Food

Spenatstuvning

Igår kväll blev det en favorit som vi inte ätit på ett tag, spenatstuvning. Perfekt LCHF-mat och fruktansvärt gott!

Förr i tiden gjorde vi en redning med mjöl och smör samt åt stuvningen med potatisbullar men det behövs verkligen inte. Nu gör vi stuvningen lite nyttigare, ja, om man äter LCHF och har en magen som ballar ut helt av potatis, ris och pasta.

Igår blev det en ny sorts korv till, vi hittade en korv kryddad med Trinidad Scorpio Chili från Prime Patrol i butiken och den är helt magiskt stark. Alltså riktigt stark, ingen svennebanan korv alls ?

Så här gör ni en LCHF spenatstuvning, lovar att den är supergod! Nedan recept räcker för ungefär 4 portioner, och jag rekommenderar ett ägg per portion samt 1 korv per portion.

Tina ett paket frusen spenat, 1 kg, hackad eller hel det väljer du själv. Jag brukar tina den i micron tills halvtinad och sen lägger jag den i en kastrull och låter den smälta där. Tillsätt 5 dl créme fraîche när spenaten har tinat. Krydda med 1-2 kycklingbuljongtärningar eller valfria buljongtärningar. Och låt stuvningen småputtra medans du steker valfri korv och kokar några ägg. När äggen och korven är klara, den bör ha kokat ihop så pass att den är stuvningslik, om inte låt den koka ihop lite till, så kollar du kryddningen på stuvningen och tillsätter valfri mängd salt och vitpeppar.

Et voila, servera stuvningen med korv och ägghalvorna. Mumsigt!

Du kanske också gillar…