycket.
  Jag fasar: Ibland tänker jag hemska tankar då mina nära och kära inte finns längre och jag inte klarar av att leva längre. Det är superjobbigt och jag vet inte hur jag ska sluta tänka på det.
  Jag använder: hörlurar 85% an min vakentid. Önskar mig några som var sladdösa och några som man skulle kunna koppla till två telefoner samtidigt. Det vore underbart. 
  Jag njuter: av SOLEN, jag mår som en princessa när jag får sitta en stund i solen och bara njuta… Känna värmen på ansiktet och värmas långt in i kroppen.
  Jag blir: överaskad av min fina man ganska ofta och överaskad av hur smart M kan vara. 
  Jag äter: Så gärna avokado, gärna massor av avokado, det är nog min stora last just nu.
  Jag dricker: Drinkar, helst goda drinkar som smakar godis.
  Jag struntar: i sånt som ska göras, numera. Jag levde många år med så många måsten och jag hatade varje minut av det. 
  Jag ska: fortsätta med mina promenader och forsätta öka för att sen kunna träna mer och bättre. 
  Jag sparar: på alldeles för många bilder. Som fotograf borde jag ta bort de dåliga bilderna och bara spara dem som är bra men jag har aldrig tid att rensa. 
  Jag brukar: försöka leva som jag lär och vill vara den som alla kan komma till om de behöver hjälp.
  Jag tittar: hemskt gärna på serier men just nu prioriteras poddar eftersom jag inte har tid att titta på tv lika mycket och det känns faktiskt riktigt riktigt bra! 
  Jag läser: alldeles för lite just nu, har inte ro… Och det är jag väldigt ledsen för. 
  Jag vill: ha hälsa och lycka för mina nära och kära, och slippa sorg i mitt liv. 

  Lista från Elsa.

  Translation: A list that just says everything about me, right now.

 • Me

  Vacay!!!

  countdown

  Det känns som att det drar ihop sig till semester… Jag känner mig otroligt sliten och känner att det äntligen är dags för semester. Förra sommaren hade jag bara en veckas semester eftersom jag fick vikariera på en ny tjänst som sen lett till min nuvarande tjänst. I vintras runt jul var jag ledig totalt 2 veckor så jag känner att jag verkligen är i behov av semester. På Insta är det full countdown och det känns så skönt att räkna ner tills semestern.

  It’s been a long time coming… så att säga =)

 • Me

  Hemma igen


  Vilke underbar konsert igår! Man blir blir aldrig besviken av Bruce Springsteen och The E Street Band! 

  Vi åkte ju hem på natten, fick skjuts en bit av Dr SpiderPig och Svägerskan till vår bil sen rullade vi norrut. Vi har ju gjort så tidigare och det har ju inte varit ett problem men vi var tröttare nu. Så vi fick stanna till och sova tre vändor innan vi rullade in på gården till Max ylande. Snällaste Hansson hade tagit hand om M åt oss och även sovit i huset. Vi ville ju inte väcka Hansson för tidigt men han och M hade redan vaknat. 

  Vi tackade Hansson och skuckade honom till jobbet samtidigt som vi gjorde oss iordning för några timmars sömn. 

  Ett par timmar senare vaknade vi och åt lite frukost, gick prommis och fixade lite hemma. Adde skulle klippa sig och passade även på att umgås med Svärisarna och Dr SpiderPig med familj medan jag försökte kurera min hosta som blivit värre av gårdagen regn. Och umgås med Maxen såklart. Mys! 

 • Me

  Lite lite bättre

  FullSizeRender (2)Jo men visst, jag mår lite lite bättre… har inte riktigt samma rivande hemska halsont längre men jag orkar ju inte med många knop idag inte. Så det är skönt att jag kan vara hemma och jag vet att Jax håller ställningarna.

  Mina vänner förutom min älskade vovve och Adde (som är ledig idag) är Strepsil Ingefära, Nipaxon och snytisar… Och så en bra bok då… =)

 • Me

  Sjuk igen

  Jaha ja, då var det dags igen. Kände mig allmänt krasslig på jobbet igår och när jag åkte till jobbet i morse och så fort mina kollegor kom in sa dom att jag var tvungen att åka hem igen. Jag hostar och är förkyld så in i bomben men känner inte att jag har tid att vara hemma sjuk. Men nu fick det bli så, för efter ett tag kändes det som att även febern kom och jag inte kunde svälja.

  Så strax efter Jax kom in så tackade jag för mig och åkte hem till min säng och min hund. Max var superlycklig när jag kom hem för han är ju van vid längre dagar än 2 timmar i hundgården och la sig så snällt i sängen tillsammans med mig. Och vi somnade båda två direkt.

  Jag vaknade ett par timmar senare och kände att det inte var så mycket mer som behövde göras, mer än att hosta, snyta och ha ont i huvudet. Te med citron och halstabletter deluxe samt en kartong med snytpapper så låg vi kvar i sängen och ömsom sov ömsom tittade på TV.

  Så det är vad jag gör det nästkommande dagarna, och jag hoppas verkligen att det gpr över snart för dels är det midsommar om några dagar men mest av allt är det Springsteen på måndag! Och det vill jag verkligen inte missa!

%d bloggare gillar detta: