Me, Recipe

Graduation!

Idag, men för tio år sedan, tog jag studenten!
På grund av min pappas jobb så bodde vi just då i Kairo, Egypten och skolan jag gick på heter Cairo American College (CAC). Vi flyttade till Kairo efter fyra år i Malaysia och ett år i Ungern. Vi hade bott i Kairo i två år och jag hade gått IB (International Baccalaureate programmet). Två riktigt tuffa år men äntligen skulle jag och mina kompisar ta studenten. 
Skolan hade en tradition att man “presenterades” för världen vid Giza pyramiderna och innan själva cermonin så tar man bilder på och vid Cheops pyramid. En ofantligt häftig upplevelse! 
Här kommer en bildkavalkad på hur min student såg ut. Och ja, vi hade såna där Amerikanska student mössor, för det var trots allt en Amerikansk skola. Sen är bildernas kvalitet dålig, för dom är inskannade foton, men det får ni leva med =) Bilderna går att klicka på för att förstora upp dem, vissa har även en liten pil för att se var jag står. 
Dagen började med samling kl 05.00 vid Giza pyramiderna för att börja dagen tidigt innan det blev för varmt. I Juni kan det bli väldigt varmt i Egypten och därför läggs cermonin tidigt på morgonen, kl nio. 
Mitt inbjudningskort för min studentlunch som var hemma i lägenheten några timmar efter cermonin.
Tänk så söt man var en gång i tiden =)
Uppställning för första bilden framför Swinxen.  
Vandring till nästa ställe… 
Hela klassen har klättrat upp på Cheops pyramiden och detta var rätt häftigt. Dock var man tvungen att ta av sig skorna för högklackat och pyramidklättring går inte riktigt ihop. Därför skar jag sönder fötterna massor – men att spilla blod på pyramiden kan jag leva med =)
Nerklättring – stackars arma fötter…
Upptågning till cermonin. Jag gick med min bästa killkompis Eddie!  
Scenen där vi satt i värmen. Men som tur var fanns det mycket vatten som delades ut och liten fläktande vind. 
Alla har vi solglasögon och ser så söta ut. Tjejerna i vitt och killarna i rött.  
Glada =) 
Här får jag äntligen mitt diplom .
Vi slänger våra mössor =)
Glädje tjut och kramar i massor! 
En helt utslagen tjej och hennes bror sover några timmar innan gästerna dyker upp till lunchen. 
Många timmar i den stekande solen och den tidiga morgonen tog slut på krafterna och krafter behöver man när man ska festa loss hela kvällen och natten =) 

Jag kommer ihåg dagen som igår – och tänker på hur otrolig min uppväxt har varit och vilken otroligt tur jag haft att få uppleva en sån här student! Magisk! 


My graduation, ten years ago to the day!!! A truely magical day!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
Karoleen – Photographer © 2005-2011 All Rights Reserved.
Contact me at mail@karoleen.se .

Du kanske också gillar…

2 kommentarer

  1. […] till en stor lägenhet i Maadi, Kairo. Jag gick klart gymnasiet i Egypten och när jag tagit studenten flyttade jag hem till Sverige för att gå på Universitet, till en lägenhet i Uppsala tillsammans […]

  2. säger:

    […] i Giza och vi hade lyckats och hade hela världen framför oss. Jag har skrivit om dagen här om ni vill ha lite mer information om varför och hur jag hamnade och tog studenten i […]

Kommentarer är stängda.