Bibbi.Ulf, Mom-Dad, Moving, OakNose, Rulle

Den årliga sommarfesten

I slutet av juni firade vi min käre fars födelsedag. Det är ju lite av en årlig sommarfest i min familj eftersom mina föräldrar alltid är hemma i Sverige på pappas födelsedag. Och därmed vet släktingar och vänner att de kan komma och träffas hemma hos oss. Det blir alltid en underbar tillställning!

Adde och jag åkte upp redan på fredagskvällen efter jobbet med en släpkärra för att försöka få med oss lite grejer från huset till vårt nya hus. Väl framme så öppnade jag dörren till mitt föräldrarhem och doften av kanelbullar spred sig. Min fantastiska mamma hade bakat kanelbullar till mig eftersom jag sagt till henne att jag var så sugen på hennes nybakta bullar. Snacka om världens snällaste mamma =) Och ja, de var helt otroligt goda, purfärska ut ur ugnen.

Sen spenderades kvällen med att Adde kröp omkring på vinden och letade kartonger med saker och jag packade ner våra grejer. Oj, vad grejer man har… SUCK! Vi har ju haft ganska mycket av våra saker förvarade på vinden hos mamma och pappa samt hos Svärföräldrarna så det blir till att hitta alla sakerna och komma på vad det är för saker som vi vill ha med oss direkt nu och vad det är för grejer vi kanske inte behöver direkt. Det är en del att fundera på…

På morgonen åt vi frukost tillsammans med mina föräldrar och Wilderbeast och det var ganska trevligt att bara tjattra lite innan det var dags för dagens festligheter.

Adde och jag fortsatte med packande och krypande på vinden för att hitta våra grejer. Vi hittade både porslin och kastruller och en massa annat bra. Vi fyllde släpet med saker och ytterligare saker. Varför man skulle behöva alla dessa saker kan man ju undra =) Men släpet fylldes och strax innan gästerna kom hade vi städat upp det sista och gjort oss i ordning.

2014-06-29 Pappas födelsedag 01

Bibbi, Uffe och Rulle (min faster och farbröder) kom lite tidigare på eftermiddagen och vi passade på att fika lite med mammas nybakta ädelostgifflar… OMG, snacka om smaskigt! Och som vanligt är det så mysigt att bara sitta och prata med min familj.

2014-06-29 Pappas födelsedag 02

Sen var det till att fortsätta med förberedelserna innan resten av gästerna dök upp.

Det blev som vanligt en hej-dundrande fest med varma skratt och många glada tillrop. Vi behövde värmen eftersom regnet öste ner runtomkring oss på terrassen. God mat och god dryck serverades det självklart i mängder som vanligt hemma hos mamma och pappa.

2014-06-29 Pappas födelsedag 03 2014-06-29 Pappas födelsedag 04 2014-06-29 Pappas födelsedag 05 2014-06-29 Pappas födelsedag 06 2014-06-29 Pappas födelsedag 08 2014-06-29 Pappas födelsedag 10

2014-06-29 Pappas födelsedag 09 2014-06-29 Pappas födelsedag 07

Det firades långt in på småtimmarna och jag tror att alla var nöjda och glada, speciellt pappa som blev firad ordentligt av familj och vänner!

På söndagsmorgonen fortsatte Adde och jag med packningen av bilen och släpet. Och sen åt vi frukost tillsammans med mamma och pappa och Bibbi och Uffe som sovit över. När vi kände att vi inte fick in en endaste pryl in i bilen tackade i för oss och började vår resa hem till vårt hus. VÅRT HUS!

Sen vi fick nycklarna i fredags, så hade jag inte varit i huset ännu, men det hade ju Adde. Så för mig var det första gången i huset som ägare =) Det tar ju några timmar att åka söder ut och vi hade bokat en dejt med Hansson som kunde hjälpa oss att packa ur bilen. Sen fortsatte kvällen med rivning och flyttande av prylar från bilen till huset och runt i huset.

En riktigt trevlig helg med många inslag!!!

Du kanske också gillar…