Food, Recipe

Hummerrisotto

2015-01-14 nyår 01

Recept baserat på Zetas grundrecept för Risotto

4 portioner

2 små rödlökar finhackade
Olivolja
3 dl Arborioris
1,2 liter kycklingbuljong varm
2 dl Parmigiano Reggiano
salt
nymalen svartpeppar
1 Hummer

Värm buljongen i en kastrull, låt den småputtra. Fräs löken mjuk i olivolja. Tillsätt riset, låt fräsa i någon minut till dess riset blandat sig väl med löken och känns torrt. Tillsätt den varma buljongen lite i taget. Kör nån dl i taget efter hand som riset suger åt sig buljongen. Rör om ofta och sänk värmen. Tid ca 20 minuter tills all kycklingbuljong har gått in i riset. Vänd ner parmesanosten. Smaksätt med salt och peppar. Rör om väl och servera med hummer stjärt och klor direkt.

Du kanske också gillar…