Loading...
X

Fototriss: Vägar

Veckans Fototriss:

Vinnaren Veiken från förra tävlingen har fått välja det nya temat, de här tankarna har hon om det. –Vi i det här landet är ju ett resande folk på alla sätt. Ett tema skulle kunna handla om logistik. Gata, väg och/eller stig.

NÄSTA TEMA
… blir därför just VÄGAR. Så här man kan läsa på Wikipedia: En väg är en plan yta för transport mellan två platser. Vägar kan anpassas för fordon, djur eller fotgängare.

 
Förra helgen fick vi hem våran finaste valp, Max en Östsibirisk Laika som är 4,5 månad. I veckan har vi toknjutit av att ha en gosig och söt valp som fyller våra hjärtan med kärlek. Han är lekfull och energisk men en riktig kelgris hemma.

Igår försökte vi och Hansson visa Max att åka bil kunde vara roligt samt introducera den nya bilburen så vi packade bilen med fika och en svampkorg samt godis och spårlina. Max var lite orolig först men vi åkte bara 5 minuter innan vi stannade i skogen och började leka och Max fick springa i skogen utan koppel. Vi plockade lite trattkantareller och hade det väldigt trevligt. Men helt plötsligt fick han upp vittringen på något och stack som en skottspole. Och han kom inte när vi ropade, så det var bara att springa efter, Adde efter, Hansson försökte genskjuta och jag försökte hålla humöret uppe. Men Adde hittade honom stående bredvid bilen. Oj, det var läskigt… Tänk om han hade försvunnit!

Sen satte vi Max i bilen igen och tog nästa tur till skogen. Den var jätteroligt tyckte Max, och hade massor av energi och skuttade runt mellan stenarna och träden. Han kommer bli en bra jakthund 🙂

När vi hittat en del svamp och gått genom den delen av skogen, som var lite svårframkomlig på vissa ställen, så blev det en tur till ett nytt (för oss) utflyktsmål vid Lillsjön. Där introducerade vi Mac till strand, vatten och brygga. Sen blev det fika för oss och godis till Max. Då hade vi varit ute i skogen i strax över 3 timmar! Och Max var helt lycklig men började bli trött så han slocknade i bilen direkt när vi lämnade parkeringen.

Så dagens mål blev uppnått med råge!
Och såhär såg det ut när vi var ute idag…

IMG_2802-1.JPG

IMG_2808-1.JPG

IMG_2806-0.JPG

42 observations on “Fototriss: Vägar
 1. kajsalisasblogg

  Fint fångat, badplatser är rätt ödsliga i September. Jag brukar alltid säga att vill man fånga ödsligheten så ställ dit en person, men bara en. Men det fungerar ju med hundar också.

   
  Reply
  1. Karoleen

   Ja precis, helt rätt =) Men det är ganska mysigt ställe att vara på när man är själv på hösten, med fika och en glad hund blir allt bra =)

    
   Reply
  1. Karoleen

   Ja det var ju lite så jag tänkte =) Mmm…det är alltid häftigt att se tomma platser när de annars brukar vara överfyllda… Jag gillar öde platser =)

    
   Reply
 2. Anneli - A'la Foto

  Är detta valpen? Han ser så stor och vuxen ut! Möjligtvis på mittenbilden kan jag ana lite valpig unghundshet! 😉 Den första bilden är ljuvlig och jag blir sååå sugen på att bada!! Så härligt!
  GRATTIS till valpen! Det är mysigt!

   
  Reply

Leave Your Observation

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *