Loading...
X

Fototriss: LEDANDE LINJER / LEADING LINES

2013-11-03 happy birthdayVad passar bättre än att få visa några av mina favoritfoton från denna höst på min födelsedag. Yay! =)

Veckans tema
LEDANDE LINJER. Det är säkert flera av er som redan praktiserat detta och låtit betraktarens öga ledas in i bilden med hjälp av linjer och nu vill jag att alla ska tänka i de banorna när ni fotograferar för veckans tema.

Naturliga eller konstgjorda linjer är ett av de starkaste kompositionsverktygen. Så väl som att leda ögat genom bilden – vilket är varför de kallas ledande linjer – kan de också dela in en bild i olika områden, eller agera som ett grafiskt element.
De mest uppenbara linjerna är de som skapas av konstgjorda detaljer som vägar, stigar, spår, broar, telefonledningar, murar, häckar, staket och trädalléer. Även skuggor kan skapa starka linjer, speciellt när solen står lågt. Naturliga linjer, som floder och bäckar har samma effekt när de ringlar sig genom landskapet och bort mot horisonten. (källa Firstfoto.se)
Jag älskar denna typ av fotografering och det är inget jag tänker på utan gör automatiskt. Kompositionen sitter i ryggmärgen och ledande linjer skapar vackra bilder. Dagens bilder är tagna på Mörkö när Adde, Hansson och jag var där för några helger sedan. Bilderna får tala för sig själva.
2013-11-03 Fototriss - Leading lines 01 2013-11-03 Fototriss - Leading lines 02 2013-11-03 Fototriss - Leading lines 03
0 observations on “Fototriss: LEDANDE LINJER / LEADING LINES
 1. Beppan

  Grattis på din dag – och till att ha fixat en sådan fin triss!!!
  Vilket djup det blir i bilderna när man låter vägarna leda blicken.

   
  Reply
 2. Ann-Charlotte

  Härliga bilder, speciellt den andra som är magisk! Tack för ditt besök i min blogg, du undrade var i Linköping min första bild var tagen. I mitten av gågatan som går mellan Trädgårdstorget och Stora torget, precis utanför Synsam. Där har man satt dit belysning i vissa av gatstenarna. Det är jättesnyggt. De andra två bilderna är från Linköings gröna oas-Trädgårdsföreningen. Hoppas du kommer att trivas i Linköping.

   
  Reply
 3. Leena

  Stort grattis på födelsedagen och tack för de fina höstbilderna! Jag gillar dem verkligen – så fina färger, och tydliga linjer som hjälper blicken.

   
  Reply
 4. Anni

  Perfekta linjer – åh, vad jag älskar alléer! och strot grattis i efterskott, ser att du fick en utmärkt dag vädret till trots!

   
  Reply

A comment from you would make my day!

%d bloggare gillar detta: