EFIT

EFIT 2020.05.24

05.03 God morgon! Ljuset sipprar in i sovrummet trots persienner och larmet har ringt. Har så svårt för ljuset när jag ska sova, det stör ofta och leder ibland till migrän 😔 Men idag ska vi iväg så det gör inte så mycket förutom att jag är trött och det verkar mina killar också vara. Men vi ställer om klockan nån halvtimme och försöker somna om. Men tror inte jag kommer lyckat, men killarna kanske gör… men idag är det EFIT!

06.20 Lillbus haltar fortfarande, började igår eftermiddag och det sitter i än. Vet inte vad det är men tar det lugnt med längre promenader och ger honom mys. morgonprommis för bus och frukost, en Espressoshot till mig och Adde och så kaffe i primus-termosmuggarna.

07.21 Rullar och solen skiner, det är ju alltid trevligt!

08.24 Har musikquiz i bilen, mycket bra filmmusik som skapats genom tiderna!

09.40 Äter frukost hos mamma och pappa! Egyptisk frukost såklart, Nomnomnom! Försöker hålla avstånd och sitter i uterummet med fönstren öppna.

10.45 Bullen ligger och vilar, sover gott hos i uterummet efter en fm-prommis, ytterligare en kortis så att tassen får vila.

11.37 Mamma tar fram lite Eid-kakor, det är ju Eid el Fitr, dvs festligheten efter ramadan idag! Och då bjuds det på mängder med kakor som är väldigt smaskiga. Mamma har bakat alla själv, så klart.

12.04 Regnet öser ner men det är härligt i uterummet. Om man fryser kan man dra på sig en tröja, eller om det blir riktigt kyligt dra igång kaminen.

13.47 ”Here comes the sun…”

14.27 Så tänder vi grillen för lite käk. Det är något väldigt speciellt med kolgrill, doften är fantastisk. Vi har ju gasol så doften är inte riktigt samma… Även Wilderbeast dyker upp!

15.10 Matdags! Så här i slutet på ramadan är det stor fokus på mat och festligheter. I Egypten äter man massor med godsaker och mamma blandar svenska rätter och egyptiska rätter i en salig blandning. Så gott! Så mamma hade som vanligt slagit på stort med grillad entrecôte och kyckling, samt kofta (som är grillade långa köttbullar med smak av persilja, spiskummin och lök. Till det serverades ugnsrostad potatis, grillad majs, babaganoug (aubergineröra) och tahina (sesampastesås med vitlök och olivolja). Sen hade mamma också lagat Wara’ enab vilket betyder vindruvsblad, och är det som på svenska heter vinbladsdolmar, men i Egypten är de fyllda med ris, spenat och tomat. Adde älskar dem!

16.57 Mätta som bara den men man måste ju avsluta maten med typiska Eid efterrätter, idag blev Atayf. Det är som en typ av fylld pannkaka eller pirog, som fylls med antigen vaniljkräm eller en nötblandning. Och sen friteras och doppas i sockersirap. Jo då, så att 😂 Nyttigt som få 😂

17.59 Tackar för oss och packar in oss i bilen för att åka hemåt. Utan att krama eller något sånt. Känns märkligt, men vi fick ändå träffas och jag hoppas att vi inte har smittat varandra. ❤️

18.59 Tur att vi inte åker norröver nu. Vägbygget norr om Norrköping är ett satanstyg och har tagit sån tid! Stackarna som ska norröver lär stå i kö länge! Inte kul en söndagskväll.

19.54 Hemma igen och ger Maxen mat! Tror vi nog tar och sätter oss i soffan, blir nog inte många fler knop gjorda ikväll.

20.51 Tittar på The Scorpion King och dricker Cola Zero. Behövde något hjärndött att titta på. Börjar bli trött men vill inte riktigt gå och lägga mig ännu.

21.27 Tänder lite ljus, älskade Holmegaard lyktan!

22.15 Tar kväll, Adde tar ett kissvarv med M och sen blir det läggdags. Max väntar ”tålmodigt” på DS och tycker mest husse är jobbig som ber honom titta på matte istället för att säga Sök (startsignalen för att leta efter gömd DS). 😂

Godnatt gott folk och Eid Mubarak till alla firande 🥳

24 kommentarer

A comment from you would make my day!

%d bloggare gillar detta: