Allmänt, EFIT

EFIT 2018.11.04

Godmorgon! EFIT idag!

06.49: vaknade till vid 0400 och gick på toa. Hade så ont i ryggen och var hopplöst förkyld att jag gick och la mig i gästsängen istället. Vill inte boffa runt i sängen när ryggen inte vill och väcka Adde och M med både jämrande i sömnen och hosta. Men jag somnade om snabbt i gästsängen och väcktes av att M kom in och undrade varför jag sov i “hans” säng. Just inatt ville inte min rygg sova i vanliga sängen, tröttsamt. Men dom ni ser har jag boffat runt en hel del, bäddmadrassen ligger nästan på golvet ?

07.32: Dags att sätta igång älgsteken i Sous Vide:n till dagens kalas. Jag firar min födelsedag idag tillsammans med släkten. Sen är det dags att äta lite frukost också.

08.10: Städar inför besöket. Det är ju en del att plocka med efter gårdagens jakt.

09.50: Färdigstädade

10.05: Ställer in en plåt med “gammal kanelsockerkaka” för att bli skorpor.

11.32: Mamma och pappa har kommit och vi ska fika. Mamma har bakat Chocolate Chip Cookies och Kanelbullekaka till mig. Mums!

12.50: Mamma och jag städar ur mitt vitrinskåp lite gör att få lite ordning. Adde och Hansson fixar baklyktorna på bilen och Pappa kollar på någon dokumentär på tv. Lite “familjen Lindberg” över det hela, vi ska fira födelsedag men vi passar på att göra hundra andra saker istället. ?

13.25: Lagar lunch, Hasselbackspotatis blir det till…

14.32: Födelsedagslunch: Sous Vide:ad älgstek med hasselbackspotatis, stekta champinjoner, brunsås (som var skitgod om jag får säga det själv) och Paradisäppelgele som svärmor gjort. Supergott!

15.52: Efterrätten blev chokladtårta med chokladfrosting toppad med hallon. Mumsigt!

16.58: Mamma och har åkt hemåt för att undvika att köra i mörkret. Vi har börjat städa undan i köket. Trots att vi redan kört en maskin så ser det fortfarande ut som ovan.

17.34: Gör matlådor inför veckan, givetvis blev det lite älg och hasselbackspotatis kvar. Mums!

18.53: Dags att ge hunden mat. Max står i startgroparna ?

19.26: Mamma började även tömma vår gamla skänk, jag har lagt upp den till försäljning och det kommer förhoppningsvis någon och hämtar den i veckan. Men just nu är den fylld med ljus och ljusstakar. Så det är en del att fixa med. Förtsätter lite med det.

20.18: I vitrinskåpet ser det lite annorlunda ut, många extra saker dom har fått plats och en hel del har fått flytta runt i huset.

21.01: Kvällsprommis. Dimmigt och kyligt.

22.05: Dags att knyta sig, klockan ringer som vanligt 04.30. Och jag känner mig ganska slut, förkylningen sitter i men halsontet är ju borta iaf. Nu sova, godnatt!

Du kanske också gillar…

11 kommentarer

  1. säger:

    God morgon.
    Det låter inte som en vidare kombination med ryggvärk och förkylning, hoppas båda går över snart.

    1. Karoleen säger:

      Nej, det var lite kämpigt men det blev bättre under dagen. Tack för omtanken =)

  2. säger:

    Men fy vilken natt du verkar ha! Hoppas du snart mår bättre igen.

    1. Karoleen säger:

      Tack tack! Ja, men tur att man kan lägga sig någon annanstans och det blir bättre =) Tack för omtanken <3

  3. Micke säger:

    Inget kul med ryggen!

    Grattis då också.

  4. säger:

    Inne och kikar på din dag. Go fika är aldrig fel!

    // Kram

  5. säger:

    Åååh men gud vad mycket gott! ?

  6. Titter inn på din EFIT, her ble man jammen sulten. Så mye fristende mat du “serverer”

  7. säger:

    Mycket plockande och fixande. Duktigt!

  8. säger:

    mmm vad gott med älgstek. Vad betyder “sous vide” i sammanhanget?

    1. Karoleen säger:

      “Sous Vide” betyder att man tillagar i vakuumförpackning med hjälp av en doppvärmare. Man värmer vattnet till önskad temperatur, kanske då 60 C för älg och då tillagas köttet i 60 C grader och då får du samma temperatur genom hela köttet. Och detso längre du lagar köttet desto mörare blir det. Vi har tillagat revbensspjäll i 36 timmar och älgbogar i 12 timmar. Det blir mört och går inte över temperatur du bestämmer. Supergott och smidigt!

Kommentarer är stängda.