Food,  Recipe

Chokladbrownie med chokladfrosting

Chokladbrownie med chokladfrosting

Chokladbrownie:

  • 100 g mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 115 g smör
  • 85 g mörk choklad
  • 100 g socker
  • 110 g farinsocker
  • 2 ägg
  • 1 äggula
  • 1 tsk vaniljextract
  • ev 65 g choklad (chips eller hackad)

Chokladfrosting:

  • 100 g smör, mjukt
  • 32 g O’Boy
  • ¼ tsk  salt
  • 150 g florsocker
  • 1 msk mjölk
  • ½ tsk vaniljextract
  • 3/4 dl grädde
  • 3 msk kakao
  1. Börja med chokladbrownien. Värm ugnen till 175 C. I en springform, sätt fast ett bakplåtspapper på botten och smöra både kanter och pappret lite.
  2. I en liten skål, blanda ihop mjöl, bakpulver och salt.
  3. I ett vattenbad smälter du smör och choklad. När det har smällt, blanda tillsammans med socker och farinsocker till en smet. Tillsätt äggen, gulan och vaniljen. Vispa ordentligt så att allt blandas och att sockret smälter. Vänd ner mjölblandningen försiktigt. Om du vill ha i choklad chips, tillsätt dem nu.
  4. Häll smeten i formen och grädda i 25-30 minuter, eller tills degstickan kommer ut ren. Låt svalna.
  5. Chokladfrosting: Med en elvisp ska du mjukgöra smör, O’boypulvret och salt i 3 minuter. Tillsätt florsockret och fortsätt att vispa tills allt är blandat. Tillsätt mjölk och vaniljen och fortsätt att vispa. Desto mer du vispar desto fluffigare blir det.
  6. I en liten skål, rör ihop grädde och kakao. Tillsätt till resten av frostingen och vispa tills allt känns ihopblandat och fluffigt. (Om du vill ha en hårdare frosting så  kan du tillsätta mer florsocker.)
  7. Bred ut frostingen på den svala kakan och servera.

Ett modifierat recept som hittades hos Brown Eyes Baker som i sin tur hittade det i Joy the Baker Cookbook.

4 kommentarer

A comment from you would make my day!

%d bloggare gillar detta: