Hansson

36 timmar

I lördags efter en ganska mulen förmiddag och tidig eftermiddag sken solen och det var riktig sommar på kvällen. Solen sken, syrenen började slå ut, grillarna i grannskapet tändes och humöret var på top.

Hansson kom ut till oss och efter lite fixande uppe på taket för pojkarna knäckes det öl och tändes grillen. Jag tog en Mojito istället, en Schweppes Mojito-mix som man köper på petflaska. Helt ok för att vara en mix! Gott, friskt och läskande!

Vi hade förberett maten ganska läge, speciellt Revbensspjällen som gått i Sous Viden i 36 timmar innan vi grillade på den och gav den lite yta och glaze. Väldigt möra och det gick att dra ut benen ur köttet… Kanske inte Batong Rouge-standard (riktigt läcker Steakhouse i Montreal) men inte sååå långt ifrån och riktigt bra för en första omgång. Måste bli bättre på marinering och glaze dock, och inse att om man vill ha det BR-gott, så behöver man nog göra både marinad och glaze med socker… trist men sant!

Till revbensspjällen blev det dubbelfriterade pommes och lökringar. Lökringar är ju en riktig favorit!

Grillade majskolvar och grillade champinjoner. Majs alltså, det blir inte mycket godare än så…

Eftersom jag var lite osäker på hur revbenen skulle bli och eftersom vi ändå höll på så körde vi en vildsvinsrumpa också, vissa kanske kallar det för stek men hur kul är det? ? Den fick gå i Sous Viden i 11 timmar, mört är bara förnamnet.

Mycket mumsigt på en och samma gång, Pepparsås och Hot Bea till att doppa i.

Och så en hemmagjord Coleslaw på färskvitlök och rödlök. Riktigt gott, nästa gång blir det nog några morötter också, men det hade jag inte hemma.

Till maten tittade vi på Eurovision 2018! Ja, jag vet inte riktigt vad jag ska säga, men rätt låt vann inte. Vilken sugig låt, usch! Jag tyckte det fanns väldigt många bättre t.ex. Sverige, Danmark, Tjeckien… Ja ja, är det tradition så är det!

Du kanske också gillar…