GDS/DIY, OakNose

Projekt Fanta del 2

På vardagarna hinns inte renoveringen med i nån större utsträckning. Vissa dar kan man köra några timmar men andra dagar orkar man knappt innanför dörren och ta hand om Max. Så renoveringen sker mestadels på helgerna för vår del och det gällde även denna helgen då vi fick besök istället för att åka iväg.

På lördagsmorgonen innan vi fick besök av nana och pappa satte vi upp 3 gipsskivor bland annat denna.

Eftersom vi inte har nån bra stans att ställa undan Max säng (läs gästsängen) så får vi flytta runt den i rummet. Men nu när yttre hörnet är klart kan man ställa sängen där och M kan inta sin plats ?

Det som är en av “överraskningarna” i rummet är att vi ska kom denna renovering se till att badrummet, som är på andra sidan av denna väggen, ska bli större. Vi har haft ett problem som vi inte riktigt hittat någon bra lösning till och det är att vi inte får plats med en dusch i rummet då det finns ett alldeles för brett fönster i badrummet. Missförstå mig rätt, ett stort fönster i badrummet är ju underbart pga ljuset men det gör det väldigt svårt i dagens mått då en dusch eller duschdörrar får helt enkelt inte plats. Så vår första tanke var att byta fönstret och bygga upp en ny yttervägg på vårt tegelhus, men det skulle vara ett jobbigt och svårt jobb att få snyggt. Men denna lösningen är ju så mycket enklare och praktisk. Fantarummet tappar knappt 1 kvadratmeter yta men badrummet blir större och mer utrymme i badrum är aldrig dumt!

Så i söndags var vi och handlade virke tillsammans med Hansson och åt även traditionsenliga söndagsfrukosten på Donken. Men egentligen var resan till Linköping till för att köpa reglar för den nya väggen.

Kortlingar på plats och nu är det dags för gips. Och bara för att slängde vi in ett brev till oss själva som vi kan glömma bort tills badrumsrenoveringen börjar. ?

Väggen är klar på ett par timmar!

Ett skåp som man kommer åt från badrummet och egentligen “står” i Fantarummet behöver få en vägg uppbyggd runt den och det har vi också börjat med. Men det får komma sen när vi går vidare i renoveringen.

Och sista steget på söndagskvällen börjar Adde spackla den nya väggen. Och det börjar kännas riktigt bra att vi har kommit så långt.

Men det är lätt att glömma bort att det är mycket kvar innan rummet är klart. Väldigt mycket… ?

Du kanske också gillar…