Max

Konsten att klippa klor

”Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Arken Zoo”.

Max är en riktig dröm att klippa klorna på. Han tycker det är väldigt mysigt att bli omhändertagen och är där med ganska lugn och somnar nästan när vi håller på.

Vi brukar hålla på på vår köksö, för att jobba på bra höjd och det är väldigt tydligt för Max vad som händer. Första gången vi skulle klipp hans klor försökte vi göra kloklippningen till en kul aktivitet och fortsatte konsekvent med det och nu är det något som Max älskar.

Så förra gången vi klippte klor så vad Hansson också med och gosade. Och jag tror att han tyckte det var precis lika mysigt som Adde, jag och Max tycker. Det är en riktigt mysstund med gos och godis och stärker band mellan husse/matt och hunden.

Jag vet att många har problem med kloklippning med sina djur och både behöver ta djuren till veterinären och vissa behöver söva sina djur också. Det måste vara superjobbigt!

Men mitt tips är så tidigt som möjligt göra kloklippningen till en mysig stund, börja bara med att skapa en plats där djuret får ligga, på en mysig filt, och ta er tid. Första gången ska platsen bara användas till god och godis stund, strunta i kloklippningen. Och efter några gånger med bara mys inför kloklippningen på en klo och går det bra, ta en hel tass. Men sluta innan det blir jobbigt. Det är bättre att ta en klo om dagen istället för alla på en gång. Det kommer senare när djuret är mer bekväm med kloklippningen.

Sen är det ju självklart viktigt med verktygen, vi använder en stor kloklippare från Trixie som klipper bra skär och har kraften att ta av klon direkt. Det ska absolut inte göra ont att klippa klor då man bara klipper av den delen av nageln/klon som inte innehåller någon pulpa. Är ni osäkra håll klon mot en ficklama så kan man oftast se kanten av pulpan. Max har ett par stycken svarta klor och några vita, så det gäller bara att veta och vara försiktig!

Men om man skulle komma åt pulpan av misstag kan det vara bra med Blodstopsspray som hjälper att lindra smärta och blödning.

Sen är ju godis väldigt viktigt såklart! ? Vi kör på Leversnittar som godis då de inte är speciellt onyttiga och kan ätas en del av. Dock måste man tänka på om hunden dricker mycket vatten efteråt då det är en indikation på att de har ätit för mycket salt, vilket är farligt för hundar!

Ni ser ju hur M njuter…. Myyyyys! Farbror Hansson gosar medan husse klipper klor.

Viktigt är ju även att smörja in tassarna med tasskräm, så att trappdynorna inte tar stryk av allt hårt underlag.

Kloklippning kan bli en riktigt mysstund med sin hund om man bara tänker efter några minuter innan börjar en rutin. Tänk på hur du själv vill ha det när du ska ta ett bad, kanske tycker du det är skönt att tända ljus, sätta igång bra musik och ett glas vin. Bara njuta och mysa! ❤️

Du kanske också gillar…