Food

Thai-kväll

Ikväll körde vi på en hemma-AW med thai-tema. Först hjälptes Hansson och Adde åt att köpa en ny TV till sovrummet. Vi har varit utan i en månad nu och nu hittade vi en som vi gillar. Först tänkte vi att vi skulle uppgradera vardagsrumstvn och ta den i sovrummet men kom på att vi inte kände att vi behövde en ny tv i vardagsrummet. Vi är väldigt nöjda med Samsungen vi har i vardagsrummet så det kändes bättre att uppgradera sovrumstvn lite, tio år gör en hel del i TV-världen och några extra tum gör ju också en del. Det blev en LG 49″ som var billigare nu på Black Friday rean. Så medan killarna köpte tv, fraktade hem den och monterade upp den så lagade jag thaimat.

Men först fick jag en present av Hansson, en stumpa-stake från Scandia Present Sweden. Jag har länge letat efter en stumpa-stake, tack snälla! =)

Jag blev lite inspirerad av Smakboxen som jag fick hem med Grön curry från Blue Dragon samt Asian fond från Bong Touch of Taste och ville se till att laga något asiatiskt. Och eftersom det skulle vara en AW så gick det ju inte bara att laga 1 maträtt utan det fick ju blir 3 olika “varmrätter” så att det blev ilte buffé av det.

Jag gjorde Kycklingfärsbullar i grön curry sås som smaksattes med lime, vitlök, koriander, och chili.

  1. Finhacka ½ röd lök och riv 2 msk ingefära. Blanda med ca 500 g kalkonfärs, finrivet skal av ½ lime, 2 vitlöksklyftor, ½ ask koriander, 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar i en bunke.
  2. Häll 400 ml kokosmjölk i en gryta. Tillsätt 1 tärning kycklingbuljong och en Grön curry puck från Blue Dragon, saft av en ½ lime och låt koka 6-8 minuter.
  3. Tillsätt strimlad röd paprika samt kvartade champinjoner.
  4. Forma färsen till 16 bullar. Lägg ner i såsen och låt sjuda i 5-6 minuter. Servera med ris.

Nästa rätt var Pad Thai med räkor. Omnomonom!

  1. Koka nudlar al dente
  2. I en wokpanna, stek salladslök, strimlad paprika och krossad vitlök.
  3. Tillsätt lite Asiatisk fond från Bong Touch of Taste samt en lite sojasås. Försiktigt med sojan så att den inte tar över.
  4. Lägg ner nudlarna och blanda ihop allt.
  5. När klar, lägg ner räkorna och blanda snabbt utan att hetta upp räkorna för mycket då de blir gumigaktiga då. Servera med hackad salladslök och hackade jordnötter.

TIll båda rätterna tänkte jag att det skulle vara gott med lite frisk och söt mangosallad, som jag gjorde med tinad fryst mango, koriander, hackad röd lök, hackad vitlök och limesaft. Bara blanda och krydda med lite salt och peppar. 

Sen blev det vegetariska vårrullar – denna gången köpta men de är ju verkligen så mycket godare om man gör dem själv!

Kycklingbullarna gömdes under en hög av smaskiga grönsaker. Gott!

Killarna var nöjda och jag tycket, om jag får säga så själv, att maten blev riktigt god. Helt klar likvärdigt om inte godare än köpt Thaimat. En bra AW helt enkelt! Hade varit snäppet bättre med varsin öl, men det får vi ta en annan dag!

Jag är väldigt imponerad av Curryn från Blue Dragon, det var ordentligt med drag i den och hade trevlig curry-smak. Det enda var att jag kände att den behövde lite mer rund smak och tillsatte en grönsaksbuljong för lite mer djup smak. Men jag kan helt klart tänka mig att köpa den igen, om man inte orkar göra egen grön-pasta. Rekommenderas varmt!

Även Asian fond från Bong Touch of Taste, riktigt härlig smak. Bra djup och god smak. Inslag av limegräs och lime, gillar’t! Skulle gärna ha haft mer styrka men det är ju lätt att lägga till genom att använda chili. Tror den blir en riktigt bra bas för en Tom Yam soppa… Det ska jag testa nästa gång! Rekomenderar även denna!

Du kanske också gillar…

1 kommentar

  1. […] vecka har ni fått hänga med på en EFIT, en Thaikväll samt en leverans av en Smakbox. Och nu kommer det lite mer bilder från […]

Kommentarer är stängda.