Adde, Festivities, Food, Travel

Semester 2020 – dag 4

Torsdag och fjärde semesterdagen tillika våran 12 åriga bröllopsdag! Tänk att det gått 12 år sen vi firade rejält på Marriott Hotel i Kairo ? Galet!

Idag blev en riktigt hemma dag för mig och Max, Adde var iväg med Eckes Trädtjänst och hjälpte en ny bekant inom Trädfällningsvärlden. Men Max och jag tog det lugnt hemma, skönt!

Vi vaknade tidigt och jag fixade frukost och lunch till Adde, sen åkte han strax innan 7. Max fick en prommis och sen gick vi och la oss igen. Jag behövde sova lite till kände jag, och somnade om ganska snabbt, tyvärr verkade PEAB ha andra idéer och drog in en asfalteringsbil på gatan vid 8 som pep och hade sig. Så det blev kanske 15 minuters sömn… men jag låg kvar och tog en lugn morgon ändå.

Vi gick upp vid 10 och började med en långtur, sen tog Viborg fixade frukost när vi kom hem. Max var lyckligast i världen, ja, förutom att grannhusen löper och då är det ju såååå synd om honom ?

Blev Grilled Cheese till Brunch efter promenaden. Lyckades bra med dessa, det är bra när osten väller ut ?
Sen gick vi ut i trädgården och jag la mig i soffan och lyssnade på ljudbok medan M suktade efter grannhunden Saga. och där låg vi ett tag…
M flyttade till skuggan av Eken och jag låg kvar där jag var. Mer behövdes inte en dag som denna, solen sken och dagen varhelst enkel fantastisk. Skänkte en och två tankar till stackars Adde som jobbade hårt i värmen med tjocka motorsågsbyxor och varselkläder.

Efter ett par timmar i solen tog vi ett varv till ut på byn Max och jag, sen kändes det som jag det var bra att göra lite nytta. Så jag städade undan och tvättade, och fixade en massa andra småsaker som blivit liggande. En hel del att bära ner i källaren för att bli av med det just i detta nu. Vi har dåligt med förvaring på entrévåningen och tills det är löst får källaren vara förvaring-deluxe.

När Adde sen kom hem tänkte vi åka in till stan och äta middag för att fira Bröllopsdagen. Vi hade tänkt oss Aioli, men tyvärr har dom stängt på obestämd tid och Hey Lucy har tyvärr konkat, så vi tog ett säkert kort på Yogi istället.

Indisk mat som smakar nästan som i Indien!
Vi steg genom dörrarna vid 20 och det var ganska lite folk inne på restaurangen men uteserveringen var full.
Jag tog en Strawberry Daiquri – gott!

Sen tog vi varsin förrätt, ochvtog på säkra kort som vinterstaden förra gången Pakora!

Murgh Pakora – kyckling i pakorasmet (en smet på kikäror och kryddor)
Paneer Pakora – samma smet som ovan fast med Indiska färskosten Paneer.

Lika gott som vi mindes det, men om man ska säga något så skulle jag velat ha mer sås, man får TRE olika såser, en Mangochutney, en Tamarindsås och en Koriander- och Myntasås, men det är för lite helt enkelt ? Sås är ju livet ?

Till huvudrätt tog vi ett säkert kort och en ny rätt. En fördel med indisk mat är att om man tar en Thali får man ju många olika rätter. Då får man mycket gott! ?

Khana Khazana – en Thali (typiskt indiskt sätt att servera mat, med många små skålar med olika rätter) med lammcurrygryta, Murgh Tikka Masala (kyckling), Malai Murgh Tikka (kyckling), Skeekh kebab (lammfärs) samt Chittoor Jhinga (räkor). Serveras med basmatiris, padadam, Dahi Raita och Mangochutney. Allt är så gott på denna!
Och en Chitoori Jhinga Sizzler (räkor). Grillade kokosdoftande Tigrrräkor, marinerade i gurkmeja, senapsfröna och curryblad. Mums!

Och ett vitlöksnaan och ett vanligt naan. Så så så gott!

Och vi satt och åt länge, doppade naan i såserna och njöt av god mat och varandra. Trots att Adde var riktigt slut efter en heldag i värmen då fick vi ändå tid för oss. Att fira oss!

Älskar dig Adde! ?❤️ Tack för dessa tolv år som gifta, hoppas på många många många till… ❤️

Det var semesterdag 4 det! Mindre bilder än tidigare dagar, men en trevli dag ändå ?

Du kanske också gillar…