Buzzador, Food, Recipe

Bräckt picknickbog med höstens rotfrukter, ädelostsås och päron

Maträtt nummer fyra av Linas matkasse blev Bräckt picknickbog med höstens rotfrukter, ädelostsås och päron.

Receptet var tyvärr det enda av de fem recepten i matkassen som jag verkligen inte kände att jag ville testa. Alla de andra lät väldigt goda men denna inspirerade inte alls, trots att det var blåmögelost med i receptet. Men jag har förvånat mig själv förr med recept som jag verkligen inte trott på eller sånt jag inte tycker om, så jag ville ju självklart testa.
IMG_0126.JPG

Ingredienserna som kom med i kassen var morötter, picknickbog, potatis, päron, rotselleri och ädelost. Det man behövde hemifrån var mjölk, olivolja, paprikapulver, salt, smör, torkad dragon, vetemjöl och vitvinsvinäger.

Bräckt picknickbog med höstens rotfrukter, ädelostsås och päron (4 portioner)

1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Skala 400 g rotselleri och 500 g morötter. Klyfta rotselleri, morot och 100 g potatis. Ringla över. Lite olivolja och lägg i en smord ugnsform.
3. Strö över lite salt och tillaga mitt i ugnen 18-20 minuter, eller tills rotfrukterna är klara.
4. Smält 1 msk smör i en liten kastrull. Pudra över 1 msk vetemjöl och vispa ner 4 dl mjölk, lite i taget, 1/2 msk torkad dragon, 1 tsk paprikapulver och 2 tsk vitvinsvinäger. Låt sjuda 3-4 min.
5. Smula ner 1 bit ädelost och låt koka upp.
6. Tärna 2 päron och lägg i en skål.
7. Skiva ca 600 g picknickbog i tunna skivor. Stek i torr panna någon minut per sida.
8. Servera bräckt picknickbog med höstens rotfrukter, ädelostsås och päron.

Receptet är lättlagat och alla älskar väl rotsaker i ugn. Dock tog det mycket längre tid i ugnen än receptet uttryckte. Det som var lite udda tyckte jag var att man skulle ha i rotselleri. Det brukar jag inte använda eftersom jag inte gillar doften av selleri. Men som sagt nu skulle vi testa detta och jag måste säga att rotselleri i ugn var gott! Picknickbog har jag aldrig ätit tidigare, och det är väl egentligen lite som kassler. Och nu låter jag som värsta gnälliga människan men jag tycker inte så jättemycket om kassler för att ibland är det alldeles för fett och tuggigt. Men som sagt, nu ska det testas =)
IMG_0127.JPG
BETYG: 2 av 5. Alla momenten var superenkla, men jag måste nog säga att jag tyckte kombinationen av de tre elementen, stekt picknickbog, ugnsrostade grönsaker och ädelostsås, var väldigt konstigt i mina ögon. Jag förstår inte riktigt rätten. Den var inte alls välkomponerad som de tidigare rätterna. Och picknickbog var tyvärr ingen favorit, men den blev mycket bättre av att steka den. Den fick en härlig smak men konsistensen var fortfarande ingen favorit. Och ädelosten, som jag hade hoppats skulle rädda hela rätten var väldigt smaklös och tråkig. Så betyget blev tyvärr vädlgit lågt, men samtidigt så finns det säkert många som tyckte att denna var riktigt god, men tyvärr passade den inte hemma hos oss.

IMG_0129.JPG

FYI Jag är Buzzador och får testa Linas matkasse gratis! Vill du bli Buzzador, klicka här!

Du kanske också gillar…