Food

Hemmaspotting med Gato Negro

Jag blev utagen av Spot and Tell för en Hemmaspotting med Gato Negro. Uppdraget var att bjuda över några vänner, bjuda på något gott som skulle passa med vinet Gato Negro och under kvällen göra Gato Negros musikundersökning. Kul uppdrag eller hur =)

Jag har testat både det vita, Gato Negro Sauvignon Blanc och det röda, Gato Negro Cabernet Sauvignon vinet tidigare så det var ganska lätt att komponera ihop en meny tyckte jag. 

2013-12-13 Gato Negro 04Gato Negro Cabernet Sauvignon, 59 kr (artikelnr. 7564)

En Cabernet Sauvignon från Chile med fruktig, aningen bränd doft med inslag av svarta vinbär, lakrits och vanilj. Detta vin serveras med fördel vid cirka 16°C till rätter av ljust kött, exempelvis fågel eller fläskkött.

Gato Negro Sauvignon Blanc, 27 kr (artikelnr. 7623)

En fruktig Sauvignon Blanc från Chile. Smaken är frisk med en intensiv krusbärston. I eftersmaken finns toner av persika och vinbär. Passar bra till fågel, fisk och skaldjur.

Till förrätt blev det små krustader fyllda med 5 olika röror med allt ifrån skaldjur till kyckling till hör och häpna leverpastej och salami. Supergoda och passade riktigt fint till både det vita och röda vinet.

2013-12-13 Gato Negro 01Till huvudrätt blev det baconlindad kycklingfilé med vitlökskräm.

2013-12-13 Gato Negro 02Och till efterrätt en riktigt fin klassiker – Bailey’s mousse2013-12-13 Gato Negro 03

Sen hade vi det väldigt roligt och skapade lite skön musik – Gatofication, Cool Cat Chillin’ och Paso Gato. Det var en riktigt mysig kväll med en skön lugn stämning med Jazz i stereon, god mat i magen och härligt doftande i glasen.

Tack Gato Negro och Spot and Tell för en riktigt mysig kväll!

A comment from you would make my day!

%d bloggare gillar detta: