Food

Spot & Tell: Jultraditioner

I förra veckan var jag på ett Spot & Tell tillsammans med Volta och Jimmy Schönning från Äntligen Hemma. Vid detta tillfälle skulle vi få tips och hjälp med att städa effektivt av Patrik Drysén från Volta och därefter så få tips på hur man får ett mysigt hem till jul. Precis vad man behöver så här års, eller hur?

När vi kom fram välkomnades vi av Johan Sandelin från Svenska Kocklandslaget och ett vackert uppdukat bord med vin och fantastiska läckerheter. Tror det var 5 olika matiga Hors d’oeuvre och sen 3 stycken efterrätter.

Lokalen vi befann oss i används också som showroom och var fyllt med vackra kläder och accessoarer från mängder av olika märken. Och det var helt fantastiskt att kunna gå runt och kika på riktigt fina och spännande plagg – shopping generna bara skrek av lycka =)

Den fantastiska maten – Laxrulle med färskost, soltorkade tomatbruschetta, skagentoast, fläskytterfilé med tomat och sos-toast, samt efterrätterna – mini lussebullar, havtornscheesecake och chocolate de pain. Otroligt smakrikt och njutbar mat.

Det var några olika barbord uppställda i lokalen där vi fick ta plats och njuta av maten och mingla lite innan presentationerna började. Vid vårt bord stod det en vacker hyacint i en vacker näverkruka tillsammans med strödda stjärnanis. Vilka dofter – tyvärr är jag ju allergisk mot hyacinter, men det var inga problem med dessa. I bakgrunden ser ni de vackra accessoarerna.

Nästan längst in i lokalen stod en av kvällens stjärnor, Voltas nyaste dammsugare JetMaxx Dust & Gone med en inbyggd och självrengörande dammvippa som kommer finnas i butik från april 2012. Dammvippan (som ligger på bordet) har ett teleskopskaft och kan vickas olika håll för enklare rengöring.

Jag stod vid samma bord som snällaste Ewa med bloggen Tjejmorsan och hennes vackra dotter Nadja. Jag hade inte tidigare träffat Ewa men vi började skratta direkt och hade det riktigt roligt. Godbitarna som jag plockade från buffén. Alla tre bitarna var gudomligt goda! MUMS! Kanske inte så förvånande när det gäller en medlem av Svenska kocklandslaget =)

Patrick Drysén från Volta, som på ett väldigt roligt sätt berättade för oss hur man ska städa effektivt och varför vissa sätt inte fungerar. Detta är en riktigt rolig kille och fick oss att skratta en hel del, trots att det kanske inte är det lättaste när det gäller städning =)

Den nya dammsugaren JetMaxx Dust & Gone är ett special verktyg för att komma åt de mest svårtillgängliga skrymslen hemma. Med hjälp av sin inbyggda dammvippa kan man få bort allt damm som samlas i alla små hörn och därefter rengöra den så att den är ren och statiskt laddat för att rengöra nästa gång. Dammvippan kan också tvättas i tvättmaskinen på 40 grader och då blir den sprillans ny igen. Dammsugaren använder så kallade S-bags som är så partikel-täta som dammsugarpåsarna kan vara. Filtret i dammsugaren tar in 10000 partiklar och släpper enbart ut 50 partiklar. Vilket är bra för allergiker! Visste ni att man ska byta påse ungefär 1 gång i månaden om man använder sin dammsugare mycket? Gör ni det?

När Patrik tipsat klart så var det dags att vara med och tävla lite tillsammans med Johanna Hallander och Volta. Vi visste inte vad priserna var men vi skulle alla fall bli förvånade =)

Därefter vad det dags för Jimmy Schönning från Äntligen Hemma att prata om sin inredningsserie Jimmy Schönning HEM och ge tips för att pynta inför Julen. Hans inredningsserie är tillmestadel mockaaccessoarer till hemmet som t.ex. kuddar, plädar och bordslöpare. Men också trämöbler från Smålänska skogarna, bambulampan Soomkai från Thailand och unika tapeter. Mycket vackra!

Jimmy är en otroligt trevlig och gemytlig kille. Och det kändes mer som att vi stod och pratade en grupp kompisar än att han ”en kändis” stod och höll ett föredrag. Och så mycket fint vi fick se. Jimmy tycker att man ska satsa på den mer naturliga dekorationen inför julen och skippa den artificiellla och syntetiska julen. Ta in naturen i hemmet och gör julen naturligare och enklare och mer njutningsbart.

Jimmy tycker även att doften är en viktig del av inredningen inför julen. Att använda sig av stjärnanis och nejlika för att använda naturliga dofter.

Vackert ris i en enkel vas tillsammans med en glasburk med stjärnanis och en hyacint. Enkelt men vackert.

Vacker enkel hjärtdekoration från Granit, svarta griffletavel-julkulor, en enkel ”gran”-dekoration som Jimmy har gjort med lite spillvirke och grankvistar. Och så viktiga och vackra ljus.

Dekorationerna behöver inte vara så avancerade, utan man behöver bara tänka lite på vad som är vackert och olika material och olika synintryck.

Dofter är viktigt likaså ljuden av julen. Jimmy gillar små bjälror och klockor av olika slag.

Här ser ni en av Jimmys kuddar i mocca. Sen en enkel ”krans” som i stort sett bara är lite bräder, lite spikar och frukt för att få fram juldofterna.

En liten bättre överblick av rummet. Den stora lampan över bordet är av en del av Jimmys kollektion. Så vackert!

En riktigt mysig kväll med så mycket fina tips och så mysigt sällskap. Jag har fått så många roliga ideer och lärt mig så mycket om hur man egentligen ska städa för att göra det så effektivt som möjligt. Det finns ju oftast roligare saker att göra med sin tid.

Sen var det dags att veta vem som hade vunnit tävlingen och det visade sig att det var 6 stycken som hade fått alla rätt. Jag kommer tyvärr inte ihåg alla men Ewa och Nadja, från mitt bord vann, Britta och hennes vän vann också och så jag då =) Och vad vann vi? Jo varsin JetMaxx Dust & Gone dammsugare!!! Helt otroligt!!!

Oj, vilken rolig kväll. Träffat massor med nya trevliga människor, lärt mig massor med nytt och fårr mig att tänka annorlunda när det kommer till julen. Tack snälla Spot & Tell för ett brilliant evenemang, Polhem för en mysig lokal, Patrik Drysén från Volta/Electrolux för en underhållande föresläsning om Fraggeln =), Johanna Hallander från Volta/Electrolux för en kul tävling och Jimmy Schönning för så många mysiga jultips sist men inte minst Johan Sandelin för underbart god mat!

Bilder på Goodiebagen kommer senare.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Karoleen – Photographer © 2005-2011 All Rights Reserved.
Contact me at mail@karoleen.se .

A comment from you would make my day!

%d bloggare gillar detta: