Food

Älgköttbullar

Här om kvällen var jag så sugen på hemmagjorda köttbullar. Så någon dag senare kändes det som att det var dags att ta tag i det. Jag har tidigare bara gjort med nötköttfärs, ett ägg och sen strött över lite ströbröd för att få ihop en smet men jag tänkte testa ett annat recept som jag sett på Middagshjälpen istället. Man börjar med att göra en vattning sörja (låter väl jättegott 🙂 ) av grädde, ströbröd och ägg. Jag använde matlagningsgrädde och smeten fick stå i ca 10 minuter innan jag blandade ner älgfärs och kryddor.

Det blev riktigt gott! Saftiga och möra köttbullar som var superenkla att rulla och smakrika eftersom jag använde älgfärs istället. Verkligen supergoda och rekommenderas varmt!

20140330-104537.jpg

Älgköttbullar
Till 4 portioner
400 g älgfärs
1/2 dl ströbröd
1/2 dl grädde (Milda Mat Extra 4% använde jag)
1 ägg
Salt & Peppar

Blanda ströbröd och grädde i en bunke och låt det stå i 20 min. Tillsätt ägg och kryddor. Blanda väl. Tillsätt färsen och blanda ut det ordentligt. Låt smeten stå några minuter. Rulla köttbullarna och stek på en medelvärme i omgångar.

Servera till kokt potatis eller potatismos (vad du föredrar) och brunsås gärna gjord på skyn från stekpannan du stekte köttbullarna i, pressgurka och syltade kantareller eller sylt.

Du kanske också gillar…