Kladdkakans dag idag och jag tycker ni ska testa denna – Supergod!Karoleens mjölkchokladkladdkaka
100 g mjölkchoklad
100 g smör
2 ägg
1 ½ dl socker
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt
100 g mjölkchoklad
Hacka chokladen smått. Smält chokladen och smöret i ett vattenbad.
I samma bunke eller kastrull, tillsätt socker, mjöl, bakpulver och salt. Vispa ihop. Tillsätt därefter äggen och blanda tills du får en jämn smet.
Hacka ner resterande choklad till mindre bitar, gärna olika storlekar. Vänd ner chokladhacket i smeten.
Häll smeten i en spring-form. Och grädda i mitten av ugnen i 175 C i 15 minuter.
Låt svalna och gärna stå kallt över natt.
Denna kaka blir kladdig om du vill ha den varm kan den ätas med en gång men då kommer den att vara jättekladdig. Jag tycker den blir godare om man gör den dagen innan och låter den stå i kylen över natt och sen tar fram den några timmar innan servering. Servera med en klick grädde.
[…] Mjölkchokladskladdkaka med […]