Buzzador, Food, Recipe

Biff stroganoff med gräslök och Dijon

Maträtt nummer två ur Linas matkasse blev Biff stroganoff med gräslök och Dijon. Ytterligare en “snabb” maträtt med få ingredienser och lättlagat.

IMG_0101.JPG

Ingredienser från påsen: champinjoner, crème fraiche, gräslök, gul lök, lövbiff och röd paprika. Det som man behövde lägga till var dijonsenap, kycklingbuljong, mjölk, olja, paprikapulver, ris, salt, tomatpuré, vetemjöl och vitlök.

IMG_0102.JPG

Biff stroganoff med gräslök och Dijon (4 portioner)

  1. Koka 3½ del ris enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Finhacka 1 gul lök, kvarta 250 g champinjoner och strimla ca 600 g lövbiff.
  3. Bryn köttet hastigt i omgångar, i en gryta. Lägg över det brynta köttet på ett fat. Fräs lök och svamp hastigt i grytan. Tillsätt köttet.
  4. Pudra över 1 msk vetemjöl. Krydda med 2 tsk paprikapulver, 3 msk tomatpuré, 1½ msk dijonsenap och 1 vitlöksklyfta.
  5. Rör ner 3 dl mjölk, lite i i taget , 1 dl crème fraiche, 1 tärning kycklingbuljong och ½ tsk salt. Låt sjuda 3-4 minuter.
  6. Strimla 1 röd paprika och lägg i en skål-
  7. Strö ½ ask gräslök och Biff Stroganoff och servera med nykokt ris och paprika.

Mina ändringar:

Använde hela asken med gräslök och använde 1 burk med crème fraiche för mer såsighet men förutom det så följde jag receptet till punkt och pricka.

BETYG: 5 AV 5! RIKTIGT GOTT, HÄRLIGT SKARP AV SENAPEN OCH KRÄMIG. VI KOMMER GARANTERAT ATT GÖRA DENNA IGEN.

IMG_0103.JPG

IMG_0104.JPG

FYI Jag är Buzzador och får testa Linas matkasse gratis! Vill du bli Buzzador, klicka här!

Du kanske också gillar…