Friends/Family

Spa-gourmé på Himmelsby Gårdshotell

I somras fyllde Partypinglan 40 år och i present gav Löperskan och jag henne en kväll med spa och middag på Himmelsby Gårdshotell några mil sydväst om Linköping. Och ikväll var det äntligen dags…

Vi lämnade jobbet och plockade upp Löperskan på Resecentrum innan vi åkte ut på landet genom ett snöigt och mörkt Östergötland.

Vi välkomnades av ett upplyst och lantligt spa med tända ljus och härligt juliga dekorationer.

Vi checkade in och fick en rundvandring av hotellet och spa’t. Vi hade bokat paketet Spa-gourmé.

Så var det dags för Afternoon tea med Jultema. Det fanns ett tiotal olika bakverk och så godis och frukt på det.

Nomnomnom, speciellt den där saffrans-mumsmums-rutan, måste göra den själv hemma.

Efter en härlig fika var det dags för ombyte och spa! Svårt att fota under själva vistelsen och telefoner och ånga damt vatten brukar inte vara ett så bra alternativ. Så några bilder fick jag till men sen var det full fokus på mina vänner och det varma vattnet i poolen ?

Det finns massor av behandlingar, fiskpedikyr, hamam och en härlig varm basäng som vi spenderade typ nästan hela kvällen i. Vi skrattade och pratade om allt, helt underbart!

Sen duschade vi och gjorde oss iordning för en trerätters middag i den vackra restaurangen.

Bröd och ett örtsmör som en liten amuse-bouche. Gott med surdegsbröd men örtsmöret smakade tyvärr inte mycket.

Förrätt: Variation av lax (rödbetsgravad, Hemrökt och mousse) – dillmajonnäs – syrlig mandelpotatissallad – forellrom- friterad kavring< em>Så himla gott! Denna hade jag gärna ätit fler gånger! Supergott, så många härliga smaker. Rommen var underbar.

Huvudrätt: Rosastekt ryggbiff från svensk gård – potatis- & västerbottensostterrine – portvinssås – syltad svamp – rödlökschutney – svartkålschips< em>Gott gott gott, älsk på köttet, perfekt stekt och terrinen var fin. Dock inte riktigt något västerbottensmak att tala om, men riktigt gott! Och svartkålschips var verkligen en hit, det ska jag göra hemma!

Efterrätt: Rispudding – vaniljinkokta mandariner – karamelliserade mandlar – rostad mjuk pepparkaka – apelsinbräck<Tyvärr var detta verkligen inte min typ av efterrätt. Jag avskyr ju risgrynsgrönt, risfrutti och ris a la malta, så rispudding är ju nästintill samma sak. Men de andra bitarna var trevliga, vaniljkokta mandariner och apelsinbräck var trevligt! Men jag tror det egentligen var en väldigt bra desert om man gillar rispudding.

Vi har haft en underbart roligt kväll och jag hoppas verkligen att Linda blev nöjd med sin present. Vi bestämde att vi måste ta och boka in en ny dag för spa, för detta är en aktivitet vi måste göra till en tradition! ❤️

Du kanske också gillar…