Geocaching, In-laws, Jakt

Lund dag 1

Vi har i ca 6 månaders-tid försökt att få till en helg att åka ner till Adde’s bror Dana i Lund för att hjälpa honom med renovering av lägenheten. Men under tiden har gått så har det blivit så att Dana kommer att flytta ifrån lägenheten och därmed är det nu renovering inför flytt och försäljning. Helger har planerats och annat har kommit i vägen och därför har vi skjutit på helgen hela tiden. Men äntligen kunde vi få till det… Och som tur är är det helgen som Svärmor är i Lund, så vi får träffa henne också =)

Vi vaknade tidigt och plockade iordning både verktyg och kläder till Lund samt vertyg och annat fix till Jaktmarken, där vi ska skulle stanna till och tömma kamerorna och fixa vid åtlarna. Vi började åka strax efter halv nio och det var kallt och mulet. Våren fick verkligen vänta….

Vi bestämde att vi skulle ta bakre-vägarna via Åtvidaberg och Kisa. En otroligt vacker del av Östergötland. Vi var tvungna att stanna till och fota och geocacha lite… När vi kom fram till det kramande trädet så sken solen i några minuter men sen började det sämre vädret igen. Naturen är bra underlig ibland…

Vackert ut med vägen till Åtvidaberg….

 Jag älskar våren när det är så här klargrönt och lummigt ute i skogen.

 En liten översvämning som gör en vacker bild. Jag tycker väldigt mycket om just såna här översvämningar där träden försvinner och ser ut som att de växer upp genom vattnet. Det är väldigt härligt… Påminner lite om mangrove-träd.

Efter ett par timmar på vägen, med ett snabbt frukost stopp på en Shellmack/ 7/11, hade vi kommit fram till jaktmarken utanför Hultsfred. Där tömde vi kamerona på bilder från åtlarna och fyllde på med majs i spridarna. Majsen och bilen fick agera fältkontor….

 En av åtlarna och spridare.

Sen åkte vi vidare mot Lund. Vi stannade till i Målilla på ett gatukök och åt lite lunch, kebabtallrik till oss båda. Men maten var så smaklös så att vi blev jättebesvikna båda två. Det var lite som att äta gammal wellpapp.

Vidare mot Lund och nu börja vi inse hur mycket längre in på våren som södra Sverige har kommit än oss i mellan-Sverige. Vi plockade ca 7 cacher på vägen ner, de flesta låg precis längst vägen. Snabba drive-in-cacher.

Strax söder om Osby stannade vi till och fikade i småregnet. Vi hade köpt med oss varsin brownie från 7/11. Vi var ganska överens om att det var bland de godaste browniesarna vi hade ätit. Dock var dom gigantiska! Vi var väldigt övermätta efteråt. Men jag kommer att drömma om den där brownien LÄNGE!

Sen var det inte så lång tid kvar till Lund. Det var solsken i Lund, så trots att vi var ganska trötta blev man väldigt glada och upprymda. Tröttheten försvann nästan i alla fall. Adde och jag åkte direkt till Dana’s lägenhet där Svärmor var och välkomnade oss. Det är första gången jag besöker Dana’s lägenhet och det är ju på tiden =) Det blev mycket prat och husgesyn samt renoverings check tills Dana kom hem med mat från Zen Sushi & Tea.

Svärmor och Dana tipsade om att man skulle testa Yakuniku , “stekt kött” på Japanska – strimlad entrecote med kimcheemayo, så Svärmor och jag delade på en Yakuniku och en 12 bitars sushi.

Först ut Yakuniku – Så grymt gott! Köttet och såsen var to die for….

Sushi – grymt gott!

Och så fick vi testa Goma, japanskt tångsallad gjord på gröna alger, sesamfrön och chili. Det var väldigt speciellt. Men kul att testa. Inte riktigt något som jag kanske inte något som jag skulle bli sugen på men garanterat ganska gott. 

En trevlig dag och kväll som avslutades med mycket renoveringsprat och planerande. Vi kom i säng långt efter vi borde, långt efter midnatt… Men vi hade det så trevligt så det var inte så mycket att snacka om =)


A long day with both a long trip to the south of Sweden, to Lund where Andy’s brother lives and to the hunting grounds. When arriving in Lund we had dinner, sushi and Yakuniku, with Dana, Andy’s brother and my mother-in-law. Really good food! Tomorrow we’ll be renovating! 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Karoleen – Photographer © 2005-2011 All Rights Reserved.
Contact me at mail@karoleen.se .

Du kanske också gillar…