Adde,  Jakt

Adde reports: Första dagen av min första älgjakt

Adde rapporterar: 

Solen gick upp ca kl 0720, det medför att älgjakten började kl 0620 (en timma innan solens uppgång är det lovligt att börja skjuta älg). Ca kl 0730 började det smälla både till höger och vänster. Ungefär kvart i åtta ropar en i jaktlaget upp och meddelar att han har skjutit på en älgko, och att han ska gå fram och säkerställa att den har fallit. Efter att ett djur har påskjutits bör inte ett jaktlag skjuta mer innan djuret är påträffat.

Tyvärr så kunde inte skytten hitta djuret (väldigt kuperat och ganska hög växtlighet), så vi måste sätta igång med eftersök. Men, eftersom jag satt i ett pass som skulle bemannas under första drevet, så skulle inte jag (eller dom andra två som hade grannpassen) flytta på oss. Så det var bara att vänta. Fram med kaffe och mackor…

Efter ca 2 timmar så beslutar jaktledaren att vi alla bryter och återsamlar för att förstärka eftersökstruppen. Precis när huvudstyrkan är vid återsamlingsplatsen så kommer beskedet att djuret är påträffat. Hon låg ca 50 meter från skottplatsen, men i motsatt riktning från vad övriga djuren i gruppen gick/sprang. Det ironiska är att eftersökshunden markerade intresse i rätt riktning, men eftersom skytten påtalat en annan riktning så lät inte hundföraren hunden gå i den riktningen. (man ska alltid lita på hunden).

Här ser ni bytet. Inte så stor, men skaplig.

Efter att ha fått ut kon till vägen och lastat henne på släpkärran så började laget planera ett drev. Ca en timma senare så var vi ute igen och alla var tända på att få sig en ordentlig tjur. Men, två timmars drev resulterade i noll skott. Den enda älgen vi såg var en ko, och eftersom vi redan fällt en ko så ville vi nu ha en tjur.

Så, det blev inget mer idag. Men det är ju en dag imorgon med…

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Karoleen – Fotograf © Copyright – All rights reserved.
Bilderna på denna blogg tillhör mig och får ej spridas utan lov.
All pictures are enlargable, click on them
Contact me at mail@karoleen.se .

A comment from you would make my day!

%d bloggare gillar detta: