Food, KFC, Linköping

Semester 2020 – dag 6

Kanske inte rätt att kalla detta dag sex eftersom man liksom alltid är ledig på helgerna men så får det bli denna gången. Kanske borde heta lördag semestervecka 1. Men nu blir det så här ?

Idag fick vi besök av finaste Grevinnan och Sir och deras två barn. Länge sedan vi sågs och nu var det dags för en liten roadtrip för dem och då är vi glada när de väljer oss som slutdestination ?

Vi började dagen med att klippa gräset och fylla bilen med skräp, mest av allt golvet från köket. Så skönt att kunna åka en snabbis till Återvinningen och slänga istället för att samla på sig mycket. Speciellt när det får plats inne i bilen, då behöver det inte ta tid eller vara svårt! Vi skulle möta upp gänget i Gamla Linköping för lite lek och lunch.

Såg ut som att vi skulle få en molnig tur i Gamla Linköping. Men det lättade och vi fick solsken och värme.
Gamla Linköping är vackert och trevligt! Lika fotovänligt och väldigt inspirerande.
Handelsboden!
Vi träffade gänget på Dahlbergs Café för lite lunch!
Deras innegård är väldigt mysig, med små bersåer och möjlighet att sitta både i sol och skugga.
Adde tog Räkmackan (veckans tredje!) och jag tog en Grekisk paj. Enkelt och gott, med en riktigt härlig sallad på sidan.
Vi var inte ensamma men det var inte många besökare. Skönt med många små bord med stora utrymmen mellan.
Efter lunchen vallade vi A och S runt bodarna och dom älskade Barnboden med lekbutik och fikaplats. Vi serverade alla typer av fika och grönsaker av trä. Vi fick en stund att prata ny bil, vad som hänt sen sist, Corona osv.
I det här huset fanns det mycket att leka med, och utanför fick man lära sig att tvätta á la ”olden times”. Det uppskattades verkligen av barnen och vi vuxna uppskattade att det var svalt inne i huset ?
Adde och jag tog en tur genom Kanevad. Som alltid väldigt mycket vackert och vi hittade en Bruce Springsteen tavla. Väldigt vacker, men kanske inget vi skulle ha hemma, vi tycker Kanevad är vackert men uppskattar mest landskapstavlorna. Den vi har hemma är väldigt vacker och vi står storebrorsan till vår.
Barnen red på ponnysar! Så duktiga så!

Adde och jag lämnade gänget och åkte till CG för att fixa lite middag. Och så skulle vi återanslutas hemma. Vi behövde ge M en prommenad och vi vill ju inte lämna honom ensam för mycket, speciellt när det är så varmt.

Vi började med lite fika, kall vattenmelonens kalla vindruvor i soffan för att kyla ner oss lite. Vi satt i skuggan och bara pratade och skrattade.

När barnen och vi började bli hungriga dukade vi fram plocket, det är den bästa typen av middag med bra vänner. Man kan sitta och äta och prata länge…

Det mesta fanns, tror jag i alla fall ? Rödbetor med chèvre, Jambon Serrano, Tryffelsalami, Prusciutto Crudo, Ölkorvar i tre olika styrkor, Mozzarella med tomat och basilika, färskostfyllda paprikor, Oliver, räkor, Galiamelon, Tapenad, Finn Crips Snacks, Salviakräm (så jävla gott!), Skagenröra i krustader, Sour Cream & Onion Lantchips, Baguette, Cambozola, Brie, Saint Agur, Manchego och Rökt Ost med Kex.

Till de som inte behövde köra blev det Marqués de Riscal 2013 (en Rioja) och till den stackaren som behövde köra blev det Belvoir Lemonad.
Vi satt kvar i kvällssolen till barnen tröttnat på Mascha och Björnnen.

Vi tackade för en superhärlig dag och en vacker kväll med de bästa av vänner. Älskar ”sponatana” besök som resulterar i en hel dag med så mycket skratt. Det tog 10 minuter av lunchen för oss att börja superfnissa så som bara vi gör, ochvddt är det jag älskar. Vänner man kan vara sig själv med och som alltid får en att må hundra! Trots att Grevinnan numera tror att vi är Preppers och Hoarders ??

Och precis som vännerna rullade iväg med den ”smygande matlådan” ? lyfte en luftballong från åkern bakom grannens hus. Vi hade hört ett ihållande ljud ganska länge men inte vetat vad det var, kändes inte som en maskin för det lät inte som varvnigar… men nu insåg vi att det var att de fyllde luft i ballongen som lät.

Och rätt om det var hörde vi bara ett skrik och det var någon tok som hoppade bungyjump från balkongen. Galet! Såg riktigt kul ut!
Och en av oss var såååå trött när besökarna åkte hem, han tvärsomnade i sin säng och sov länge. Besök gör ofta Bullen riktig trött.

Tack för en underbar dag Grevinnan och Sir! ? Tack för att ni tänker på oss när ni behöver ta en Roadtrip ????

Du kanske också gillar…