Food, Recipe

Kardemummakakor

Några juliga kakor som är superenkla och goda… Och doften, ja, den doftar jul!

20131218-003217.jpg

Kardemummakakor
1 msk kardemumma, hel
200 g smör
1,5 dl strösocker
0,5 dl ljus sirap
5 dl vetemjöl, (300 g)
1 tsk bikarbonat

1. Stöt kardemumman grovt i mortel. Rör smör, socker och sirap poröst, gärna i matberedare. Tillsätt kardemumma och mjöl, blandat med bikarbonat.
2. Dela degen i två bitar och forma till två rullar, ca 4 cm i diameter. Linda in dem i plastfolie och lägg i kylskåpet minst 1 timme.
3. Sätt ugnen på 175°. Skär rullarna i tunna skivor som läggs på bakpappersklädda plåtar. Grädda mitt i ugnen 7–8 min, lossa från plåten och låt kallna på galler.

20131218-003525.jpg

Fler juliga recept hittar du på Middagshjälpen!

Du kanske också gillar…

2 kommentarer

  1. Gott 😀

    1. Ja, jag tycker verkligen om kardemumma så jag gillar det =)

Kommentarer är stängda.