Festivities, Food, Swedish, The Crazy Three

Att fira in semestern 2017

[ ”Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Mat.se” ]

Som traditionen säger firade vi in semestern för några fredagar sedan. Vi brukar fira in semestern dagen då Hansson går på semester då han oftast går innan oss och det är lite mer mitt i sommaren och är oftast somrigt väder. Det är en tradition vi startade när vi flyttade till huset och jag hoppas verkligen att vi kommer fortsätta med den i många år till för den är verkligen en av sommarens höjdpunkter tycker jag. Här hittar ni firande för 2015 samt 2016.

I år bjöds det på en fantastisk sommarvärme och vi dukade upp lite plock och dryck samtidigt som killarna byggde vår nya Paviljong och jag fixade middagen. Det blev 2 sorters ölkorv, en Explosion (som jag tror är den starkaste i Ölkorvssortimentet som går att hitta i vanlig butik) samt en Blue Angel som är lite mer god smak på. Oliver och godis samt krustader med skagenröra. Det är grejer det!

Jag drack en Cube som Hansson tagit med sig. Länge sedan jag drack den men den är ju verkligen trevlig. Killarna hög in på ölen…

På grillen hade vi lagt Vildsvin och helgrillad skulle det vara… Doften är ju fantastisk när den får ligga och grilla lite långsamt och gotta till sig.

Jag fick användning av mina fina backelit minigafflar som jag har liggandes i en låda för att jag tycker att de är så fina. Ett riktigt bra loppisfynd!

Paviljongen byggdes upp utan större problem och den är super eftersom den har både ett myggnät att stänga in sig i och ett yttre tält. Perfekt för sommarkvällarna!

Det blev Potatisgratäng och Foccacia.

Och så en varmgrillad fetaost paket med tomater, olivolja och svartpeppar. Majs och champinjoner är ju alltid ett måste hemma hos oss.

Och så det fina köttet… Så himla vackert i sig!

Mums!

När myggen började komma så drog vi igen myggnätet och sen även vår nya myggmaskin, Thermacell. Supersmidigt och vi tycker att den funkar riktigt riktigt bra. I love! Jag som är väldigt känslig mot alla sorters bett. Inget problem att ha den liggandes på bordet, inte jobbig eller illa luktande. Och mina älskade Jamie Oliver Steak Knifes som jag har “köpt” med mina poäng på M3-panelen. LOVE!

Max var självklart med och mös ute i Paviljongen. Han tyckte det var supermysigt!

Solen gick ner över horisonten och det blev lite mörkare och mörkare… Superhärligt!

Vi korkade upp Champagne och sippade till Sommarlåtarna på Spotify, körde på många gamla favoriter som jag hittade i spellistan Svenska Favoriter.

Och självklart kom Shisha sen fram, min älskade Vattenpipa som jag röker i alldeles för sällan. Doften är underbar!

Vi satt ute länge, långt efter midnatt, spelade musik, skrattade, drack gott, rökte vattenpipa och åt godsaker… Det började bli lite kallt, låg runt 9 grader och vi behövde både långbrallor och tröja. Men det gjorde faktiskt inte ett dugg!

När vi sen gick vi in och blandade till lite mer att dricka och hittade mer att äta på. Jag körde en Fidel Castro och killarna körde vidare på öl och Whisky.

Sen sprang natten iväg och vi hamnade i säng alldeles för sent men vi firade verkligen in Semestern på det alldeles bästa sättet och med de alldeles bästa sällskapet! LOVE IT!

Du kanske också gillar…