X-mas

Julafton 2017

Årets julafton spenderades hos mamma och pappa tillsammans med Wilderbeast och Rulle. Mysigt och lugnt, som sig börs, speciellt eftersom Adde låg hela lördagen och var sjuk och jag gått och dragit på något skit sen oktober. Sen skulle A jobba på Juldagen så det var en snabbjul ändå, men det visste vi ju redan innan

Vi började julafton med Tomtegröt till de som gillarsånt, vilket jag inte gör, så jag fick äta scones och hembakt rågkaka. Mums!

Wilderbeasts tomtegröt täcks med mängder av kanel och socker.

Mina scones toppades med stark ost, drottningsylt och crème fraiche. Så djävulskt gott.

Utanför försökte solen resa sig över horisonten och vi fick en väldigt vacker soluppgång.

Pappa hade tänt ljus och marchaller i hela trädgården och på altanen, så himla mysigt.

Snön som så vackert hade täckt både Östergötland och Stockholm hade smält bort och det var närmare 5 plusgrader, så det kanske inte riktigt kändes som Julafton men det är ju vad man gör det till.

Efter frukost så var det klapputdelning på schemat med massor av trevliga och önskade julklappar. Alldeles för mycket som vanligt, men jag hoppas även mamma, pappa och Wilder fick det de ville ha! ❤️

Sen spelades det När & Fjärran igen, vi ville ha revanch och det fick vi. Vi spelar i lag och Adde och jag är ett bra lag, vi har mycket kunskap tillsammans. ?

Max fick sitt julklappsben, som han låg och slickade på halva dagen. Lilla älskade Maxen, så snäll och gosig!

Medan vi väntade på att Rulle skulle komma fikade vi med massor av godsaker. Omnomnom! Mamma hade ju bakat allt man skulle kunna önska sig, saffransbullar, mjukpepparkaka, saffransmumsmums, chokladbollar och knäck. Mums!

På eftermiddagen börjades det fixas med mat medan det löstes suduko, tittades på film och bara mystes. Jag dukade och fixade det jag kunde medan mamma och pappa fixade maten.

Jag hade skrivit ut dessa supersöta servettdekorationer från Fixa Själv, en underbar diy-blogg jag hittat nyligen. Och mamma som älskar tomtar har många sötnosar som kan hjälpa vilken dukning som helst.

Sen var det dags att tända ljusen och ställa upp all julmat.

Som varje år ska vi “inte göra så mycket mat” men vi lyckades med massor av mat ändå.

Sen åts det mat, sjöngs snapsvisor och berättades historier om farmor och farfar när den musikaliska Snapsflaskan togs fram. Ni är saknade ❤️

Max låg och tog det lugnt hela eftermiddagen och kvällen, duktiga killen.

Servettdekorationerna blev dekorationer för kläderna och dom är verkligen för söta med allas personliga touch.

En riktigt mysig julafton med min fina familj ❤️

Du kanske också gillar…