Adde, Wedding

Tennbröllop

Den 6 augusti 2018 firade Adde och jag 10 år som gifta, herregud så fort tiden har gått =) Helt otroligt egentligen att det var 10 år sedan vi befann oss i ett 48 grader varmt Kairo och gifte oss på Marriott Hotel. En otrolig upplevelse att gifta sig i Egypten, med allt vad det innebär, och nån gång ska jag försöka beskriva det med ord och lägger kanske ut här på bloggen. Men nu får ni helt enkelt hålla er till hur vi firade vår 10 års dag… =)

Jag hade i smyg fixat hundvakt, bokat restaurang, bokat hotell och bara planerat en mysig kväll för oss på tu man hand, och ja, visst hade vi kunnat gå ut och käka och sen bara åka hem, men det kändes roligt att planera något som Adde aldrig skulle komma på. Något enkelt men skulle ändå vara spännande och ge oss ett härligt minne.

Jag lyckades hålla mig utan att berätta för Adde tills samma dag då han blev lite orolig över Max och jag fick säga vad vi skulle hitta på. Så när hundvakterna kom hem till oss strax innan vi skulle åka, så visste Adde allt och han blev inte så överraskad tyvärr. Hundvakterna var mina snälla svärföräldrar som alltid kommer så fort man ber dem om hjälp <3

Vi fikade tillsammans och sen var det dags för oss att ta oss mot stan… Och vi hamnade till slut på Elite Stora Hotellet. Jag har länge velat gå in på Storan eftersom jag har hört att inredningen är väldigt vacker. Hotellet ligger centralt på Stora Torget och byggnaden invigdes redan 1852 och är ett av Sveriges äldsta stadshotell i magnifik skandinavisk empirestil. Läckert!

Lobbyn är stor och väldigt skandinavisk, minimalistisk men ack så vacker. Jag gillar hur de har använder sig av den vackra byggnaden och smyckat den med både saker som håller stilen och det som verkligen konkurrerar med stilen.

Häftiga lampor som verkligen inte passar in i den gamla byggnaden men samtidigt är de perfekta eftersom de är så annorlunda. De lurar mer mot en Art Neuvo stil men det funkar med den gamla stilen.

Och som alltid i vackra gamla byggnader en vacker marmortrapp med fossiler… Jag älskar dem!

Hotellrummet var rent och fräscht och komplett med allt man kan önska. Inget superspeciellt men heller inget fel på det heller. Vilket jag tycker är ett bra betyd ändå =) Jag hade bokat ett Superior-rum med en dubbelsäng. Rummet var 22 kvm och inkluderade kaffe och te på rummet samt wi-fi, platt-tv med satellitkanaler, mörkläggningsgardiner, Strykjärn/strykbräda och skrivbord med ett badrum med badkar eller dusch, gratis toalettartiklar samt hårtork. Standard utrustning så att säga =) Det enda om vi hade som klagomål när vi hade sovit en natt var att kuddarna var hemska. Jag hade rullat ihop min kudde till en boll och den var extremt tunn, men det kanske är standard på hotell, det är kanske så de flesta vill ha det men jag vill ha ordentliga kuddar!

När vi gjort oss i ordning lite på rummet var vårt nästa mål restaurangen Aioli som ligger ca 50 meter ifrån entrén till Elite. Lagom krypavstånd som Adde sa =) Vi åt på Aioli i februari och sen dess har Adde pratat om maten, och velat åka tillbaka så för mig var det ett givet val för kvällens mat. Aioli serverar ca 50 olika tapas-rätter och en hel del häftiga drinkar.

Vi började med att beställa varsin drink och sen bestämma oss för vad vi skulle äta. Jag bestämde mig för en Matador som innehöll rom, jordgubbar och chili. God och hade ett ordentligt bett, mycket trevligt. Adde tog en spansk öl.

Man blir serverad bröd och aioli medan man väntar på maten.

Vi hann knappt med att drick någon drink innan maten kom, jag tror vi väntade 10 minuter och det kändes som att det gick väldigt fort. Adde och jag blev så ställda att vi glömde att beställa vin, men kom på oss själva och beställde in en flaska vin till maten.

De hade ändrat menyn en hel del sen förra gången och flera av Addes favoriter fanns tyvärr inte kvar men det var inte svårt att hitta andar godsaker på meny. Vi plockade ihop ett gäng med tapas och hoppades att vi skulle bli lika nöjda eftersom jag tyvärr hade hört att PP varit här för några veckor sedan och blev väldigt besviken. Så jag hoppades verkligen på det bästa!

Tyvärr finns inte den nya menyn på nätet så vi tar det lite från minnet och hoppas att jag kommer ihåg det mesta =)

På det översta fatet ligger det stekt sparris toppad med parmesan och bacon. På det mellersta hittade vi friterade Calamares. Och på det nedersta ligger det marinerade grillade kamben.

Betyg: Sparrisen var supergod, jag vet dock inte om det var meningen att den skulle vara kall, men jag hade uppskattat om sparrisen i alla fall hade varit varm. Det är lite tråkigt att äta kall sparris. Men smaken var det verkligen inget fel på. Calamares var gott, precis som väntat, denna åt vi förra gången och den var bra. Dock var vissa av ringarna lite sega denna gången, så det var inte samma fullträff som förra gången, då var alla mjuka och riktigt bra. Kambenen var lite meningslösa, smakade nästan ingenting och vi gör godare kamben själva, och det är ju lite tråkigt tycker jag. Nej, det var tyvärr ingen favorit för vår del.

Det närmaste fatet innehåller Lamm med örtsmör och på det bortre fatet Räkor marinerade i mango, chili och koriander. Vackert!

Betyg: Lammet var supermört, men åter igen så var köttet kallt. Och om det något som är konstigt är att äta kallt örtsmör med kallt kött. Det är bara konstigt. Och det som är så udda är att maten kom så fort, så jag förstår inte riktigt hur det har hunnit att blivit kallt och därför tror jag att det skulle vara kallt. Och då verkar det lite konstigt. Men jag tror att det skulle vara supergott med varmt kött. Räkorna var super, riktigt gott och något som jag skulle kunna tänka mig att göra hemma och servera som en förrätt eller tilltugg. Mycket gott!

På översta fatet ligger Gambas al chili y limòn och under det ligger det Fetaostknyten.

Betyg: Räkor i chili och citron var lika god som förra gången, denna är underbart god. Dock var den ganska mycket mindre än vad jag minns den, och om man kollar på bilderna från förra gången så ser den större ut förra gången. Men så kan det ju vara ibland, saker förändras. Denna är supergod att doppa bröd i, så god! Och fetaostknytena var bra, precis som förra gången och denna borde inte vara svår att fixa, och denna var varm precis som den skulle.

Till maten valde vi en flaska italiensk vin, ja, det låter ju egentligen helt sjukt när man är på ett tapas-ställe men jag är ju lite kinkig men mitt vin och jag får ju lätt ont i huvudet av de flesta vinsorterna så vi slog till på ett säkert kort, en Pagus Bisano Valpolicella Ripsasso. Ett riktigt gott vin tyckte vi och den passade bra till maten också, väldigt lättdrucket.

Eftersom vi inte hade hunnit med någon lunch under dagen så var vi fortfarande lite hungriga och ville sitta och njuta av god mat lite längre så beställde vi in ytterligare några tapas att avnjuta.

På det översta fatet finns det Tonfisktacos med koriander och avokado. På mellersta fatet ligger det en Capresesallad med mozzarella och tomater toppat med basilika.  Och på det understa fatet ligger det Fajitasrullar med parmesankräm. Och på det lilla fatet i framkant fick vi chevrefyllda småpaprikor.

Betyg: Nja, jag hade höga förväntningar på tonfisktacosen men den var inget jag kommer vilja äta igen. Den var alldeles för torr och tyvärr smakade den väldigt lite. Jag tänker mig att den ska smaka mycket från tonfisken, med chili, lime och koriander, och toppad med avokadokräm. Men det var helt enkelt inte tillräckligt av något av dem, det smakade bara beskt. Trist, för denna skulle kunna vara guld! Capresesallad är ju en riktig favorit och denna var god, men det är svårt att misslyckas med mozzarella och tomat. Det kändes i alla fall som att det var bra råvaror och en fin olivolja till. Och Fajitasrullarna var precis lika goda som jag kommer ihåg dem. Jag tror jag skulle kunna leva på parmesankräm, så underbart gott. Dessa har vi till och med gjort hemma sedan dess, men de blev inte riktigt lika bra, vi får fortsätta att testa oss fram. Paprikorna var goda, smakrika och trevliga.

(Maten har överlag varit bra men tyvärr var vi nog inte riktigt lika imponerade som vi var förra gången. Maten var helt enkelt inte riktigt lika bra som den varit tidigare. Och att maten inte var varm känner jag är det största problemet. Och eftersom vi var 3 sällskap inne i restaurangen och kanske 10 sällskap ute så var restaurangen inte ens 1/4 full så det bör inte varit på grund av stress eller mycket att göra. Trist men sant, men jag hoppas att det bara vara en miss nu pga sommarpersonal eller något. Men med tanke på att PPs besök var inte det bästa heller, så blir man ju lite fundersam.)

Sen kände vi oss otroligt nöjda och vi hade haft en riktigt härlig kväll med diskussioner om livet, framtiden och allt där emellan. En supermysig middag med mannen i mitt liv, mitt allt! Nöjda och belåtna bad vi om notan och vi fick påminna om att de kanske ville ta betalt för vinflaskan också 😉 Men på det hela var det ett härligt besök och jag tror att Adde var väldigt nöjd med min överaskningsmiddag.

Eftersom natten var ung blev det en spontan bio istället för att vi gick vidare, det kändes inte som att vi behövde mer att dricka utan vi ville bara mysa lite istället. Och då passade vi på eftersom det Skyscraper, som vi ändå tänkt se någon gång, gick började strax efter vi köpt biljetter. Filmen är väldig spännande och välgjord och passar bra att se på bio, och så där lagom när man har intagit några drinkar och en halv flaska vin =D

Efter bion gick vi genom ett fortfarande livligt Linköping, dom hela 100 meterna till hotellet för att ta kväll. Vi hade en riktigt härlig kväll och det kändes som att vi var klara för kvällen. Eftersom vi började lite tidigt så kändes det som att vi hade haft en riktig helkväll trots att klockan var bara runt tolvsnåret. Men en riktigt mysig kväll!

Efter en bra natt, vaknade vi som vanligt strax efter 04, men kunde som tur är somna om till strax innan 06. Det där med att ha hund och ha tidiga vanor sätter sina spår och det är svårt att ha sovmorgon. Vi låg kvar i sängen tills strax innan 07.30 då det var dags att ta sig till frukosten. Läckra hallen, älskar ljusspelet!

Vid frukosten möttes man av detta lilla bordet strax innan man gick in med Ingefärsshot. Briljant! Det borde alla hotell införa, tänk vilken samlingsplats för alla Sveriges sjukdomar hotell är… Det påminde oss också om att det snart är dags att göra egna shots hemma så att vi håller oss friska i höst.

Frukostmatsalen ser ut att vara en gammal balsal med högt till tak och vackra dekorativa målningar. Vi satte oss lite längre in i lokalen och sitter nästintill själva i härliga soffor i petrolium, så himla härlig kombination med de rosa gardinerna och den moderna dekoren i en så häftig lokal.

Funderar på om “rummet” vi satt i var en sken eller om det kanske var där de mer dignitära gästerna satt. Väldigt läckert i alla fall.

Denna frukosten var helt klart den bästa hotellfrukosten jag ätit, med allt man skulle vilja äta till frukost och mycket mer. Jag började med lite varmt och sen blev det lite mackor med flera olika ostar och chark att välja och frukt och grönsaker. Det fanns även gröt och fil/yoghurt och mycket mer.

Sen blev det så klart dessert också med en belgisk våffla som man tillagade själv och jag åt min med chokladsås, grädde och jordgubbssås. MUMS! Jag drömmer fortfarande om denna… nomnomnom! Sen fanns det även ett stort fat med croissants och en stor bruk med Nutella. Herregud! =)

Efter en gigantisk frukost, ja, vi behövde inte någon lunch eller knappt middag heller den dagen, så började vi göra oss i ordning och checkade ut för att sen att åka hemåt till Svärföräldrarna och Max. Vi var hemma strax efter 9 på morgonen och det kändes som att vi hade gjort en hel resa och hann med väldigt mycket på vår lilla bröllops-jubileums-resa, en bra tradition som jag funderar på om man skulle införa, ta någon sorts resa varje gång man har ett jämt bröllopsfirande…

Min älskade Adde, tack för dessa underbara 10 år (och självklart alla åren innan vi gifte oss också) och  jag hoppas på många många många år till… You make me whole, and I will love you forever! <3

Du kanske också gillar…

1 kommentar

  1. […] hem tänkte vi åka in till stan och äta middag för att fira Bröllopsdagen. Vi hade tänkt oss Aioli, men tyvärr har dom stängt på obestämd tid och Hey Lucy har tyvärr konkat, så vi tog ett […]

Kommentarer är stängda.