Buzzador, Media

Att ha testat Nextory

unnamed

Under en månads tid har jag testat Nextory, marknadens största utbud av e-böcker och ljudböcker.

Jag lyssnar ju väldigt mycket på ljudböcker och poddar, både privat och på jobbet. Perfekt att sitta och göra administrativa uppgifter med en ljudbok i öronen. Jag har testat några av de andra tjänsterna också så jag kan faktiskt jämföra dem lite nu. Jag gillar verkligen utbudet hos Nextory, de påstår sig ha marknadens största utbud och ja, det finns väldigt mycket böcker. Priset är också väldigt prisvärt och man kan själv välja olika nivåer av medlemskap, jag har testat Bas.

Bas kostar 99 kr/mån och innehåller tusentals e-böcker och ljudböcker. Standard inkluderar även de senaste nyheterna för 199 kr/ mån, och Premium inkluderar affärslitteratur och kostar 249 kr/mån.

Jag lyssnade bl.a. på Svarthuset av Peter May. Jag är ju en riktig sucker för brittiska kriminaldraman och denna är riktigt bra. Så det är så underbart att hitta en ny författare ibland, då har man flera veckor/månader/år av utforskande framför sig.

img_0232

Det jag gillar med appen och tjänsten är

  • Utbudet är enormt. Jag kan hitta hur många böcker som helst.
  • Att man kan köra uppläsningen i olika fart. Ibland känner jag mig för stressad för att lyssna i enkel fart och blir lite lugnad av att kunna köra det på 1,5 eller dubbel fart.
  • Bokmärken, att man kan sätta bokmärken där man vill, om det är saker man vill komma ihåg.
  • Priset

Det jag inte gillar med appen och tjänsten är

  • Appens utformning. Jag gillar den helt enkelt inte. Jag tycker att gränssnittet är fult och inget känns naturligt. Allt känns krystat, det är svårt att förklara men det är konstigt.
  • När man trycker på play så ljuder det ett väldigt högt och gällt pip som är ganska otrevlig. Jag förstår inte vitsen av den alls.
  • Det stör mig att det finns olika nivåer, där jag inte kan komma åt vissa böcker som är nyheter, för jag tycker inte det är värt dubbla priset för att få läsa böckerna lite snabbare. Just nu vill jag läsa Keplers senaste Kaninjägaren men vill inte uppgradera bara för dens skulle. Så är det inte med de andra tjänsterna.

Jag har bestämt mig för att behålla Nextory för 1 månad till för att se hur jag vill göra. Men sen får vi se och det beror lite på hur mycket det där pipet stör mig. =D

Du kanske också gillar…