Recipe

Brownie med mjölkchokladfudge

Till efterrätt på min födelsedag gjorde jag en riktigt god brownie med en fudge som jag skulle kunna leva på. Så god, krämig och tillfredställande… Omnomnom!

Grunden är en enkel brownie, kladdig och med havssalt för att skapa en härligt balans av sött och salt.

Och en krämig, mjuk och len fudge gjord på en söt mjölkchoklad. Jag hade tänk att ha salta pistaschnötter på tårtan men glömde att köpa hem dem ? Det gick bra ändå men jag tror dessa skulle ge ytterligare en härlig smakdimention.

Brownie

200 g smör

5 dl socker

1 dl kakao

2 krm flingsalt

1 msk vaniljsocker

4 ägg

3 dl mjöl

Mjölkchokladfudge
75 g smör

½ dl socker

½ dl ljus sirap

1 msk kakao

1 tsk vaniljsocker

1 ½ dl grädde

200 g mjölkchoklad

Garneringsförslag
florsocker

Pistaschnötter

Färska bär

  1. Värm ugnen till 180 C.
  2. I en kastrull, smällt smöret.
  3. Tillsätt socker, kakao, salt och vaniljsocker.
  4. Tillsätt ägg och mjöl.
  5. I en 24 cm springform, lägg bakplåtspapper i botten och häll i smeten.
  6. Grädda mitt i ugnen, 32–34 min. Låt svalna i formen.
  7. I en kastrull, smällt smöret och tillsätt alla ingredienserna förutom chokladen. Låt puttra på svag värme i 10 min.
  8. Välj en bra choklad och hacka chokladen. Blanda ner i smeten.
  9. Häll fudgen över browniekakan och låt svalna. Ställ i kylen minst två timmar, med fördel görs kakan dagen innan. Garnera och servera med lösvispad grädde.

Du kanske också gillar…